Bästa Radiostyrd Hund 2024 – Stort Test av Robothundar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Radiostyrd hund - bäst i test

Nästan alla barn har perioder när det tjatas om hund, dina med antar jag? Att ta ansvar för en hund kan däremot vara ett större åtagande än många barn inser, och risken är stor att det slutar med att det är du som förälder som tar hand om hunden. Tills barnen är stora nog för ansvaret finns det radiostyrda hundar som kan vara ett riktigt bra substitut och som håller barnen sysselsatta!

Utbudet av radiostyrda hundar för barn är enormt och det är inte lätt att välja! Tidigare var de flesta radiostyrda hundar små kopior av verkliga hundar med fluffig päls, men nu finns fräcka varianter av interaktiva hundar som liknar små robotar.

Jag har gjort ett urval av de som jag tycker är de bästa radiostyrda hundarna på marknaden.

En robothund ska naturligtvis vara rörlig och kunna skälla som en hund, och det kan alla rc hundar som jag har valt ut. I övrigt har de olika funktioner och utseende, allt för att du ska kunna välja den som passar ditt barn bäst!

Bästa radiostyrda hunden!

 • Rek ålder: —
 • Längd: 31,5 cm
 • Bredd: 18,8 cm
 • Höjd: 34 cm
 • Batterier:
  • Hunden: uppladdningsbart 7,4V 600Mah
  • Fjärrkontrollen: 2 x AA

Det här är en interaktiv robothund från märket Lexibook med uppladdningsbart batteri. Hunden har en futuristisk design och är till färgen vit med svarta detaljer. Den har hjul som tassar vilket gör att den kan hänga med i bra fart på promenader. Denna hund är en riktig liten vilde som har ett stort rörelsemönster. Den kan dansa, ligga, glida fram, krypa och såklart röra sig framåt och bakåt med mera. Den är även utrustad med en Bump & Go-funktions om gör att den ändrar riktning när den kolliderar med ett hinder.

Den här interaktiva robothunden har röstigenkänning, vilket innebär att du kan styra vissa saker den gör med rösten. I vissa fall svarar den med sång. Den har 12 olika röstdirektiv och kan imitera flera andra djur, till exempel apa, fågel, ko och får med flera. Den går även att programmera själv med olika kommandon.

 • Rek ålder: från 3 år
 • Längd: 22 cm
 • Bredd: 10,5 cm
 • Höjd: 21 cm
 • Batterier:
  • Hunden: 4 x AA
  • Fjärrkontrollen: 2 x AA

Lucky Plush är en söt radiostyrd hund från välkända märket Jamara. Den här rc hunden är vit/brun och har fluffig päls som gör den mjuk och gosig. En rolig detalj är att man styr Lucky Plush med en fjärrkontroll som har formen av ett hundben.

Lucky Plush kan gå framåt och bakåt och vicka glatt på svansen. Nosen kan röra sig upp och ned, den kan skälla och det ingår en fin scarf att knyta runt halsen.

Den har även ett syskon, om man vill ha två liknande hundar, som heter Trixie Plush. Trixie har samma funktioner som Lucky men kommer i en annan färgställning.

 • Rek ålder: från 3 år
 • Längd: 33 cm
 • Bredd: 25 cm
 • Höjd: 22 cm
 • Batterier: 4 st AA

Hunden Bowie från märket IMC Toys är en glad sötnos, dock utan fjärrkontroll. Det här en lite enklare interaktiv hund utan många funktioner är mjuk och gosig.  Den är vit med svarta fläckar och har polyesterpäls. Bowie känner av när någon närmar sig och då ger den ifrån sig ett ljud. När man plockar upp den kan man få en stor blöt puss och den gör rörelser med huvudet som om den pussar dig.

Det som är utmärkande för den här interaktiva hunden är att den är gosig! Om du lämnar den för länge låter den för uppmärksamhet. Den här interaktiva hunden kan vifta på svansen och göra söta små hopp framåt. Bowie har med sig ett litet ben att tugga på.

 • Rek ålder: från 5 år
 • Längd: 26 cm
 • Bredd: 8 cm
 • Höjd: 13,5 cm
 • Batterier:
  • Hunden: 3 x AAA (ingår ej)
  • Fjärrkontrollen: 1 x AAA (ingår ej)

Det här är en interaktiv robothund från märket Silverlit som är en otroligt populär modell trots att den är av det enklare slaget. Den är vit med och finns med antingen svarta eller blå detaljer som lyser när den är på. Den här modellen har inte päls utan är i plast och ser ut som en söt liten robot.

Silverlit Junior Dackel har flera roliga funktioner som gör att den ibland kan tros vara en riktigt hund. Den kan styras med handrörelser, kan följa med barnet (om man aktiverar follow me-funktionen) och leka apport. Robothunden kan exempelvis snurra, gnälla och bli glad – allt efter omständigheterna!

Med det sagt är Silverlit Junior Dackel en riktigt bra robothund som är en perfekt lekkamrat för alla hundtokiga barn.

 • Rek ålder: från 1 månad
 • Längd: 35 cm
 • Bredd: 10 cm
 • Höjd: 15 cm
 • Batterier:
  • Hunden: Uppladdningsbart (ingår)
  • Fjärrkontrollen: 2 x AA (ingår ej)

Top Race robothund är en fascinerande leksak som erbjuder en interaktiv och underhållande upplevelse för barn i åldrarna 3 till 10 år. Den imponerar med avancerad röstigenkänning och en mängd olika funktioner som gör den till en rolig och pedagogisk lekupplevelse.

Röstigenkänningen gör det möjligt för barnen att kommunicera tydligt med valpen genom olika röstkommandon, och den svarar med realistiska ljud som en verklig hund. Med 12 olika röstdirektiv kan barnen njuta av att interagera med valpen genom att ge kommandon som “Sitt”, “Snurra runt”, “Kom hit”, “Stå upp”, “Dansa” och mycket mer.

Funktionerna på denna smarta robothund imponerar med 10 olika djurformer, inklusive att glida, ligga ner, och stå på två ben. Dessutom kan valpen utföra 7 fysiska gester som framåt, bakåt, sjunga, dansa, gå och krypa, vilket ger ett högt underhållningsvärde. Den medföljande fjärrkontrollen, som är 15,24 cm lång, ger användarna enkel och snabb styrning över valpens rörelser och prestationer.

En ganska unik funktion är möjligheten att programmera robothunden för att utföra specifika kommandon och handlingar. Barnen kan lära valpen nya trix, som yoga eller push-ups, genom att enkelt programmera önskade åtgärder. Detta ger en extra dimension av interaktivitet och kreativitet i leken.

Top Race har designat denna robothund med barns säkerhet i åtanke. Den är tillverkad av livsmedelsklassad plast som är helt säker för barn. Batterierna är också återanvändbara, med ett uppladdningsbart 7,4 V 600 mAh batteri för valpen och 2 x AA-batterier (ingår ej) för fjärrkontrollen.

Måtten på robothunden är 34 cm i höjd, 31,5 cm i längd och 18,8 cm i bredd. En timmes USB-laddning ger upp till 50-70 minuters lek, vilket ger långvarig lekglädje för barnen.

Köpguide - hitta bästa radiostyrda hunden

När man ska köpa en radiostyrd hund är det ett par saker man bör fundera över. Här skriver jag en liten köpguide som du kan följa för att köpa den bästa interaktiva eller radiostyrda hunden för er!

Rekommenderad ålder

Det första man bör kika på är rekommenderad ålder.

Vi vill såklart att barnen ska kunna leka med den interaktiva hunden utan att vi måste oroa oss för att de kan skada sig själva. Även om en radiostyrd hund kan verka “enkel” och bör passa en yngre användare än vad den rekommenderade åldern anger så måste man ha i beaktande att även “enkla” radiostyrda hundar kan innehålla små delar.

Dessutom vill vi inte att den radiostyrda hunden ska vara svårförståelig likväl som den inte ska vara för enkel och tråkig.

Rekommenderad ålder är därför en bra fingervisning ifall leksaken kan passa barnet eller inte. Med det sagt, även yngre barn kan leka med en interaktiv hund med högre rekommenderad ålder förutsatt att en vuxen är närvarande.

Storlek

Precis som riktiga hundar kommer även interaktiva hundar i flera olika storlekar. Vissa radiostyrda hundar är enklare att förvara, i synnerhet om de kan vikas ihop eller om de är små. Så fundera på var den radiostyrda hunden kommer användas, hur den kommer förvaras och köp storleken som passar användningsområdet.

Batteritid

När man köper en interaktiv hund måste man också fundera på batterierna. Ingår dem eller måste man köpa egna batterier? Vilka sorts batterier passar och är de uppladdningsbara? Oftast framgår det på produktsidan ifall batterier ingår, vilken storlek de är och ifall de är uppladdningsbara så se till att läsa noggrant så man inte missar den informationen. Det finns nog inget tråkigare att öppna paketet med den radiostyrda hunden för att sedan behöva vänta tills man kan köpa batterier.

Sedan bör man också fundera på hur länge man kan leka med den radiostyrda hunden innan batterierna tar slut och sedan hur lång tid det tar att ladda (om man har uppladdningsbara batterier såklart). Att köpa en interaktiv hund som kan användas i fem minuter men som sedan måste laddas i en timme är inte vidare kul. 

Så mitt tips är att kolla efter en radiostyrd hund som har rätt bra batteritid utan att tiden för laddning är allt för lång.

Vad som ingår

En till sak man bör ta hänsyn till är vad som ingår när man köper en radiostyrd hund. Som sagt, ibland ingår inte batterier. Ibland ingår batterier till hunden men inte till kontrollen.  Så, kolla noggrant vad som ingår med den radiostyrda leksaken och köp det paket som passar dina behov bäst!

Vilka funktioner ska den interaktiva hunden ha?

En till sak att fundera över är vilka funktioner man vill att hunden ska ha? Rent generellt kan man säga att ju fler funktioner man vill ha desto mer lär det kosta. Ska man köpa en radiostyrd hund till ett litet barn kanske det är bättre med en billigare hund med färre funktioner, men som istället är mjukt och gosigt. Ett lite äldre barn kanske uppskattar fler funktioner där hunden även kan sitta, ligga eller till och med dansa!

Så återigen, fundera på vad ska hunden användas till och vem kommer använda den?

Behöver jag lägga ut mer pengar för en mer avancerad radiostyrd hund ifall den inte lär utnyttjas till sin fulla potential?

Materialval

Troligtvis lär ett barn vilja gosa med sin radiostyrda hund, kanske till och med pussa lite på den. Kolla därför upp ifall materialet innehåller några gifter eller liknande. Vi vill inte ha hälsovådliga ämnen i leksakerna som barnen leker med mest!

Sammanfattning

Vilken radiostyrd hund du väljer beror kanske mest på barnens ålder och användningsområde. Vill du ha en liten gosig mjukis till det lite yngre barnet, som passar bäst för lek inomhus så väljer du Lucky Plush eller Bowie.

De andra robothundarna, som har ett mer futuristiskt utseende är söta och busiga. De har olika mängd funktioner och kan lättare hänga med utomhus.  

Skriv gärna en kommentar!

Förhoppningsvis har ni funnit min artikel om radiostyrda hundar informativ! Skulle ni fortfarande ha några frågor gällande vilken radiostyrd eller interaktiv hund som är bäst så får ni väldigt gärna lämna en kommentar här nedanför, jag återkommer så fort som möjligt!

Kika även gärna in min artikel om drönare för barn!

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.2 / 5. Antal röster: 6

Inget betyg satt