Bästa drönaren för barn – köptips och guide!

Bästa drönaren för barn
Artikeln innehåller annonslänkar

Intresset för drönare har fullkomligt exploderat de senaste åren och det är lätt att förstå varför. Jämfört med radiostyrda helikoptrar och flygplan är drönare oftast betydligt enklare att flyga med. Ofta är de så pass enkla att flyga med att man kan flyga inomhus utan några större problem. Dessutom kan man hitta bra drönare till ett lågt pris.

Eftersom drönare är så mångsidiga och populära så har jag skrivit ihop en artikel där jag listar några bra drönare för barn, vad man ska tänka på när man köper barnvänliga drönare samt vilken som är den bästa drönaren för barn, häng med!

Letar du istället drönare för nybörjare eller lite äldre barn? Då kan jag varmt rekommendera att ni läser min artikel bästa drönaren för nybörjare!

Missa inte heller mitt test & recension av nya DJI Mini 2!

Bästa drönaren för barn: Ryze Tello

bäst i test drönare barn

Om du inte vill läsa hela artikeln, där jag går igenom bra drönare för barn, så kan jag redan nu avslöja att DJI Ryze Tello är den bästa drönaren för barn!

Klicka på den gröna knappen för att komma till produkten direkt.

Bäst i test: 4 bra drönare för barn

Ryze Tello

bäst i test drönare barn

När man ska köpa en drönare för barn brukar man ofta hitta drönare för några hundralappar gjorda av plast och skumgummi för att hålla kostnaderna nere samtidigt som de skall vara någorlunda hållbara.

Drönarna är ofta ganska enkla till konstruktionen och de är vad de är.

Här har vi med Ryze Tello dock en annorlunda liten drönare ur det hänseendet. Denna drönare påminner mer om de betydligt dyrare “proffsdrönarna” fast i ett mindre format. Ryze Tellor väger endast 80 gram och är något större än en vuxen människas handflata. Det gör att den kan med enkelhet flygas inomhus men den gör absolut inte bort sig utomhus heller.

Du styr antingen genom en app i mobilen, men har du en Playstation- eller Xbox kan du även använda en sådan. Annars finns kontroller speciellt framtagna för Ryze Tello att köpa till om man vill det. Jag personligen tycker appen fungerar utmärkt och att en kontroll inte superviktigt. Det kan dock tänkas vara något enklare att flyga med kontrollen än att styra med en smartphone.

Med funktioner så som självstabilisering och autohovring är den väldigt enkel att flyga. Dessutom har drönaren en kamera med HD-upplösning som skickar video till mobilen så man kan styra genom att titta där när man flyger på lite längre avstånd. Andra smarta funktioner är sensorer som känner av objekt och möjliggör kollisionsfri flygning. Rotorskydden ser till att drönaren inte skadas ifall man råkar krocka med något objekt samt skyddar barn och vuxna från att göra sig illa på dem.

Allt detta till ett pris som understiger 1000 kr. Det är egentligen ofattbart bra!

Om jag får ge ytterligare ett tips så är det att köpa paketet med extra tillbehör. För 600kr extra (1590) får du två extra batterier (15 minuter flygtid per batteri), två extra rotorblad, laddstation samt micro-USB-kabel. Prisvärt enligt mig!

Tack vare sina smarta funktioner är alltså Ryze Tello extremt enkel att flyga med. Just dessa funktioner kombinerat med ett extremt svårslaget pris gör att Ryze Tello är den bästa drönaren för barn!

Hubsan X4

Bästa drönaren för barn

Ytterligare en riktigt bra liten drönare som lämpar sig väl för barn. Precis som Ryze Tello har även denna drönare från Denver både gyro-funktion och altitud-lås. Så man behöver inte oroa sig för att drönaren ska dra iväg eller krascha ifall man släpper spakarna.

Hubsans drönare har också en automatisk retur-funktion som gör att den flyger tillbaka till sin startpunkt ifall den tappar kontakt med sändaren eller när batteriet är slut.

Likt Ryze Tello så följer det med inte en handkontroll för att styra Hubsans drönare, men man kan styra den via telefonen. Ansluter man drönaren till telefonen via wifi så skickas filmerna från drönarens kamera direkt i mobilen. Visserligen är kameran i denna drönare inte lika vass som den på Ryze Tello, men troligen köper man inte en drönare för barn med kameran i åtanke.

Det tar en dryg timme att ladda det medföljande batteriet och då kan du flyga i ca 10 minuter innan det är dags att ladda igen. 

Jag tycker detta är en mycket bra och billig drönare för barn. Den har inte lika många avancerade funktioner som Ryze Tello har men samtidigt är den något större och tyngre vilket gör den enklare att köra utomhus ifall det blåser. 

Tyvärr drar den relativt korta flygtiden ner helhetsintrycket och därför hamnar Hubsan X4 på andra plats i min lista över de bästa drönarna för barn!

DJI Mavic Mini

Bästa drönaren för stora barn

Okej, DJI Mavic Mini är ingen billig drönare. Inte om man jämför med övriga drönare på denna lista, däremot är den en väldigt bra drönare för barn med ett seriöst flygintresse.

Nu när efterföljaren DJI Mini 2 har lanserats så har priserna på Mavic Mini sjunkit och i mitt tycke är det ett riktigt bra tillfälle att köpa en riktigt bra drönare för barn!

Med Mavic Mini kan du flyga i upp till 30 minuter enligt tillverkaren, närmare 25 skulle jag säga är en rimligare och ändå klassledande siffra. Drönaren har en GPS-baserad funktion som gör att drönaren återvänder till där den startade sin flygfärd ifall den tappar kontakt med sändaren eller om batteriet håller på att ta slut.

Handkontrollen sitter bra i händerna och har en intuitiv layout, väldigt användarvänligt! Drönaren är trots sin mindre storlek, den ryms nästan i fickan, väldigt stabil i luften och upplevs som väldigt lätt att flyga.

Tyvärr har inte Mavic Mini några sensorer för att motverka potentiella kollisioner, något många nybörjare kanske är oroliga för, men enligt mig gör det inte jättemycket. Mavic Mini är så pass lätt att flyga att sensorerna snart skulle bli onödiga ändå. Köper du dessutom kombo-paktet, vilket jag starkt rekommenderar att du gör, så ingår det skydd för rotorerna som också är de mest sårbara delarna på drönaren. Du kan hitta kombo-paketet här!

Tack vare sina stabila flygegenskaper i kombination med möjligheten att köpa rotorskydd till drönaren är jag övertygad om att DJI Mavic Mini är en bra drönare för barn. I synnerhet nu när efterföljaren lanserats vilket sänkt priset på föregångaren!

Korix Drone Cage Flying Rolling Turbo Flip

Drönare för barn tips

Ja, med ett sådant namn så måste denna drönaren vara riktigt bra va? Faktum är att…det är den faktiskt! Denna drönare är väldigt bra för barn, i synnerhet unga barn, som inte riktigt har motoriken för att köra en drönare på ett jättesäkert sätt.

Med det robusta skyddsgallret runt drönaren gör det inte så mycket om man råkar styra in i en vägg, ett tag eller tom en människa. Drönaren skadas inte och med den låga vikten (24 gram) lär det inte göra särskilt ont att få den på sig.

Korix Drone Cage är självstabiliserande och kan flygas i två lägen, snabbt eller sakta. Dessutom kan drönaren köras på väggar och tak genom att skyddsgallret kan rotera runt flygkroppen som ett sorts hjul.

I detta paket medföljer allt som behövs för att köra, det är bara att ladda batterierna och flyga på!

Letar ni efter en drönare som är lättkörd och förlitar sig på ett skyddsgaller istället för sensorer för att inte gå sönder så kan Korix Drone Cage absolut vara ett bra val. Det relativt låga priset och det faktum att drönaren tål en del stryk gör att Korix Drone cage Flying Rolling Turbo Flip tar sin in på listan över bra drönare för barn!

Denver DCW-360

Billig drönare barn

Ytterligare en riktigt bra liten drönare som lämpar sig väl för barn. Precis som Ryze Tello har även denna drönare från Denver både gyro-funktion och altitud-lås. Så man behöver inte oroa sig för att drönaren ska dra iväg eller krascha ifall man släpper spakarna.

Även Denvers drönare har en automatisk retur-funktion som gör att den flyger tillbaka till sin startpunkt ifall den tappar kontakt med sändaren eller när batteriet är slut.

Räckvidden är hela 50 meter och eftersom drönaren väger hela 163 gram så är detta en väldigt bra drönare om man tänkt flyga en del utomhus också. 

Till skillnad från Ryze Tello så följer det med en handkontroll för att styra Denvers drönare, men man kan styra den via telefonen också. Ansluter man drönaren till telefonen via wifi så skickas filmerna från drönarens kamera direkt i mobilen. Visserligen är kameran i denna drönare inte lika vass som den på Ryze Tello, men troligen köper man inte en drönare för barn med kameran i åtanke.

Det tar en dryg timme att ladda det medföljande batteriet och då kan du flyga i ca 10 minuter innan det är dags att ladda igen. 

Jag tycker detta är en mycket bra och billig drönare för barn. Den har inte lika många avancerade funktioner som Ryze Tello har men samtidigt är den något större och tyngre vilket gör den enklare att köra utomhus ifall det blåser. Dessutom följer en lättanvänd handkontroll med vilket är en fördel ifall man inte vill låna sin smartphone till barnet.

Tyvärr drar den relativt korta flygtiden ner helhetsintrycket och därför hamnar Denver DCW-360 på andra plats i min lista över de bästa drönarna för barn!

4 Joy Drone Compass Flyback Turbo Flip

Drönare för barn rea

Ytterligare en drönare med orimligt långt namn.

Här hittar vi en riktigt bra billig drönare för barn. För under 400 kr får vi en drönare komplett med handkontroll, batteri, laddare och extra rotorblad. Det är riktigt bra och precis som de andra drönare är 4 Joy Drone utrustad med självstabilisering. 

Skillnaden med denna drönare och de andra drönarna på listan är att denna varken har sensorer som förhindrar krockar med objekt eller att det har särskilt mycket skydd för att absorbera stötar.

Därför är det bäst om man försöker att inte krocka med drönaren. Däremot är drönaren byggd av ABS-plast och väger endast 21 gram, så den lär ändå inte gå sönder i första taget.

Jag tycker detta är en utmärkt lågpris drönare för barn. Hade den varit en hundring dyrare hade jag tyckt det fanns betydligt bättre alternativ att köpa, men nu är denna drönare så bra prissatt att den tar sig in på listan över bästa drönaren för barn!

Fler bra drönare till barn

Silverlit Bumper

En riktigt robust drönare med skydd för rotorerna. Ingen risk för att drönaren går sönder när man brakar in i väggen här inte! Perfekt köp för små barn med något sämre pilotegenskaper!

JoyGeek

Billig drönare för barn

Billig och något större drönare med HD kamera. En handhållen kontroll med skärm medföljer och många funktioner som underlättar flygningen. Ett bra köp helt enkelt!

Silverlit TR80586

En nätt liten drönare som kan kopplas upp till telefonen och skicka en live videofeed. Appen är kostnadsfri för både Android och IOS. Bra alternativ om man vill se var man flyger i realtid!

LNLJ

Drönare med skydd för barn

Ytterligare en billig och lättflugen drönare. Denna drönare är dock något mindre i formatet och kan dessutom vikas ihop. En handhållen kontroll medföljer och drönaren är utrustad med skydd runt rotorerna!

Köpguide - Köpa drönare till barn

Som sagt, drönare blir allt mer populära både bland unga, men även hos äldre. Marknaden för små lätta drönare har totalt bombarderats av tänkbara alternativ.

Att försöka sålla de bra drönarna från de dåliga kan vara rätt svårt, i synnerhet när de ofta ser rätt lika ut men skiljer sig tekniskt. Priset brukar kunna ge en liten fingervisning men ofta tittar man på priset och undrar “vad får jag egentligen för pengarna?”.

Därför skriver jag här en liten köpguide så att du kan hitta den bästa drönaren för barn!

Vad kostar en drönare för barn?

Redan här blir det svårt faktiskt. Vilka krav ställer vi på drönaren? Ska den vara lätt att flyga? Ska den ha några säkerhetsfunktioner så man inte skadar drönaren eller sig själv? Vill man ha kamera? Hur lång räckvidd vill man ha? Ja, som du förstår är det inte helt enkelt att säga exakt vad en drönare för barn kostar. I verkligheten kan det variera från några hundra kronor till tusentals kronor helt beroende på vilka tekniska finesser man vill att drönaren ska ha.

Min personliga åsikt är att en bra drönare för barn inte ska vara allt för dyr, upp till 1000 kr skulle jag säga är rimligt för en drönare. Lägger man mer än så blir det väldigt tråkigt ifall drönaren går sönder eller om barnets intresse svalnar fort. I listan ovanför så kostar alla drönarna under 1000 kr och tro mig, ni kommer inte bli missnöjda med dessa drönare!

Köp en drönare som är liten

Okej, denna punkt är kanske lite oklar, tillåt mig förklara. Barn är inte de bästa piloterna och de har inte alltid det bästa omdömet. Därför tycker jag det är viktigt att man köper en drönare som tar höjd för detta. 

En dyrare drönare kan väga flera kilo, värstingmodellerna med kamera och allt väger inte sällan över 10 kg. 

Jag tycker att man ska köpa en liten drönare. Helst en som väger nog mycket för att inte blåsa bort ifall det vinden ligger i men som inte riskerar att skada någon eller något ifall olyckan skulle vara framme. Alla drönarna i min lista väger under 170 gram. Med så låg vikt lär de inte göra någon större skada ifall piloten tappar kontrollen.

Leta efter drönare som är lätta att flyga

Drönare är rent generellt betydligt enklare att flyga än exempelvis en radiostyrd helikopter eller ett flygplan då de har motorer i hörnen vilket gör dem väldigt stabila. Däremot finns det funktioner så som självstabilisering, autohovring, automatisk landning och sensorer som gör drönaren än enklare att flyga. 

Ryze Tello har exempelvis sensorer som känner av när den hamnar för nära väggen och automatiskt backar från hindret. Sådana funktioner är guld värt på en drönare för barn och något jag personligen betalar extra för att ha.

Ju fler funktioner som hjälper barnet att inte krascha desto bättre anser jag.

Avslutande tankar

Jag har här ovanför listat de bästa radiostyrda drönarna för barn utifrån pris, hållbarhet och hur lättfluget det är. De drönare jag tagit med i listan är sådana jag själv skulle köpa till mitt barn och förhoppningsvis tycker ni att min lista samt köpguide har varit hjälpsam.

Letar ni efter drönare med riktigt bra kamera? Kika då in min artikel om drönarna med bästa kamerorna!

Har ni några frågor, funderingar eller tips så får ni väldigt gärna lämna en kommentar här nedan så svarar jag så fort jag kan!

PS: Har ni läst min artikel om bra radiostyrda bilar för små barn? Den hittar ni här!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.