Bästa Lego Technic Radiostyrd 2024 [BÄST I TEST]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Det går inte att undkomma den aldrig sinande ökningen av popularitet för allas favoritbyggsten, eftersom LEGO fortsätter att expandera sitt globala imperium med respektingivande uppfinningsnivåer. Nuförtiden kan du hitta den perfekta LEGO-produkten för alla, och både unga och gamla fans verkar inte få nog av den.

Det är oerhört tillfredsställande att slutföra några av dessa episka byggen, och att göra det skapar ofta en minnesvärd upplevelse även mellan föräldrar och deras barn. Och det här är en stor, viktig del av magin som dessa geniala små tegelstenar kan frammana.

I takt med att LEGO-kit blir allt mer sofistikerade, blir tekniken bakom dem också. Några av de senaste kiten låter dig styra din färdiga skapelse med hjälp av en dedikerad app, vilket ger dina byggen en större utdelning än någonsin tidigare!

Här är de bästa radiostyrda technic LEGO-byggsatserna för både stora och små byggmästare.

     
backpac Lego Technic Appstyrt förvandlingsfordon 42140 Till billigaste butik >
backpac LEGO 42124 Technic Terrängbuggy
(POPULÄRAST)
Till billigaste butik >
cordlessblower LEGO 42129 Technic Mercedes-Benz Zetros Till billigaste butik >
cordlessblower LEGO 42131 Technic Appstyrd Cat D11 bulldozer
(EXKLUSIVAST)
Till billigaste butik >
cordlessblower LEGO 42139 Technic Terrängfordon Leksakslastbil
(BILLIGAST)
Till billigaste butik >

Vad är Lego Technic?

Vi växte alla upp med att leka med LEGO-bitar. 

Du vet, de där sammankopplade färgade tegelstenarna som du kan bygga in i djur, hus, bilar eller statyer? Tja, ett Technic-set är en uppskalad version av det. Förutom standardblocken får du även hjul, axlar och andra motordelar för att skapa ett fullt fungerande fordon. Det innebär en mer komplicerad byggprocess. Med andra ord, det får dig att känna dig som en tekniker eller ingenjör!

Med företagets senaste teknik kan du till och med skapa din helt egen uppsättning. Med hjälp av LEGO Digital Designer – en programvara för Windows och Mac – kan du designa virtuella modeller eller robotar från Technic LEGOs. Dessa delar är gjorda av datorstödd tillverkning (CAM). 

Varför köpa ett Lego istället för andra byggklossar? 

LEGO är nu ett känt namn inom leksaksindustrin. Men bortsett från popularitet, är här några andra bra anledningar till varför du bör gå för det:

Rik variation av produkter 

Lego Group har gjort tusentals unika byggsatser under de senaste sex decennierna. Du har standardfigurer, berömda landmärken och statyer, karaktärer och föremål från filmer, och naturligtvis LEGO Technic-seten i toppklass. Det finns en idealisk modell för varje åldersgrupp, så det finns en enorm korg med alternativ. 

Material av hög kvalitet

LEGO-klossar är gjorda av akrylnitril-butadienstyren av högsta kvalitet (ABS). Det ger dem det där solida sammankopplade greppet och ett ljust, glansigt utseende. När det gäller Technic-byggsatserna är de flesta enheterna repliker av befintliga motorer, så de är utvecklade tillsammans med verkliga ingenjörer från dessa märken. 

Bygg-och-lek-upplevelse

De är inte bara roliga att bygga. De erbjuder också bra lek, särskilt de bästa LEGO-byggsatserna för vuxna. Det finns många modeller som är packade med rörliga delar och Power Functions-funktioner. De flesta av seten på vår lista är också två-i-ett-enheter, så du kan växla mellan att bygga olika fordon. 

Stort värde

Tro det eller ej, det finns miljontals inbitna LEGO Technic-samlare där ute. Om du får tag på ett bra set, eller bättre, en begränsad upplaga, kan du sälja det i framtiden och tjäna lite pengar. Det är en bra investering! 

Topp 5 bästa LEGO technic radiostyrda fordon 2024

1. Lego Technic Appstyrt förvandlingsfordon 42140

Lego Technic Appstyrt förvandlingsfordon 42140

Vad vi gillar

 • Funkar både inomhus och utomhus
 • Unik förvandlingsfunktion
 • Coolt utseende
 • Bra tålamodsträning

Vad vi inte gillar

LEGO Technic Appstyrt förvandlingsfordon (42140) är ett spännande lekset som erbjuder många fördelar för teknikintresserade barn från 9 år och uppåt. Setet är det första LEGO Technic setet som inkluderar ett fordon som kan vändas för hand eller genom att det stöter på en vägg, vilket ger en 2-i-1-upplevelse för barnen. På ena sidan av modellen finns en aerodynamisk, banddriven racerbil och på andra sidan ett banddrivet upptäcktsfordon med ett flak. Båda fordonen är utrustade med fjädring, cockpit och band. Dessutom har upptäcktsfordonet ett flak som barnen kan utforska medan de leker.

En annan fördel med detta set är att det inkluderar appen CONTROL+. Med appen kan barnen styra fordonet och klara roliga utmaningar. Appen upplevelsen ändras beroende på vilket fordon som är i bruk, och skärmen byts automatiskt när modellen vänds. Detta ger en fantastisk interaktiv upplevelse för barnen.

Setet innehåller även boggiefjädring på båda fordonen, vilket gör att banden kan anpassa sig till ojämna underlag. Det finns också två stötdämpare som driver “pop up”-funktionen som gör att fordonet ändrar form när det vänds. Setet innehåller två stora motorer och en hubb för att kontrollera de olika funktionerna.

Detta 360° dubbelsidiga fordon har dimensioner på 12 cm högt, 26 cm långt och 20 cm brett. För att driva fordonet krävs 6 st AA-batterier som inte ingår i setet.

LEGO Technic set erbjuder avancerade byggmodeller för LEGO fans som är redo för nästa byggutmaning. LEGO Technic delar uppfyller stränga branschstandarder för att säkerställa att de är hållbara, kompatibla och kan sättas ihop och dras isär lika lätt varje gång. LEGO Technic delar testas också säkerhetsmässigt genom att tappas, värmas, krossas, vridas och analyseras för att se till att de uppfyller strikta globala säkerhetsstandarder.

Sammanfattningsvis är LEGO Technic Appstyrt förvandlingsfordon (42140) ett spännande lekset för teknikintresserade barn som erbjuder en 2-i-1-upplevelse, en interaktiv appupplevelse, fjädring, stötdämpare och mycket mer. Setet uppmuntrar kreativitet och lärande genom lek samtidigt som det är säkert och hållbart.


2. LEGO 42124 Technic Terrängbuggy – Populärast

LEGO 42124 Technic Terrängbuggy - Populärast

Vad vi gillar

 • Häftig och nostalgisk design
 • Bra fjädring tillåter stunttrick
 • Öppningsbar motorhuv

Vad vi inte gillar

 • Motorn är inte superstark

LEGO Technic Terrängbuggy (42124) är ett byggset som tar dig tillbaka till 1980-talet med dess retrodesign och fjärrstyrda funktioner. Buggyn har många bra egenskaper, till exempel dess fjädring både fram och bak, vilket gör det möjligt att utföra fantastiska stunttrick. Den är också vinklad längst fram för att ge stabilitet vid hopp och andra trick. Detta, tillsammans med buggyns stora däck och öppningsbara motorhuv, ger bilen massor av attityd.

Med hjälp av den gratis appen CONTROL+ kan du kontrollera bilen, utföra stunttrick och låsa upp utmaningar. Appen ger dig också ljudeffekter som gör det roligare och mer realistiskt att köra buggyn. Detta gör upplevelsen mer interaktiv och ger en ny dimension till din fjärrstyrda leksaksbil.

Det finns också många fördelar med att bygga detta set. LEGO Technic seten är kända för sina realistiska rörelser och mekanismer, vilket gör att byggare introduceras till teknikens värld på ett lättillgängligt och realistiskt sätt. Detta ger en givande byggupplevelse som både barn och vuxna kan njuta av.

Sammanfattningsvis är LEGO Technic Terrängbuggy (42124) en rolig och interaktiv leksak som är perfekt för barn från 10 år och vuxna som minns de klassiska fjärrstyrda leksaksbilarna från 1980-talet. Setet har många bra funktioner, som fjädring fram och bak och en öppningsbar motorhuv. Appen CONTROL+ ger en ny dimension till upplevelsen med ljudeffekter och utmaningar.


3. LEGO 42129 Technic Mercedes-Benz Zetros

LEGO 42129 Technic Mercedes-Benz Zetros

Vad vi gillar

 • Mycket bekväm körupplevelse
 • Autentisk känsla
 • Perfekt kvalitet

Vad vi inte gillar

 • Kan vara för komplicerade funktioner för vissa

LEGO® Technic Mercedes-Benz Zetros fyrhjulsdriven terränglastbil (42129) är en fantastisk leksak som ger både vuxna och barn från 12 år en spännande byggupplevelse. Modellen har många realistiska funktioner som ger en autentisk känsla och är perfekt för dem som älskar byggleksaker.

En av fördelarna med denna lastbil är dess många realistiska funktioner. De fungerande fjädringarna på alla 4 hjul ger en mjuk körupplevelse över ojämna ytor, och att öppna hyttdörrarna och motorhuven ger en äkta känsla av att inspektera en riktig lastbil. Dessutom har modellen en detaljerad motor med snurrande radiatorfläkt och en öppningsbar servicelucka för inspektion av växellådan.

En annan unik egenskap med LEGO® Technic Mercedes-Benz Zetros fyrhjulsdriven terränglastbil är dess differentialspärr (som hjälper dig att bibehålla drivkraften vid körning i hala vägförhållanden såsom på is, i sand eller lera), vilket är första gången i en LEGO Technic modell. Differentialväxlarna kan enkelt låsas och låsas upp med appen CONTROL+ för att styra lastbilen över tuff terräng.

Appen CONTROL+ gör det möjligt att styra lastbilen med olika kontrollskärmar och utmaningar. Detta ger en spännande och interaktiv upplevelse, och ger användaren möjlighet att testa lastbilens förmåga i olika typer av terräng.

Setet inkluderar också klistermärken med racingtema och 2 brandsläckare som ger en extra autentisk känsla. Flaggor kan användas för att skapa en hinderbana och testa lastbilens förmåga.

En nackdel är att den kräver 6 AA-batterier som inte ingår i setet. Dock kan batterilådan enkelt kopplas loss, vilket gör det lätt att byta batterier när det behövs.

LEGO® Technic delar uppfyller strikta branschstandarder för att säkerställa att de är hållbara, kompatibla och kan sättas ihop och dras isär lika lätt varje gång. Detta garanterar att produkten är av hög kvalitet och säker att använda.

Sammanfattningsvis är LEGO® Technic Mercedes-Benz Zetros fyrhjulsdriven terränglastbil en utmärkt leksak med många realistiska funktioner och interaktiva möjligheter. Det är perfekt för dem som älskar byggleksaker och är redo för en utmanande byggupplevelse.


4. LEGO 42131 Technic Appstyrd Cat D11 bulldozer – Exklusivast

LEGO 42131 Technic Appstyrd Cat D11 bulldozer - Exklusivast

Vad vi gillar

 • Uppdelad i modulsektioner
 • Verklighetsbaserad design
 • Realistiska rörelser

Vad vi inte gillar

 • Relativt dyr

LEGO Technic Cat D11 bulldozer (42131) är ett stort byggset som låter vuxna bygga en kopia av den största Cat bulldozern och hylla en hjälte inom byggnadsarbete. Bygget är uppdelat i modulsektioner precis som den verkliga bulldozern. Setet innehåller en ny LEGO-del som är ett stort band som kan spännas och lossas, vilket ger bulldozern dess realistiska rörelser.

Setet har många autentiska funktioner och detaljer som ger en uppslukande byggutmaning och ger möjlighet att utforska tekniska koncept på ett lättillgängligt och realistiskt sätt. Med appen CONTROL+ kan du ta kontroll över din bulldozermodell och styra den på ett realistiskt sätt genom att höja, sänka och luta bladet eller höja och sänka rivaren och stegen.

Detaljerna i modellen återskapar den fullstora Cat bulldozern med autentiska färger och grafik som Cat-entusiaster kommer att älska. Setet är mycket detaljerat och är 26 cm högt, 57 cm långt och 37 cm brett. För att styra bulldozern krävs 6 AA-batterier (ingår inte) och setet innehåller också 2 nr 15-motorer, 2 stora motorer och 1 hubb.

Setet är en fantastisk presentidé till dig själv eller någon som gillar Cat bulldozrar och andra coola fordon. Med detta byggset kan du njuta av kvalitativ egentid och bygga en mäktig bulldozer fullspäckad med detaljer och autentiska funktioner. Men smakar det så kostar det – den här radiostyrda LEGO Technic-byggsatsen är inte billig, men kan definitivt vara en väl värd investering för LEGO-fanstasten.


5. LEGO 42139 Technic Terrängfordon Leksakslastbil – Billigast

LEGO 42139 Technic Terrängfordon Leksakslastbil - Billigast

Vad vi gillar

 • Lågt pris
 • Realistisk design
 • Mångsidig användning

Vad vi inte gillar

LEGO® Technic Terrängfordon 42139 är ett byggset som är perfekt för nyfikna barn från 10 år och uppåt. Det detaljerade byggsetet har massor av autentiska funktioner som är precis som på en riktig sexhjuling, inklusive styrning, fjädringssystem, växellåda och motor med rörliga kolvar. Det finns också en vinsch och ett lastflak som kan tippas, vilket gör det möjligt att lyfta och transportera tunga laster.

En av de roliga och interaktiva funktionerna som ingår i detta set är en leksaksmotorsåg med en roterande kedja. Barn kommer att älska att använda motorsågen för att “såga upp” de medföljande stockarna. De 20 mindre stockdelarna kan också sättas ihop till större stockar, vilket är perfekt för kreativa lekar med barn och vuxna.

LEGO Technic Terrängfordon är en rolig introduktion till teknikens värld. Setet har autentiska rörelser och mekanismer som lär barn om teknikkoncept på ett lättillgängligt och realistiskt sätt. Det är ett bra sätt för barn att utforska och lära sig om teknik samtidigt som de har kul.

Setet innehåller också klistermärken som barn kan sätta på modellen för att göra den mer personlig. Modellen är 11 cm hög, 27 cm lång och 13 cm bred. Det är en rolig och givande byggutmaning för barn från 10 år och uppåt.

Med det sagt är denna radiostyrda LEGO technic-bil ett riktigt häftigt fordon för den som vill ha en terrängbil i sin samling. Den har ett väldigt realistiskt utseende och är faktiskt en av de billigaste bilarna i LEGO:s Technic-serie. Vi tycker därför att det är en av de bästa på marknaden sett till pris-prestanda just nu.


Saker att tänka på vid köp av radiostyrd LEGO technic

Det finns många olika typer av fjärrstyrda bilar på marknaden, men alla är inte skapade lika.

Först och främst vill du försäkra dig om att bilen är gjord av högkvalitativa material. Detta kommer att säkerställa att det håller länge och tål alla typer av terräng. Dessutom vill du se till att bilen är lätt att kontrollera. En bra fjärrstyrd bil ska kunna svara snabbt och exakt på dina kommandon.

Till sist vill du se till att bilen är rolig att köra. Det ska vara tillräckligt snabbt för att ge en spänning, men inte så snabbt att det är svårt att kontrollera. Med dessa faktorer i åtanke är du säker på att hitta den perfekta Lego® fjärrstyrda bilen för dina behov. Här kommer några tips när du ska köpa en radiostyrd LEGO technic:

Typ av batteri

Det finns tre huvudtyper av batterier: alkaliska, litium- och nickelmetallhydrid. Alkaliska batterier är de vanligaste och billigaste, men de håller inte lika länge som litium- eller nickel-metallhydridbatterier. Litiumbatterier är dyrare, men de håller längre och ger mer kraft. Nickel-metallhydridbatterier är de dyraste, men de är också de mest kraftfulla och har den längsta livslängden.

Storleken på bilen

Lego® fjärrstyrda bilar finns i en mängd olika storlekar, från mini till full storlek. Vilken storlek du väljer beror på din budget och det utrymme du har tillgängligt för att förvara bilen.

Typ av fjärrkontroll

Det finns två huvudtyper: infraröd och radiostyrning. Infraröda fjärrkontroller är billigare, men de har kortare räckvidd och kan avbrytas av andra infraröda källor (som solljus). Radiostyrda fjärrkontroller är dyrare, men de har längre räckvidd och påverkas inte av andra störningskällor.

Syftet med bilen

Om du bara vill köra runt i ditt hus eller din bakgård kommer något av ovanstående alternativ att fungera bra. Men om du funderar på att tävla med dina vänner eller tävla i tävlingar, måste du välja en bil som är speciellt designad för racing.

Oavsett vilken budget eller behov du har så finns det en Lego® fjärrstyrd bil där ute som är perfekt för dig!

Vanliga frågor om Lego® technic radiostyrda fordon

Lego® fjärrstyrda fordon är ett bra sätt att ha kul med dina barn medan de leker. Här är några vanliga frågor om dem:

Vilken är den bästa Lego® fjärrstyrda bilen?

Den bästa Lego® radiostyrda technic är den som är rätt för ditt barn. Det finns många olika typer och modeller av fordon, så det är viktigt att välja en som passar ditt barns ålder och intressen.

Hur vet jag om mitt barn är redo för en Lego® radiostyrd bil?

Om ditt barn är intresserad av att leka med en fjärrstyrd bil, så är han eller hon förmodligen redo för en. Det är viktigt att välja en bil som passar ditt barns ålder och intressen.

Vilka är fördelarna med att leka med en Lego® radiostyrd technic?

Att leka med en fjärrstyrd bil kan hjälpa ditt barn att utveckla finmotorik, hand-öga-koordination och problemlösningsförmåga. Det kan också vara ett bra sätt för ditt barn att knyta an till dig och tillbringa kvalitetstid tillsammans.

Slutsats

Att fatta beslut om den bästa Lego® radiostyrda technic-bilen kan vara svårt, men vi hoppas att den här guiden har hjälpt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, från pris till design till prestanda. Men i slutändan handlar det om vad du vill ha och vad du är villig att spendera.

Det finns en mängd olika märken och modeller tillgängliga, så se till att göra din research innan du gör ditt köp. Med lite betänkande bör du kunna hitta den perfekta bilen för dig och din familj.

Om dina barn gillar bilar kommer de säkert också att älska grävmaskiner och båtar. Kolla in de bästa radiostyrda grävmaskinerna och de bästa radiostyrda båtarna.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal röster: 24

Inget betyg satt

Lämna en kommentar