Bästa Radiostyrd Ubåt 2024 – Stort Test av Radiostyrda Ubåtar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Radiostyrda ubåtar har länge varit en populär hobby för både ungdomar och vuxna. Dessa små undervattensfarkoster ger en spännande möjlighet att utforska världen under vattenytan och att testa sina navigationsfärdigheter.

Med den ständigt utvecklande teknologin har radiostyrda ubåtar blivit alltmer avancerade och imponerande. Under de senaste åren har flera nya modeller av radiostyrda ubåtar släppts på marknaden med förbättrad prestanda och spännande funktioner. Tyvärr är det inte så enkelt att få tag på radiostyrda ubåtar i Sverige, men vi har gjort vårt bästa för att hitta de billigaste återförsäljarna av våra favoriter. I denna artikel kommer vi därför att titta på de bästa radiostyrda ubåtarna som finns tillgängliga på marknaden under 2024 och vad som gör dem så imponerande.

Snabb överblick över de bästa radiostyrda ubåtarna 2024

  Ubåt Detaljer   
backpac Gadget Monster R/C Submarine
(BÄST I TEST)
Körtid: 25 min
Laddningstid: 15 min
Till billigaste butik >
backpac Invento Mini Submarine RtR Körtid: 7 min
Laddningstid:
12 min
Till billigaste butik >
cordlessblower Carson RC Sport XS Deep Sea Dragon 100% RtR Körtid: 6 min
Laddningstid:
20 min
Till billigaste butik >

Topp 3 bästa radiostyrda ubåtarna 2024

1. Gadget Monster R/C Submarine – Bäst i Test!

Vad vi gillar

 • Färdigmonterad
 • Körtid på 25 minuter
 • Behöver ej laddas

Vad vi inte gillar

 • Har ingen kamera

Den här radiostyrda ubåten är en bästsäljarna på marknaden, och det är inte svårt att förstå varför. RC Submarine Dive & Patrol RTR GDM-1051 är en populär modell som erbjuder en elektrisk motor som drivs av AA-batterier. Detta innebär att du kan byta ut batterierna och fortsätta köra utan att behöva vänta på uppladdning, vilket gör användningen enkel och användarvänlig.

För den som föredrar att köra direkt istället för att montera fordonet själv, är denna modell färdigmonterad och redo att användas. RC Submarine Dive & Patrol RTR GDM-1051 har en lång körtid på 25 minuter, vilket ger en längre och mer underhållande körupplevelse. Priset på denna modell är också förhållandevis låg, vilket gör den mycket konkurrenskraftig i förhållande till andra radiostyrda ubåtar. Sammantaget är denna ubåt den bästa på marknaden 2024.


2. Invento Mini Submarine RtR

Vad vi gillar

 • Snabb uppladdning
 • 1 meter dykdjup
 • Levereras med byggsats – perfekt för den tekniskt intresserade

Vad vi inte gillar

 • Kort körtid

Invento Mini Submarine RTR är en eldriven radiostyrd båt med en motor som är miljövänligare än bensindrivna alternativ. Om du är tekniskt intresserad och gillar att bygga och fixa med saker så kan det här vara det rätta valet för dig. Båten levereras som en byggsats som behöver monteras ihop från grunden.

Invento Mini Submarine RTR har en kort körtid på bara 7 minuter, vilket kan vara en fördel för den som snabbt blir rastlös eller som vill behålla full fokus under körningen. Det kan dock även vara en nackdel för den som gillar att vara ute länge och köra med den radiostyrda ubåten. Tack och lov har den en laddningstid på bara 12 minuter vilket gör att man enkelt kan komma igång igen efter en liten paus från vattnet!

Ubåten kan dyka i upp till 1 meters djup vilket gör den bra för mindre bassänger eller stränder. Den har även ett LED-sökarljus som ger den ett realistiskt och häftigt utseende under körningen. Tyvärr är prislappen högre än vår bäst-i-test-vinnare, vilket gör att denna ubåt kommer tvåa i vårt bäst i test.


3. Carson RC Sport XS Deep Sea Dragon 100% RtR

Vad vi gillar

 • Enkel att manövrera
 • Verklighetstrogen upplevelse
 • Två lysdioder

Vad vi inte gillar

 • Relativt dyr
 • Kort körtid och relativt lång uppladdningstid

Upptäck en helt ny underhållande värld med den elektriska ubåten XS Deep Sea Dragon RTR. Med styrbara funktioner för framåt/bakåt, vänster/höger och upp/ned får du full kontroll över ubåten i vattnet. Dess 3-kanals fjärrkontroll på 40 MHz med laddare gör det enkelt att använda, så att du snabbt kan dyka ner i världen under vattnet.

CARSON RC-Mini-ubåten XS Deep Sea Dragon är fullt utrustad och redo för användning direkt efter en kort laddningstid. Lys upp undervattensvärlden med två blå lysdioder som lyser starkt under drift och gör ubåten lätt synlig i vattnet. Den här lilla men manövrerbara ubåten ger dig en verklighetstrogen upplevelse och gör dig till kaptenen över dina egna undervattensäventyr.

Ge dig själv eller dina barn en spännande present som kommer att ge många timmar av kul. XS Deep Sea Dragon RTR är en väldigt bra leksak för den äventyrslystna och upptäcktsresande själen.


Att tänka på vid köp av en radiostyrd ubåt

RC-ubåtar för barn eller nybörjare ska vara enkla och användarvänliga. Om du letar efter en leksak för ett barn, då är billigare platsubåtar bra. Om du är ute efter något att ta med dig på semestern, se till att det är lämpligt för saltvatten.

Innan du spenderar dina pengar på en RC-ubåt, se till att prioritera det som är viktigt för dig. Att köpa en radiostyrd ubåt som du inte kan kontrollera och sedan förlora den är frustrerande och dyrt! Det är bäst att börja enkelt och behärska grunderna innan du går vidare till något mer komplicerat. Följ riktlinjerna för djup och du kommer att belönas med en RC-ubåt som håller.

Pris

Olika RC-ubåtar har olika priser beroende på egenskaper och kvalitet. De med bra kameror som tål djupare nivåer kan bli väldigt dyra, medan de som lämpar sig för bad och pooler så klart blir mycket billigare.

Dyrare fjärrstyrda ubåtar kommer också att ha LED-lampor så att du kan se dem under vattnet och har en attraktiv design. Motorn är då ofta kraftfullare och de kommer att kunna användas i saltvatten – inte bara simbassänger eller badkar.

Kraft

RC-ubåtar med mer kraft kan dyka längre och är generellt roligare. Om du använder din RC-ubåt för fotografering behöver du inte mycket kraft – bara en kamera, men om du är ute efter mer spänning är en högeffekts-radiostyrd-ubåt det bästa alternativet.

Djup

Var du planerar att använda din radiostyrda ubåt kommer att avgöra vilket djup du behöver. Om du är ute efter ett barns badleksak räcker det med ett djup på bara några meter. Om du däremot vill få högkvalitativa bilder av fiskar eller koraller på din semester, är ett djup på några meter nödvändigt.

Djupet kan innebära att ubåten tappar kontrollen om du överskrider den, eller om du går för djupt kan ubåten gå sönder helt. Radiostyrda ubåtar är, precis som vanliga ubåtar, bara utrustade för att hantera en viss mängd tryck, så se till att du inte går djupare än den är designad för.

Kamera

En radiostyrd ubåt med kamera är ett av de bästa sätten att få kvalitetsundervattensbilder. Det är osannolikt att de stör fiskarna som det gör när man simmar, och en kamera av god kvalitet kommer att fånga högkvalitativa och häftiga bilder.

Ju bättre kamera desto dyrare RC, men om din främsta anledning till att köpa en är att få bra bilder och videor, är det värt investeringen. Det ska dock nämnas att det är svårt att få tag på radiostyrda ubåtar med kamera i Sverige, men här är en modell som kan komma ned enda till 100 meters djup och fånga högkvalitativa bilder.

Vanliga frågor om radiostyrda ubåtar

Hur mycket kostar radiostyrda ubåtar?

Priserna varierar från 200 kr till 20 000 kr beroende på kvaliteten på ubåten och dess användningsområden. Professionella undervattenskameraubåtar kallas undervattensdrönare, och dessa enheter är relativt dyra.

Vad används radiostyrda ubåtar till?

Billiga och enkla radiostyrda ubåtar används vanligtvis som leksaker i pooler eller bassänger, där de används för att köra runt och navigera i ett grunt vatten. På mer avancerad nivå används radiostyrda ubåtar, eller då snarare undervattensdrönare, ofta till att filma undervattensmiljöer för dokumentärfilmer eller videoproduktioner.

Är det lagligt att leka med en radiostyrda ubåtar i havet?

Att använda enkla radiostyrda ubåtar är helt lagligt i Sverige, men man bör alltid tänka på att man lämnar det bra efter sig och inte rör sig på förbjuden mark. Det är extra viktigt att vara i närheten av ubåten ifall den skulle gå sönder, då man i sådana fall behöver kunna rädda den från att hamna på havsbotten och förhindra miljöförstöring.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 43

Inget betyg satt

Lämna en kommentar