Bästa Elbilen för Barn 2024 [BÄST I TEST]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bäst i test: Elbil för barn

Eldrivna leksaker finns det mer än gott om, ofta är dessa radiostyrda, elbilar, drönare, ja alla möjliga fordon finns tillgängliga idag i alla möjliga format både för de stora och de små. Men våra små barn har en liten fördel som inte vi vuxna har, deras storlek!

Om radiostyrda leksaksbilar bara vore något större, så hade de inte behövt vara radiostyrda alls. Hur häftigt vore det inte att som femåring själv sitta bakom ratten på en egen elbil?

Lyckligtvis finns det gott om elfordon skapta för just detta ändamål och många av dessa är dessutom även radiostyrda! Frågan är vilken elbil som ger ditt barn mest glädje, vilken är den bästa elbilen? Kanske en egen polisbil, eller varför inte en lastbil?

Dessa elbilar för barn finns i otaliga varianter med häftiga egenskaper som att vara radiostyrda, ha inbyggd bilstereo, justerbara säten i konstläder och mycket annat.

Den rekommenderade åldern för samtliga bilar är från tre år, men man kan också skjutsa runt ett mindre barn. Detta gäller då elbilarna som kan styras radiostyrt och under förutsättning att det är en vuxen/förälder som har kontrollen. För att hjälpa dig välja rätt bland en leksak som är så populär att du egentligen inte kan välja fel, hittar du nedan vår lista över de bästa elbilarna för barn!

>> Klicka här för för att se fler bra elbilar för barn <<

Lista: Bästa elbilen för barn

 • Rekommenderad ålder: 3 – 8 år
 • Hastighet: Max 5 km/h 
 • Batteri: 2x12V 
 • Körtid: 30-60 minuter
 • Max belastning: 35 kg (två sittplatser)
 • Storlek: 134 cm lång, 103 cm bred

Med denna monster truck har barnet den perfekta terrängbilen för att glida runt med stil! Denna exklusiva elbil har allt man önskar och lite till, och är licensierad av Ford som en liten extra krydda.

Den rekommenderas från just treårsåldern men fungerar såklart bra även för fyra- och femåringarna. I en design med attityd med en rejäl spotlight på framsidan och driven av två stycken 12V batterier tar sig Ford Ranger fram i upp till 5km/h. Det finns plats för två och den maximala användarvikten är 35 kg.

Den är både robust och stryktålig, samtidigt som den är utrustad med ljus- och ljudeffekter, MP3, USB och LED-ljus. Störtbågen drar verkligen ögonen till sig och framgaffeln motsvarar designen på riktiga monster trucks.

Elbilen körs bäst på plana asfalterade ytor, även om den också klarar av lättare terräng såsom trädgården. Med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen kan du som förälder styra elbilen för att inte ditt barn ska göra något helt galet, eller när barnet själv är för litet för att styra bilen.

Med det sagt är den här elbilen en otroligt bra bil för den som vill ha en bil i den övre prisklassen. Den har dessutom en garanti på 2 år, vilket säkerställer dess höga kvalitet. Den har det mesta man kan önska sig, och smakar det så kostar det.

 • Rekommenderad ålder: 3 – 7 år
 • Maxhastighet: 6 km/h
 • Batteri: 12V
 • Körtid: 60 – 90 minuter (beroende på användning/belastning) 
 • Vikt: 19,3 kg 
 • Storlek: 126 x 77 x 58 cm

Hann grannen före med att köpa den sista Lamborghinin? Kör hans barn kanske lite väl snabbt, eller har katten stulit mat från bordet igen? Oroa er inte, det finns rättvisa på alla plan och vem är bättre lämpad att underhålla denna än ditt barn i en fräck eldriven polisbil?

Utrustad med dubbla motorer, sirener, blåljus och t.o.m. inbyggd mikrofon, är tryggheten i kvarteret säkrad med ditt barn bakom ratten på denna mycket fina barnanpassade elbil.

Den har öppningsbara dörrar och högkvalitativa gummidäck som tillsammans bjuder på extra komfort och en häftig körupplevelse. När inte sirenerna är igång och polisbilen på jakt, kan man istället skylta med sin närvaro genom högtalarna som kan spela upp mp3-låtar och annat via USB.  “Woop Woop, it’s the sound of the police”.

Bilen är 126 cm lång och 77 cm bred, vilket är alldeles utmärkt för barnen. För de minsta barnen kan du köra runt bilen genom radiostyrning med fjärrkontroll, för att köra bilen själv rekommenderar vi att barnen är 2-3 år gamla och det är en lämplig leksak för barn över 3 år.

Bilen har dubbla motorer med en total motoreffekt på 70W. Detta gör att den klarar kraftigare underlag än många andra elbilar på marknaden. Den har även dämpning både bak och fram vilket ökar säkerheten och tåligheten.

Med det sagt är detta en perfekt elbil om ditt barn fascineras över poliser, för vilket barn gör inte det?

 • Rekommenderad ålder: 3 – 7 år
 • Hastighet: Max 6 km/h 
 • Batteri: 12V, 10Ah
 • Körtid: Ca 60 minuter
 • Max belastning: 30 kg (2 sittplatser)
 • Vikt: 20.5 kg 
 • Storlek: 131 x 73 x 48 cm (Längd,Bredd,Höjd)

Denna fräcka lamborghini i miniformat är en elbil för barn som lär fånga allas uppmärksamhet med den nästan ikoniskt orangea färgen som bara Lamborghini kommer undan med utan att kompromissa coolhets-faktorn.

Eftersom det är en Lamborghini, har den givetvis öppningsbara dörrar i sann lamborghini-anda. Driven av 2st 12V motorer och 134 cm lång är den tillräckligt stor och stark för att ditt barn ska kunna plocka upp passagerare. Det underlättar mycket om du sedan har två barn som istället för att bråka om vem som ska få sitta i bilen, bara bråkar om vem som ska sitta bakom ratten.

Kommer barnen inte överens eller kuggade de sin första provkörning? Inga problem, då får dom vara passagerare bägge två och så styr du bilen med den medföljande fjärrkontrollen!

Denna superfräcka elbil har två framväxlar, en bakväxel, realistiska ljus och ljudfunktioner och mycket annat kul.

 • Rekommenderad ålder: 3-5 år
 • Hastighet: 6 km/h
 • Batteri: 6V 450mAh
 • Körtid: 60-90 minuter
 • Max belastning: 35 kg
 • Vikt: 11.4 kg

Denna häftiga elbil kan ses som en blandras mellan sportbil och SUV-bil, och gör därför barnet till en unik chaufför.

Som sedvanligt för fordon på hjul kan du köra framåt, bakåt och styra höger och vänster med ratten. Det finns en växlingsspak där barnet själv väljer mellan fram, bak och neutral. Den är prydd med LED-lampor både fram och bak, vilket ger ett stiligt och verklighetstroget intryck.

Med Rull Biemer i4 kan du också koppla in musik, eller använda någon av de inbyggda melodierna, att lyssna på under äventyren och ackompanjera denna med bilens tuta om det är brist på fotgängare att skrämma livet ur.

Bilen kan ställas in i tre olika hastigheter för att matcha barnets nivå och ålder, och ett fulladdat batteri ger en körtid på ca 1 – 1,5 timmar. Givetvis har bilen också bälte till föraren, det är ju en sportbil trots allt!

Med bilen medföljer även en kontroll där du som förälder kan reglera vissa funktioner såsom hastighet och riktning. Därtill har den stötdämpare både fram och bak för en komfortabel åktur. Helt klart en av de bästa elbilarna för barn!

Se mer i videon nedan.

 • Rekommenderad ålder: 3 – 7 år
 • Hastighet: 3-7 km/h
 • Batteri: 2x 12V 7 Ah (Tot. 24V, 14Ah)
 • Körtid: 30-60 minuter
 • Max belastning: 35 kg (två sittplatser) 
 • Vikt: 42 kg 
 • Storlek: 134x106x95 cm (Längd,Bredd,Höjd)

Här har vi en riktig Monstertruck som ger sitt namn rättvisa trots sitt barnanpassade format. En grymt häftig elbil som drivs av fyra 12V motorer och har fyrhjulsdrift, en motor till varje hjul med andra ord – precis som många av de bästa riktiga monstertruckarna (sett till hjuldriften, inte antalet motorer).

Denna Monstertruck är som sagt en elbil för barn, men det är också det enda dåliga med den då den är så pass grym att man som vuxen egentligen också hade velat ta den på en åktur. Tre växlar framåt och en bakåtväxel, bilstereo med radio, MP3-spelare, USB och minneskortsläsare. Fyrhjulsdrift med stötdämpare, två sittplatser i konstläder, öppningsbara dörrar såväl som baklucka och massa häftiga ljus och ljudfunktioner.

Det är en robust elbil på som väger mer än sin förare, denne får väga max 35 kg medan bilen själv väger 40. Körtiden varierar beroende på hur du kör från 30 till 90 minuter. Variansen i körtid hänger ihop med att maxhastigheten i högsta växeln är hela 7 km/h, vilket drar en del “soppa” om man inte respekterar områdets hastighetsbegränsningar. Det är betydligt snabbare än vad det låter med 7 km/h i det här formatet, Ford Ranger Monstertruck är den snabbaste elbilen för barn av de vi listar. Motsvarande hastighet i full skala är närmare 60 km/h, vilket du säkert kan föreställa dig är ett rejält kraftpaket när det då handlar om en best på 5 ton som dundrar fram.

Du kanske fortfarande känner dig lite ledsen inombords av att du själv inte får plats bakom ratten? Det behöver du faktiskt inte vara, detta är en present nästan lika mycket för dig som för ditt/dina barn. Det medföljer såklart en fjärrkontroll så att det inte bara är en Monstertruck för barn, det är också en radiostyrd monstertruck i monsterformat. Och tur det kanske, det är nämligen inte alls säkert att grannarna uppskattar lunchbesök som bjuder in sig självt genom ett improviserat hål i husväggen!

 • Rekommenderad ålder: 2-6 år
 • Hastighet: Max 2.5 km/h
 • Batteri: 6 V
 • Körtid: Ca 60 minuter
 • Max belastning: 25 kg
 • Vikt: 6 kg
 • Storlek: 79.5 x 36.5 x 44.5 cm (Längd,Bredd,Höjd)

Alla barns favoritbil i miniformat, brandbilen kan ju inte annat än älskas!

Med plats för ett överlyckligt barn underhåller brandbilen med sin blygsamma längd på 79.5 cm sin förare i hela 60 minuter med ett fulladdat batteri. Bilen rekommenderas från 2 år och säljs komplett med laddare och batteri. Som den tuffa bil som brandbilen är, väger den inte mycket mer än 6 kg, men  klarar av en maxvikt på upp till 25 kg.

Denna bil är är inte särskilt snabb, utan har en maxhastighet på 3 km/h och gör att du kan känna dig lugn med att sätta minstingen bakom ratten.

Denna elbil för barn fungerar utmärkt både inomhus och på asfalterad väg, i trädgården blir det däremot tuffare beroende på hur välskött den är.

Brandbilen är även utrustad med en larmfunktion så att andra barn inte missar när bilen kommer fram. Stick ut bland mängden och låt barnet få en alldeles egen brandbil!

 • Rekommenderad ålder: 3 – 7 år
 • Hastighet: Max 6 km/h
 • Batteri: 2x 12V 7 Ah (Tot. 24V, 14Ah)
 • Körtid: Ca 90 minuter
 • Max belastning: 40kg
 • Vikt: 25.5 kg
 • Storlek: 126 x 68 x 102 cm (Längd,Bredd,Höjd)

Det är något med lastbilar som är tilltalande. Dessa stora mäktiga fordon känns ostoppbara på vägarna, och hur vanliga de än är fascineras vi av deras storlek. Tittar upp på föraren två meter upp där han sitter bekvämt i sitt fyrhjuliga slott. Känner du igen dig? Det kanske inte alla gör, men ni kan lita på att känslan är tiodubblad hos ett litet barn som i förhållande är ännu mindre.

Kanske är det av den anledningen en alldeles egen eldriven lastbil för barn som de själva får köra är en magisk överraskning som slår det mesta?
Eller så är det för att det är en Mercedes Benz med fyrhjulsdrift, fyra starka motorer, säten i konstläder, gummidäck, stötdämpare och mp3-spelare.

Eller helt enkelt för att det är en av ytterst få elbilar för barn som man faktiskt sitter inuti helt och hållet med tak ovanpå huvudet?

Denna lastbil är ett riktigt kraftpaket som drivs 2 st. 12V-batterier och har en imponerande hastighet på 6 km/h. Det tål att nämnas igen, att detta är ganska snabbt i förhållande till storleken och motsvarar en lastbil i full storlek som kör i 50-60 km/h.

Lyckligtvis sitter ditt barn ändå tryggt i sitt fyrhjulsdrivna slott, förarsätet är bl.a. utrustat med bälte. Att dörrarna kan öppnas och stängas säger sig självt, något annat vore högst problematiskt. Lastbilen har sedan kraftiga LED-lampor och många häftiga både ljus- och ljudfunktioner.

Man får rejält med körtid från ett fulladdat batteri, precis som man bör förvänta sig av en lastbil, hela en och en halv timme.

Skulle föraren sedan tröttna på att köra, behöva vila lite eller kanske rentav råkar somna, fungerar det alldeles utmärkt att ta över kontrollen radiostyrt. Den medföljande kontrollen opererar i 2.4 Ghz och har en räckvidd på ca 15 meter.

Avslutande tankar

Lamborghinin och Monstertrucken hör helt klart till våra egna favoriter, men den åsikten i sig själv är inte utav något större värde vad gäller barnens önskemål och glädje. För vissa barn kommer säkerligen brandbilen älskas tio gånger mer än alla andra elbilar tillsammans.

Det man kan säga om de förstnämnda två bilarna, är att dem kanske passar de något äldre barnen som är runt femårsåldern lite bättre. Det går såklart alldeles utmärkt att sätta även en två- eller treåring bakom ratten på dessa lite större och kraftigare elbilar. Men då bör kanske helst en förälder vara den som kör bilen radiostyrt, tills dess att barnen blir lite äldre. Resten av bilarna kommer göra de minsta barnen minst lika glada helt efter deras egna smak och tycken.

Men egentligen så kan du inte välja fel, det är en eldriven bil, för barnet är det en egen bil och det finns det inte mycket som slår!

Fördelen med de lite billigare och inte lika kraftiga bilarna är att du kan vara tryggare med att låta barnen köra själva även när de bara är två-tre år gamla. Det kan även vara lite kul att ha en GPS-tracker för bilen, så att du ser var de befinner sig.

Det är sedan inte konstigt att dessa leksaker bara ökar i popularitet och hamnar på allt fler önskelistor, med dagens teknik är det så mycket mer än bara en leksaksbil i större format. Med högtalare och möjligheten att spela valfri musik i “bilstereon” och andra funktioner, är det en redan sedan innan fantastisk upplevelse som höjts till nästa nivå.

Vare sig barnen vet om det än eller inte så är en sak säker. Att en egen elbil kommer alltid ligga högst på önskelistan, alternativt inte finnas med alls – för att det helt enkelt är en present som är för bra för att vara sann!

PS: Ni har väl inte missat mina artiklar om radiostyrda bilar för barn samt drönare för barn?

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.2 / 5. Antal röster: 13

Inget betyg satt