Bästa Radiostyrd Segelbåt 2024 – 5 Bästa RC-Segelbåtarna

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Även om det är en enorm skillnad mellan att segla på riktigt och att segla den bästa radiostyrda segelbåten, är de båda hobbyer som är attraktiva för alla åldrar. I själva verket kan radiostyrda segelbåtar vara användbara både i tävlingssammanhang eller bara för skojs skull. Oavsett, om du är en seglarfantast som bara måste vara i eller runt vattnet hela tiden, är det en bra idé att ha din egen radiostyrda båt.

Om du inte kan så mycket om RC-segling, som namnet antyder, innebär det att du använder en radiostyrd segelbåt. Det finns många olika typer av segelbåtar tillgängliga på marknaden, och de drivs på i princip samma sätt som ett radiostyrt plan, radiostyrd bil, radiostyrd motorcykel, eller någon annan typ av modell i miniatyrskala. Att tävla med en fjärrstyrd segelbåt är roligt och fyllt med ungefär lika mycket action som att tävla med en lasersegelbåt i verklig storlek.

Här är de radiostyrda segelbåtar som är bäst i test 2024:

Bild Segelbåt Details  
backpac Dragon Force 65 V6 RTR Segelbåt
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris >
backpac Focus V2 Segelbåt 1M RTR Se billigaste pris >
cordlessblower Binary V2 RTR Mini Catamaran 2.4G RTR
(BÄSTA RADIOSTYRD CATAMARAN)
Se billigaste pris >
cordlessblower Dragon Force 65 V7 Segelbåt
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Se billigaste pris >
cordlessblower Caribbean MK2 Segelbåt RTR
(BÄSTA BUDGETVAL)
Se billigaste pris >

Topp 5 bästa radiostyrda segelbåtarna 2024

1. Dragon Force 65 V6 RTR Segelbåt – Bäst i Test!

Dragon Force 65 V6 RTR Segelbåt - Bäst i Test

Fördelar

 • Uppgraderad kvalitet
 • Konkurrenskraftig prestanda
 • Imponerande specifikationer
 • Hållbar konstruktion

Nackdelar

 • Ingen radioutrustning ingår
 • Relativt dyr

Dragon Force 65 Version 6 – ARTR, den ohotade mästaren bland radiostyrda segelbåtar 2024. Med förbättrad kvalitet och fantastiskt utseende står den i en klass för sig och utmanar till och med sin kända syster, DragonFlite 95. Det förstärkta skrovet ger ökad styrka utan att påverka vikten. Med sina förbättrade riggbeslag och 50-mikrons Mylar-filmsegel erbjuder den maximal effektivitet och en imponerande stil. Den uppgraderade digitala roderservon ger precision och kontroll i världsklass.

Med imponerande specifikationer som 650 mm i längd, 116,5 mm i balk, 915 mm i rigghöjd och 1338 mm i total höjd är denna båt perfekt balanserad. Dess vikt på 1200g (exklusive batterier) ger den både smidighet och robusthet. Segelytan imponerar med 1460 cm² för storseglet, 766 cm² för fockseglet och totalt 2226 cm².

Båten är tillverkad med precision och har ett helmålat, formblåst ABS-skrov, kolfibermast och bomrör samt en aluminiumköl med en ballastkolv av zinklegering för att säkerställa hållbarhet och stabilitet även under tuffa förhållanden. Den är också utrustad med en metallväxlad digital roderservo och en kraftfull segelvinsch för sömlös kontroll och exakta justeringar.

Med köpet av Dragon Force 65 Version 6 – ARTR får du inte bara båten, utan också ett praktiskt displaystativ för att visa upp den på ett elegant sätt. Observera att ingen radioutrustning ingår, vilket ger dig friheten att välja din egen 4-kanals sändare, mottagare och batterier för att matcha dina egna preferenser och tävlingsstil.

Gör dig redo att ta täten i segelbåtsvärlden med Dragon Force 65 Version 6 – ARTR. Denna vinnande båt levereras direkt från förpackningen och kommer att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Som pricken över i:et är det också en modell som kan tävlas med, och det anordnas regelbundet tävlingar med Dragon Force 65. Det är således också en mycket populär radiostyrd segelbåt, så den är relativt svår att få tag på i högsäsong.


2. Focus V2 Segelbåt 1M RTR

Focus V2 Segelbåt 1M RTR

Fördelar

 • Förbättrad och uppdaterad version
 • 1 meter lång
 • Kvalitetskomponenter
 • “Ready-to-Run” (RTR)-modell

Nackdelar

 • Plastskrov
 • Ganska tung
 • Relativt grundläggande radioutrustning

Joysway Focus II 1-meters RTR 2,4 GHz är en uppdaterad och förbättrad version av den populära Joysway Focus. Denna imponerande segelbåt är den perfekta följeslagaren för att bemästra vattnets krafter. Med en imponerande längd på 1 meter kommer den garanterat att skapa en våg i dammen eller båtklubben.

Joysway Focus II är byggd med genomgående förstärkning och en uppdaterad riggstruktur för att säkerställa enastående hållbarhet och prestanda. Den är fabriksförberedd med högkvalitativa komponenter och kräver endast vanliga “AA”-batterier för att vara redo att segla iväg. Med den medföljande kvalitetsradioenheten på 2,4 GHz och det kraftfulla segelvinschservot får du en fantastisk kontroll över båten.

Med sina imponerande specifikationer, inklusive 995 mm längd, 170 mm bredd och 1578 mm masthöjd, är denna segelbåt välbalanserad och smidig på vattnet. Dess segelyta på 52,73 dm2 ger tillräckligt med kraft och manövrerbarhet för spännande seglingssessioner. Skrovet är tillverkat av hållbar plast och masten och bommen är konstruerade av kolfiberrör för ökad styrka och lätthet.

När du köper Joysway Focus II får du inte bara en imponerande segelbåt, utan även en 4-kanals 2,4 GHz-radioenhet, ett kraftfullt metallsegelvinschservo och en metallroderservo för exakt kontroll. Den medföljande ballasten av zinklegering och gjuten plastköl ger stabilitet och optimal seglingsprestanda. En batterilåda och en praktisk på/av-knapp för mottagaren ingår också för enkel användning.

För att komplettera ditt köp ingår även ett utställningsbåtstativ, vilket gör att du kan visa upp din Joysway Focus II på ett elegant och imponerande sätt.

För att komma igång behöver du bara lägga till 4 st AA-alkaliska batterier till sändaren och 4 st AA-alkaliska batterier till mottagaren.

Upplev spänningen och äventyret med segling genom att välja Joysway Focus II 1-meters RTR 2,4 GHz. Denna radiostyrda segelbåt kommer att erbjuda dig timmar av glädje och enastående prestanda på vattnet. Gör dig redo att kasta loss och njut av seglingsäventyret med Joysway Focus II, helt klart en av de bästa radiostyrda segelbåtarna på marknaden 2024!


3. Binary V2 RTR Mini Catamaran 2.4G RTR – Bästa radiostyrd catamaran

Binary V2 RTR Mini Catamaran 2.4G RTR - Bästa radiostyrd catamaran

Fördelar

 • Komplett och redo att användas
 • 2,4 GHz fjärrkontroll
 • Kompakt storlek
 • Högkvalitativa komponenter
 • Enkel fjärrkontrollfunktion

Nackdelar

 • Begränsad segelkapacitet
 • Plastskrov

För den som är förtjust i catamaraner så är det här den perfekta radiostyrda segelbåten för dig. Det här är en liten och stabil segelbåt som är komplett och redo att användas direkt ur lådan, till ett billigt pris.

Denna radiostyrda segelbåt levereras med en kraftfull 2,4 GHz fjärrkontroll, vilket ger en bättre räckvidd och gör att det inte uppstår störningar på frekvensen. På så sätt kan du använda flera produkter samtidigt (såsom flera radiostyrda segelbåtar) utan några bekymmer, precis som när du använder en trådlös mus. Detta ger dig en smidig och problemfri seglingsupplevelse.

Med sina kompakta dimensioner på 400 mm längd och 255 mm bredd är denna segelbåt lätt att hantera och manövrera. Den är utrustad med en kraftfull roderservo och segelservo för exakt styrning och optimal seglingsprestanda. Med en segelstorlek på totalt 7,9 dm2 och en vikt på endast 360 g är den också bra balanserad för att erbjuda spännande segling och snabba manövrer.

Segelbåt är tillverkad av högkvalitativ plast och kommer med en rad tillbehör, inklusive en snygg displayställ, jibsail och mainsail samt en mast av glasfiber och bommar av plast. Den enkla fjärrkontrollfunktionen gör att du kan segla åt vänster eller höger samt styra roder åt vänster eller höger. Det är enkelt och intuitivt att använda, vilket gör det till en perfekt modell för både nybörjare och erfarna entusiaster.

För att komma igång behöver du bara lägga till 4 st AA-batterier i fjärrkontrollen och 4 st AA-batterier i mottagaren. Sedan är du redo att erövra vattnet och njuta av spänningen med fjärrstyrd segling.

Med det sagt får du en ultimat segelupplevelse med den här fjärrstyrda catamaranen. Perfekt för att njuta av utomhusaktiviteter, tävla mot vänner eller helt enkelt koppla av vid vattnet. Helt klart den bästa radiostyrda catamaranen på marknaden 2024!


4. Dragon Force 65 V7 Segelbåt – Bästa premiumval

Dragon Force 65 V7 Segelbåt - Bästa premiumval

Fördelar

 • Uppgraderad kvalitet
 • Mycket hög prestanda
 • Robust konstruktion
 • Enkel användning

Nackdelar

 • Något dyr

Upplev seglingsäventyr i världsklass med Dragon Force 65 V7 Ready To Sail, den bästa premiummodellen i vårt test av radiostyrda segelbåtar 2024. Det här är en modell senare av vår testvinnare, så den har förbättrats i flera avseenden. Men priset är därmed något högre – vilket gör den till det bästa premiumvalet.

Dragon Force 65 V7 är en uppgraderad version som imponerar med sin kvalitet och utseende. Inspirerad av sin framstående storebror, DragonFlite 95, har denna båt genomgått en imponerande förvandling utan att förlora sin konkurrenskraft. Det förstärkta skrovet behåller samma form och vikt samtidigt som det ökar skrovets styrka. Nya och förbättrade beslag som svanhals, kompressionsfjäderben, masttoppsbeslag och jibboms främre beslag är utformade för maximal effektivitet och enkel montering.

Seglen är tillverkade av högkvalitativ 50 mikron Mylarfilm och har en elegant och modern stil. Den digitala roderservon har förbättrad elektronik och 10% ökning i vridmoment för exakt och responsiv styrning. Med dessa egenskaper är Dragon Force 65 V7 enastående och vinnande direkt ur lådan!

Den har en bra storlek med en längd på 650 mm och en balk på 116,5 mm är denna segelbåt både smidig och stabil på vattnet. Dessutom är dess segelyta imponerande – med en total segelyta på 2226 cm2, inklusive ett storsegel på 1460 cm2 och en fock på 766 cm2, ger Dragon Force 65 V7 enastående prestanda och hastighet.

Båten är tillverkad av kvalitetsmaterial, då skrovet är tillverkat av gjuten ABS med en vacker vit finish och fästade klistermärken. Den extruderade kolfibermasten och bomrören ger överlägsen styrka och hållbarhet.

Den är dessutom enkel att använda då Dragon Force 65 V7 levereras som en komplett paketlösning med 2.4GHz radio inkluderad. Du behöver bara lägga till 8 stycken AA-batterier för sändare och mottagare för att vara redo att segla.

Denna radiostyrda segelbåt är inte bara en visuell höjdpunkt med sin imponerande design, utan den erbjuder också en fantastisk segelupplevelse. Med Dragon Force 65 V7 kan du känna spänningen och adrenalinet när du tävlar på vattnet. Vill du ha Rolls Royce av radiostyrda segelbåtar – ja då har du det här!


5. Caribbean MK2 Segelbåt RTR – Bästa budgetval

Caribbean MK2 Segelbåt RTR - Bästa budgetval

Fördelar

 • Budgetvänlig
 • Kompakt och lätt
 • Ready-To-Run (RTR)
 • Stabil och enkel hantering
 • Snabb och responsiv

Nackdelar

 • Relativt liten segelyta

Upptäck den perfekta segelbåten för entusiaster med en budget – den lilla karibiska yachten i skala 1:46. Denna båt har blivit utvald som det bästa budgetvalet i vårt test av radiostyrda segelbåtar, och det finns många anledningar till varför den är enastående.

Med en längd på 260 mm och en vikt på endast 160 g är denna båt kompakt och lätt att transportera. Men låt dig inte luras av dess storlek – den levererar enorma nivåer av nöje. Det fabriksgjutna skrovet i cruiser/racer-stil ger enastående hantering, vilket gör att du kan njuta av seglingen i olika vattenförhållanden.

Denna båt är snabb tack vare de förmonterade rip-stop nylonseglen som ger utmärkt hastighet på vattnet. Med en total segelyta på 2,47 dm² får du en imponerande segelperformance som kommer att få dig att känna dig som en erfaren skeppare.

För att göra det ännu bättre levereras båten som Ready-To-Run (RTR), vilket innebär att du kan börja segla direkt ur förpackningen. Den medföljande 2,4GHz radiosystemet ger en stabil och störningsfri signal, så att du kan styra båten med precision.

Även om priset är budgetvänligt har de inte kompromissat med kvaliteten. Den gjutna plastkonstruktionen är hållbar och pålitlig, vilket garanterar att du kan njuta av många timmar av segling.

För att komma igång behöver du bara komplettera med 4xAA-batterier för sändaren och 3xAAA-batterier för mottagaren, vilket gör att du snabbt kan ta dig ut på vattnet och uppleva spänningen med denna fantastiska segelbåt.

Med det sagt erbjuder den här segelbåten enastående prestanda, hållbarhet och nöje till ett överkomligt pris. Ge dig ut på vattnet och utforska seglingens värld med denna prisvärda karibiska yacht i skala 1:46 – det bästa budgetvalet av radiostyrda segelbåtar 2024!


Saker att tänka på vid köp av en radiostyrd segelbåt

Vill du ha en radiostyrd segelbåt som är bra för kappsegling, eller vill du ha en som är designad för casual segling? Hur viktigt är hållbarhet för dig? Och hur mycket portabilitet behöver du? Vill du hålla dig inom en viss budget, eller kan du spendera mer? Med så många alternativ är det lätt att bli överväldigad och göra misstag som du kommer att ångra, så vi har sammanställt den här listan med saker att leta efter när du handlar din första segelbåt.

Typ av skrov

När du letar efter en RC-segelbåt av hög kvalitet är det första du bör titta på båtens skrov. Båtens skrov är huvuddelen av båten som ska plöja genom vattnet, och den ska vara gjord av ett robust material. Förr var skrov gjorda av trä, men de flesta rc-segelbåtar är idag gjorda med skrov gjorda av gjuten ABS-plast. Dessa är lätta och mycket hållbara och relativt billiga.

Skrovet kommer att fästas på en djup köl – leta gärna efter en viktad köl, då detta kommer att resultera i en mycket stabilare seglingsupplevelse.

Typ av segel

De flesta moderna seglingsfärdiga rc-segelbåtarna kommer med polyestersegel som är färdigskurna för att passa. Om du köper din båt för att tävla, kanske du vill köpa en båt som tillåter olika segelstorlekar och former att ta hänsyn till olika vindförhållanden.

Tävling med radiostyrd segelbåt

Var du ska segla

De bästa platserna att segla en rc-segelbåt är insjöar och dammar. Dessa lugna vattendrag möjliggör smidigare segling och möjliggör enklare återhämtning om något går fel. De flesta rc-segelbåtar är gjorda för att inte hantera grovt vatten, så det är bäst att undvika att segla dem i havet.

Om du gör det – vissa människor tycker om att segla sina rc-segelbåtar på stranden och i havet – var beredd att rädda din båt från ett utgående tidvatten eller hårda vågor. Det är tillrådligt att leta efter rc-segelbåtar som är mycket vattentäta på däck och kanske till och med har inombords elektriska motorer.

Tävlingsambitioner

Tävlingar med radiostyrda båtar är väldigt spännande och ger en helt ny dimension till hobbyn. Det finns dock olika överväganden du måste ta hänsyn till, som att köpa en specifik rc-båtstyp som är erkänd som en racingklass.

Även om det finns få radiostyrda segelbåtar som lätt passar in i ett internationellt racingevenemang, så finns det tack och lov några i alla fall. Dragonforce 65 (vår testvinnare) är till exempel i en populär tävlingsmodell som kan köras i Dragon Force 65-tävlingarna, som kan ge massor av kul för amatörentusiasten.

Om du vill tävla, se till att båten du köper är i en populär kategori, så att du kan vara säker på att andra kan tävla mot. Här är Dragon 65-klassens racing:

Det bästa sättet att främja denna aspekt av hobbyn är att gå med i en klubb, vars information kommer att hållas med din lokala hobbybutik, eller kolla in en lokal klubb nära dig. Du hittar massor av hjälp att hitta en klubb, såväl som att segla din båt där.

Om du bor i Stockholms finns det exempelvis Stockholms Radiosegelsällskap som håller tävlingar regelbundet. Det finns även information om Dragon Force 65-tävlingar här (DF 65-förbundet).

Å andra sidan kanske du bara är intresserad av ledig segling på helgen. Ditt val av RC-segelbåt är i så fall bredare och inte begränsat till en viss modelltyp.

Budget

Kostnaden för radiostyrda segelbåtar börjar på 1000 kr och kan sträcka sig till 5000 kr eller mer för specialiserade båtar. För en bra allroundbåt, som faller in i en populär racingkategori (om du vill tävla) som 65-kategorin, bör du räkna med att betala runt 3500 kr.

Denna budget bör räcka till all utrustning, inklusive sändare, mottagare och batterier.

Bärbarhet

Hur ska du transportera din båt? Om du måste åka bil, se till att masten/seglen, och kanske kölen, är hopfällbara för att få in dem i bilen. Om du går till den lokala parkdammen kanske du vill skaffa en vagn till båten, som också kan fungera som ett stativ för att rigga båten vid vattenbrynet.

Extrautrustning

Om du har andra radiostyrda fordon, oavsett om det är båtar, flygplan eller drönare, kanske du redan har en del av den utrustning som krävs, såsom sändare, batterier och mottagare, som skulle kunna anpassas för den nautiska världen. Detta kommer naturligtvis att bero på detaljerna i utrustningen och vilken typ av modeller du redan har. Åtminstone skulle sändaren, om det är en modern som använder 2,4 GHz-frekvens, mycket väl kunna anpassas för användning med en seglingsklar båt.

Båtens detaljer

Det finns några vackra modellsegelbåtar som är skalenliga modeller av en fullstor yacht, men dessa tenderar att vara antingen byggda i byggsatser och/eller mycket dyra. Detaljerna som visas, inklusive modellbesättning, är fascinerande, men du kanske vill överväga hur robusta sådana skalenliga modeller är; de kanske inte tål hårt väder och hantering under modellens livslängd, beroende på vart du seglar.

Sådana modeller kanske bäst lämnas på spiselkransen eller fönsterbrädan och beundras för sin skönhet.

Motor

En motor i en radiostyrd segelbåt är inte vanligt, men de finns i de dyrare modellerna. Den stora fördelen är att det blir lättare att hämta båten om den har kraschat eller om vinden tar den längre från land utan hopp om återkomst.

Vanliga frågor om radiostyrda segelbåtar

Var kan jag tävla med en radiostyrd segelbåt?

Att utnyttja vindens kraft verkar vara en ganska dålig idé i en värld där det redan finns vattentäta elmotorer, men radiostyrda segelbåtar är inte gjorda för effektivitet, utan snarare som en hobby som kräver att man följer naturens flöde. Du kan läsa mer om tävlingar med radiostyrda segelbåtar på DF 65-förbundet och Stockholms Radiosegelsällskap.

Du kan ha riktigt kul med dessa fantastiska leksaker antingen i en pool, damm eller till och med på större sjöar. Akta dig bara för för höga vågor, så att båten inte välter och du tappar kontrollen över den.

Vad är skillnaden mellan en radiostyrd båt och en segelbåt?

Skillnaden mellan dessa två är relativt uppenbar, och de har helt olika sätt att ta sig fram i vattnet. Om du har en radiostyrd båt kommer du att lita på motorerna hela tiden. 

En RC-segelbåt kräver att du manövrar och snabbar upp den med bara seglen och vindens kraft. Det är inte så lätt!

Du kommer bara att styra rodret (detta styr båtens riktning i vattnet) och segeltrimmet som justerar seglens vinkel och hur mycket din båt påverkas av vinden som blåser.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal röster: 104

Inget betyg satt

Lämna en kommentar