Bästa Fickradio 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

För dig som lever livet på resande fot är en fickradio en fantastisk investering. En fickradio underhåller nämligen dig vart än livet tar dig.

Radio är något som de flesta tar för givet nuförtiden. 

Vi har tillgång till FM-kanaler i våra bilar och hem. Du kanske till och med har en klockradio som väcker dig till jobbet varje morgon, eller en dynamoradio när du är ute i vildmarken. 

I takt med att ljudtekniken har utvecklats har vi också upptäckt sätt att göra radioapparater mindre. 

Om du ofta är ute och njuter av den vilda världen kan de bästa fickradiorna hjälpa dig att ta med dig din musik vart du än går.

Dessa hållbara och lätta enheter säkerställer att du inte behöver lita på saker som mobildata och Wi-Fi-anslutningar för underhållning. 

En fickradio med Bluetooth kan till och med göra det lättare att sända innehåll som du kan dela med dina vänner. 

Det största beslutet du behöver göra är vilken typ av fickradio som är rätt för dig. 

För att hjälpa dig att göra det bästa valet har vi testat marknadens fickradior, med fokus på några av de bästa säljarna på marknaden. 

Här är vinnarna av fickradio bäst i test 2024.

Bild Fickradio Detaljer   
backpac Sangean SR-35 FM-radio
(BÄST I TEST 2024)
Mått: 70x125x32 mm
Hörlurskontakt: Ja
Prisnivå: Låg
Se billigaste pris >
backpac Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner
(POPULÄRAST)
Mått: 56x93x18 mm
Hörlurskontakt: Ja
Prisnivå: Medel
Se billigaste pris >
cordlessblower Sangean DT-800 fickradio
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Mått: 68x115x26 mm
Hörlurskontakt: Ja
Prisnivå: Hög
Se billigaste pris >
cordlessblower Panasonic RF-P150DEG-S Fickradio
(BÄSTA BILLIGA)
Mått: 46x12x28 mm
Hörlurskontakt: Ja
Prisnivå: Mycket låg
Se billigaste pris >

Topp 4 bästa fickradio 2024

1. Sangean SR-35 FM-radio – Bäst i Test 2024!

Sangean SR-35 FM-radio - Bäst i Test 2024

Fördelar

 • Liten och portabel
 • Modernt och snyggt utseende
 • Vinklingsbar teleskopantenn för bästa mottagning
 • Uttag för hörlurar
 • Väldigt prisvärd

Nackdelar

 • Något låg ljudvolym om man befinner sig på medellångt avstånd

I jakten på den ultimata fickradion har vi testat ett brett utbud av modeller, och vi kan med glädje meddela att vi har hittat vinnaren. Sangean SR-35 FM-radio har imponerat oss på alla fronter och sticker ut som den bästa fickradion på marknaden just nu. Med sitt mini-format och imponerande funktioner har den allt som behövs för att göra lyssnarupplevelsen både enkel och njutbar.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Sangean SR-35 är dess imponerande ljudkvalitet. Trots sin lilla storlek levererar den ett kraftfullt och klart ljud som överraskar de flesta. Oavsett om du är på en lugn vandring i naturen eller utför hantverksjobb på olika platser, kommer denna fickradio att ge dig en underbar ljudupplevelse.

Den inbyggda högtalaren är välbalanserad och ger en klar återgivning av både musik och pratprogram. För att ytterligare förbättra din lyssningsupplevelse finns möjligheten att koppla in vanliga hörlurar med en 3,5 mm-kontakt. Så oavsett om du vill lyssna i ensamhet eller dela upplevelsen med andra, ger Sangean SR-35 dig möjlighet att anpassa din ljudupplevelse efter dina preferenser.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Sangean SR-35 är dess högkvalitativa mottagare. Med tydliga analoga reglage kan du enkelt justera och finjustera kanalerna för bästa möjliga mottagning. Den vinklingsbara teleskopantennen garanterar optimal signalstyrka och säkerställer att du kan njuta av ditt favoritinnehåll utan störningar.

Dessutom är Sangean SR-35 mycket portabel och perfekt för de som är ständigt på språng. Med sina mått på endast 70x125x32 mm får den enkelt plats i fickan eller i väskan. Du behöver inte oroa dig för att batterierna tar slut i förtid heller. Fickradion drivs av 2 AA-batterier, vilka enligt en användarrecension kan hålla i upp till två veckor. Detta gör den idealisk för längre äventyr eller arbetsuppgifter utan tillgång till eluttag.

Sammanfattningsvis är Sangean SR-35 FM-radio den ultimata följeslagaren för musikälskare och radioentusiaster. Dess kompakta storlek, högkvalitativa ljud och enkla användning gör den till det bästa valet för dem som söker en pålitlig och portabel fickradio. Så oavsett om du är en hantverkare, en naturvandrare eller helt enkelt en person som uppskattar musik och pratradio, kommer bäst-i-test-vinnaren Sangean SR-35 att vara din perfekta följeslagare.


2. Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner – Populärast

Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner - Populärast

Fördelar

 • Söker upp kanaler automatiskt
 • Har insomningstimer
 • Kan lagra 15 stationer
 • Lagom stor för att ha i fickan
 • Bra ljud

Nackdelar

 • Manöverknapparna kan vara för lite för små om man har stora händer

Efter noggranna tester och utvärderingar är vi glada att kunna utse Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner som den bästa populära fickradion på marknaden just nu. Med sina imponerande funktioner och användarvänlighet kommer denna lilla kraftpaket att göra din radiolyssning till en njutbar upplevelse varje gång.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Sangean DT-120 II är dess digitala tuner som gör det enkelt att hitta och ställa in dina favoritstationer. Den automatiska kanalsökningen gör att du snabbt kan hitta tillgängliga stationer utan att behöva göra manuella justeringar. Dessutom har denna fickradio ett minne för 15 förvalda stationer, vilket ger dig möjlighet att snabbt växla mellan dina favoritkanaler.

För de som älskar att lyssna på radio när de somnar eller vaknar, kommer insomningstimern på upp till 90 minuter att vara en praktisk funktion. Du kan enkelt ställa in tidsgränsen för att radioautomatiskt stängs av och säkerställa en avkopplande och sömnfrämjande atmosfär i din omgivning.

Sangean DT-120 II FM-radio är otroligt portabel med sina kompakta dimensioner på endast 56x93x18 mm. Detta gör den perfekt att bära med sig i fickan eller ha bredvid sängen för att njuta av din favoritradiostation när som helst. Den drivs av 2 AAA-batterier, vilket ger dig möjlighet att använda den utan att behöva oroa dig för strömkällor eller uttag.

En annan fördel med Sangean DT-120 II är det medföljande hörlurssetet med en 3,5 mm-kontakt. Du kan njuta av din radio i privat med hög ljudkvalitet utan att störa andra. För användarens bekvämlighet finns det också användarrecensioner som framhäver dess bekväma storlek och lättanvända kontroller.

Med det sagt är Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner den bästa populära fickradion på marknaden idag. Med sin imponerande ljudkvalitet, enkel användning och portabilitet är den den perfekta följeslagaren för alla radiolyssnare. Oavsett om du är på språng, kopplar av hemma eller behöver en pålitlig radio för att somna till, kommer denna populära fickradio vid namn Sangean DT-120 II att leverera enastående prestanda och en fantastisk radioupplevelse gång på gång.


3. Sangean DT-800 fickradio – Bästa premiumval

Sangean DT-800 fickradio - Bästa premiumval

Fördelar

 • Hela 40 olika stationer
 • Har “Dynamic Bass Boost”
 • AC adapter och avtagbar bältesklämma ingår
 • Högkvalitativt ljud

Nackdelar

 • Dyrare än de andra fickradioapparaterna vi har testat

När det gäller att välja den bästa fickradion inom premiumsegmentet är Sangean DT-800 den uppenbara vinnaren. Denna svarta mini-fickradio är en imponerande kombination av fantastiska funktioner, stil och prestanda. Med enastående betyg på 4,4 av 5 stjärnor och överväldigande positiva recensioner har den förtjänat sin position som bästa premiumval på marknaden.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Sangean DT-800 är dess enastående mottagning. Med stöd för AM- och FM-bandet och en internettuner får du tillgång till en bred variation av radiostationer för att hålla dig uppdaterad om nyheter, väder, trafik och mycket mer. Dessutom kan du lagra upp till 40 förinställda stationer, vilket ger dig snabb och enkel åtkomst till dina favoritkanaler.

Med en kompakt och bärbar design passar denna fickradio perfekt i din handflata och kan enkelt bäras med dig överallt. Den drivs av två AA-batterier, vilket ger imponerande batteritid på upp till 30 timmar, och du behöver inte oroa dig för att bli överraskad tack vare den praktiska batteriindikatorn. Dess robusta konstruktion och gummerade kanter ger en känsla av hög kvalitet och hållbarhet.

Sangean DT-800 är också utrustad med användbara funktioner som berikar din lyssnarupplevelse. Den dynamiska basförstärkningen (DBB) ger en fylligare och mer dynamisk ljudåtergivning, medan den inbyggda högtalaren ger dig möjlighet att lyssna utan att använda hörlurar. Dessutom ingår en avtagbar bältesklämma och en AC-adapter för extra bekvämlighet.

Användningen av Sangean DT-800 är enkel och intuitiv. Med tydliga knappar och en praktisk låsknapp förhindrar du oavsiktlig användning. Radions snabba sökfunktion skannar och lagrar automatiskt FM-stationer i ditt närområde, och med RDS (Radio Data System) kan du få aktuell information om stationer och låttitlar.

Enligt kundernas recensioner är Sangean DT-800 en imponerande fickradio. En nöjd användare kommenterade att ljudet är tillräckligt kraftfullt för sin storlek och att batteritiden är fantastisk. Dessutom hyllas dess kvalitetskonstruktion och snabba stationssökning.

Summan av kardemumman är att Sangean DT-800 är den ultimata fickradion för kräsna lyssnare som uppskattar kvalitet, prestanda och bärbarhet. Med enastående mottagning, praktiska funktioner och imponerande batteritid är denna fickradio värd sin position som bästa premiumval på marknaden. Sangean DT-800 levererar helt klart en överlägsen ljudupplevelse i en liten och smidig förpackning!


4. Panasonic RF-P150DEG-S Fickradio – Bästa billiga

Panasonic RF-P150DEG-S Fickradio - Bästa billiga

Fördelar

 • Otroligt billig
 • Lättläst display
 • Enkel justering
 • Kvalitetsmärke

Nackdelar

 • Gjord av plast

Den bästa fickradion inom kategorin “bästa budgetval” eller “bästa billiga” på marknaden är Panasonic RF-P150DEG-S. Denna silverfärgade fickradio har imponerat testpanelen och utmärkt sig med sina funktioner och prestanda, samtidigt som den håller sig till ett väldigt attraktivt pris.

Panasonic RF-P150DEG-S är en lättanvänd fickradio som ger en bekväm lyssnarupplevelse. Med en lättläst LED-inställningsdisplay och en praktisk kalkylatorregel kan du enkelt justera radion enligt dina preferenser. Dess batteridrivna funktion gör den idealisk att ta med på resor eller när du är på språng.

Fickradions radiotuner har både FM- och AM-bandet med digital justering och automatisk frekvenskontroll (AFC). Detta gör att du kan hitta och finjustera dina favoritstationer med lätthet. Dessutom finns det en 3,5 mm hörlursutgång, vilket ger dig möjlighet att njuta av din favoritmusik och program utan att störa andra.

Med sin kompakta design och inbyggda högtalare är Panasonic RF-P150DEG-S lämplig för olika användningssituationer. Du kan ta med den till köket när du lagar mat, ha den bredvid sängen när du vill lyssna på radio innan du somnar, eller använda den utomhus när du njuter av picknicken.

Denna fickradio är vattentålig, vilket gör den mer hållbar och motståndskraftig mot yttre påverkan. Dess analoga displayteknik ger enkel och tydlig avläsning av informationen, vilket är särskilt praktiskt för äldre personer eller de som föredrar en klassisk design.

Panasonic RF-P150DEG-S har fått positiva recensioner från användare runt om i världen. En användare i Sverige kommenterade att ljudet var oväntat bra och att den var enkel att använda. En annan användare noterade att den var en utmärkt rese- och extraradio.

Sammanfattningsvis är Panasonic RF-P150DEG-S den bästa budgetfickradion på marknaden. Med sin användarvänlighet, kompakta design och imponerande ljudkvalitet är den ett utmärkt val för dem som letar efter en pålitlig fickradio till ett överkomligt pris.


Pocketradio

Hur man väljer den bästa fickradion

Fickradio finns i ett brett urval av former och storlekar idag. 

Du kan få en mini fickradio som är liten nog att passa i handflatan eller en radio som även fungerar som en MP3-spelare. 

Precis som med alla ljudköp innebär att hitta den bästa fickradion att tänka på vad du behöver på en djupare nivå. 

Letar du efter en enkel FM-radio som till och med din morfar skulle känna sig bekväm med att använda? Eller letar du efter något lite mer avancerat, som en fickradio med Bluetooth-streaming? 

Här är några punkter att tänka på:

Batteriliv

De flesta fickradioapparater idag drivs av batterier, men vissa drar ström mer än andra. Sangean SR-35 FM-radio kan erbjuda flera veckors lyssning på bara en batteriuppsättning, medan andra kämpar med en enda dag. Det kan också vara värt att undersöka om du kan ladda dina radiobatterier. 

En pocketradio som står på golvet

Storlek och vikt

Fickradioapparater är generellt sätt lätta och enkla att bära vart du än går, men vissa av dessa enheter är mindre än andra. Alla produkter vi har täckt ovan bör vara tillräckligt små för enkel transport. 

Anslutningsmöjligheter

Förutom FM-radio, vilka andra frekvenser vill du att din radio ska ansluta till? Letar du efter något som stöder kortvågsradio? Behöver du en fickradio som ger AM-anslutning, eller letar du efter något med en Bluetooth-anslutning? Dessa frågor bör du ställa dig själv när du ska köpa en fickradio.

Extra egenskaper

När fickradiomarknaden blir mer konkurrenskraftig kan du hitta produkter med en mängd olika funktioner. Sangean DT-120 II FM-radio med digital tuner har exempelvis en insomningstimer som underlättar när det är dags att försöka sova, medan Sangean DT-800 fickradio har dynamisk bass-boost och stöd för hela 40 olika radiostationer.

Enkel användning

Även den mest attraktiva och funktionsrika fickradion kommer inte att vara mycket bra om du inte vet hur man använder den. En produkt med en skärm som låter dig hoppa genom olika kanaler är ett bra val. Du kanske också vill ha något med knappar som hjälper dig att bläddra igenom förinställda stationer. 

Slutsats

Den bästa fickradion för dina behov kommer att vara enheten som ger dig en exceptionell lyssningsupplevelse när du är på resande fot. En bra liten fickradio borde vara en fröjd att använda.

För vissa människor kommer rätt radio att vara Sangean SR-35 FM-radio, som ger enkel tillgång till en rad AM/FM-kanaler. 

För andra kan det vara bäst att titta på något lite mer avancerat, såsom Sangean DT-800 fickradio.

Om du är priskänslig och vill ha mest fickradio för pengarna så kan det knappast bli bättre än Panasonic RF-P150DEG-S Fickradio, som är vår favorit bland budgetvalen på marknaden.

Med lite tur hjälper dessa fickradiorecensioner dig att göra rätt val för dina underhållningsbehov. 

Glöm inte att kolla in några av våra andra recensioner, såsom bästa JBL-högtalare eller Marshall-högtalare för råd om andra musikspelningsenheter.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal röster: 98

Inget betyg satt

Lämna en kommentar