Bästa GPS Tracker för Bil 2024 – Stort Test av GPS Trackers

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

De bästa GPS-trackerna för bilar rapporterar ett fordons position i realtid och överför kördata till användarens mobiltelefon. De kan också rapportera faktorer som genomsnittlig fordonshastighet och hälsa, samt ge vägassistans i nödsituationer.

GPS-trackers finns i en mängd olika former, storlekar och priser, med många som kräver ett månatligt abonnemang för sina tjänster. Vårt expertteam har testat de bästa GPS-spårarna för bilar för att begränsa de bästa valen på marknaden.

Det finns många användbara funktioner med att ha en GPS-tracker i din bil. Med det sagt, GPS-spårare kan lätt missbrukas, så överväg noga hur du planerar att använda den här produkten innan du köper en. GPS-trackers ska inte att användas för att spåra människor utan deras samtycke och det kan vara olagligt att installera en GPS-tracker för detta ändamål. Med det sagt – låt oss gå in på de bästa GPS-trackerna på marknaden 2024!

Snabb översikt över bästa GPS-trackers för bil 2024

Bild GPS-tracker  
backpac MiniFinder® Zepto GPS Tracker
(BÄST I TEST 2024)
Se billigaste pris >
backpac SALIND GPS Tracker Bil
(BÄSTA BUDGETVAL)
Se billigaste pris >
cordlessblower NorthTracker Machine GPS-sändare
(BÄST FÖR STÖRRE FORDON)
Se billigaste pris >
cordlessblower Apple AirTag
(BÄSTA GPS-TRACKER UTAN ABONNEMANG)
Se billigaste pris >
cordlessblower Swetrack Lite GPS-sändare Se billigaste pris >
cordlessblower PAJ-GPS ALLROUND Finder Se billigaste pris >

Topp 6 bästa GPS-trackers för bil 2024

1. MiniFinder® Zepto GPS Tracker – Bäst i Test 2024!

Fördelar

 • Realtidsspårning
 • Larmfunktioner
 • Lång batteritid
 • Mycket bra tillhörande app
 • 5 års garanti
 • Används av många stora aktörer

Nackdelar

 • Vissa funktioner fås ej utan abonnemang
 • Relativt dyr

Säkra din bil och få enastående fördelar med MiniFinder Zepto, den bästa GPS-trackern på marknaden 2024. Med en enkel installation via bilens OBD-uttag erbjuder Zepto ett komplett stöldskydd och ett brett utbud av användningsområden när den kombineras med deras abonnemang och tillhörande app.

Zepto är den ultimata GPS-trackern för din bil och husbil. Dess flexibilitet gör den perfekt för att användas i olika fordonstyper, inklusive lastbilar, bussar och arbetsmaskiner. Med en minimal storlek kan Zepto enkelt döljas och installeras direkt i bilens OBD-uttag, vilket ger en extra säkerhetsfördel jämfört med magnetiska GPS-trackers eller traditionella GPS-puckar.

Dess realtidsspårning får du omedelbar positionering av ditt fordon och möjlighet att markera säkra områden på kartan. Zepto registrerar även händelser längs vägen och märker ut dem direkt, vilket ger dig full kontroll och ökad trygghet. Dessutom kan du lägga till flera användare i systemet för att dela information om förändringar längs vägen.

GPS-trackern har även trevliga larmfunktioner som bidrar till extra trygghet. Den har ett stöldskydd som larmar om fordonet lämnar ett markerat säkerhetsområde eller vid rörelse. Du får även larm om någon obehörig person försöker demontera spårsändaren eller om enheten överskrider en förinställd hastighetsgräns.

En av de mest imponerande funktionerna hos MiniFinder Zepto är dess långa batteritid. Eftersom den är ansluten till bilens batteri via OBD-uttaget behöver Zepto aldrig laddas separat. Detta ger dig en bekväm och pålitlig lösning som överträffar de bästa bilanpassade GPS-trackers med lång batteritid på marknaden.

GPS-trackern har 5 års garanti vilket belyser och säkerställer dess höga kvalitet och standard. Den används även att många stora och väletablerade aktörer såsom ICA, Polisen, Volvo och Kjell & Company, så det blir knappast bättre än såhär – helt klart den bästa GPS-trackern för bilar 2024!


2. SALIND GPS Tracker Bil – Bästa budgetvalet

SALIND GPS Tracker Bil

Fördelar

 • Mycket populär i hela världen
 • Fungerar utmärkt i Sverige
 • Enkelt att komma igång
 • Lång batteritid
 • Kraftfull magnet
 • Otroligt billig och prisvärd

Nackdelar

 • Kan ibland vara fördröjning på 1-2 sekunder

Det är dags att upptäcka den mest budgetvänliga GPS-tracker för bilar – SALIND GPS Tracker! Med toppbetyg från mer än 4000 användare är den här enheten ett självklart val för alla som söker pålitlig och avancerad spårningsteknologi – utan att det kostar skjortan.

SALIND GPS Tracker kommer med ett komplett set som inkluderar ett inbyggt SIM-kort. Du behöver därför inte oroa dig för att leta efter extra utrustning eller krångliga installationer, utan bara registrera dig online och din GPS-tracker är redo att användas. Detta är mycket bekvämt och sparar både tid och energi för den som inte har så mycket tålamod.

GPS-trackern har även en mycket lång batteritid. Batterikapaciteten är på 10 000 mAh vilket ger dig långvarig energiförsörjning utan behov frekvent laddning. Batteritiden räcker över en månad vilket gör att du kan vara säker på att din SALIND GPS Tracker alltid är redo att spåra och skydda din bil. Du kan enkelt övervaka batterinivån online när det passar dig bäst.

SALIND GPS Tracker är även mycket robust med sin kraftfulla inbyggd magnet. Du kan också få en mängd olika larmfunktioner som håller dig informerad om händelser i realtid. Dessa inkluderar varningar vid vibrationer, lågt batteri eller om en förinställd hastighetsgräns överskrids. Med dessa intelligenta larmfunktioner kan du agera snabbt och vidta åtgärder för att skydda bilen om det så behövs.

Det finns även abonnemang som ger en tillgång till en mängd förmåner. Du kan då njuta av livespårning, spara upp till 100 dagars rutter och skapa geofence-områden för att få aviseringar när din enhet lämnar ett specifikt område. Alla dessa förmåner kan enkelt hanteras via appen eller den användarvänliga webbportalen.

Summan av kardemumman är att den här GPS-trackern för bil är otroligt prisvärd och det finns ingen annan som slår den inom denna prisklass på marknaden. Den har många trevliga funktioner, och även abonnemanget är inte särskilt dyrt. Vi tycker helt klart det här är en av de bästa GPS-trackern på marknaden 2024!


3. NorthTracker Machine GPS-sändare – Bäst för större fordon

NorthTracker Machine GPS-sändare - Bäst för större fordon

Fördelar

 • Mångsidig användning
 • Flera trevliga funktioner
 • Bra tillhörande app
 • Imponerande temperaturtolerans
 • Damm- och fukttålig
 • Godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen och försäkringsbolag

Nackdelar

 • Kräver abonnemang på 759 kr/år
 • Ingen garanti

Uppgradera din fordonsövervakning med NorthTracker Machine GPS-sändare – andraplatsvinnaren i GPS-tracker-testet. Oavsett om du äger en husbil, entreprenadmaskin, segelbåt eller en större motorbåt, kommer denna pålitliga GPS-tracker att ge dig enastående prestanda och säkerhet.

NorthTracker Machine är utformad för att möta dina behov när det gäller fordonsövervakning, och då framförallt större fordon. Med funktioner som ansluten nivåvakt eller magnetkontakt kan du få larm och varningar om obehörig åtkomst eller manipulation. Du kan till och med styra olika utrustningar i ditt fordon, som kylsystem, värmare eller lampor, genom den inbyggda relästyrningen.

Med realtidsspårning via app eller webbsida kan du ha full kontroll över ditt fordon när som helst och var som helst. Du kan också ställa in säkerhetszoner och få larm om ditt fordon lämnar det specificerade området. Det inbyggda backup-batteriet ger extra trygghet vid eventuella strömavbrott. Installationen av NorthTracker Machine är enkel och smidig. Den ansluts direkt till ditt fordons batteri och kan utökas med olika tillbehör som magnetkontakter för att övervaka dörrar eller fönster. En installationsguide ingår för att underlätta processen, och du kan vara igång på nolltid.

NorthTracker Machine imponerar inte bara med sina funktioner och enkel installation, den är också godkänd av SFF och försäkringsbolag. Det betyder att du kan känna dig trygg med att du har en pålitlig och kvalitetssäkrad GPS-tracker som skyddar ditt fordon och möter höga säkerhetsstandarder. Med en imponerande temperaturtolerans mellan -20 och +40 grader är NorthTracker Machine redo att möta alla utmaningar i Sveriges opålitliga väder. Den har också en IP41-klassificering för att motstå damm och fukt. Med sina kompakta mått och lätta vikt är den både diskret och praktisk att använda.

Nackdelen med GPS-trackern är att den kräver ett abonnemang som kostar 795 kr per år, men om du använder bilen mycket är detta otroligt billigt för det värde man får enligt oss. Om du har ett större fordon såsom en lastbil eller liknande, så är det här definitivt en av de bästa GPS-trackerna du kan köpa!


4. Apple AirTag – Bästa GPS-tracker utan abonnemang

Apple AirTag - Bästa GPS-tracker utan abonnemang

Fördelar

 • Inget abonnemang
 • Årslång batteritid
 • Extremt kompakt

Nackdelar

 • Begränsade funktioner jämfört med dedikerade GPS-enheter
 • Mestadels begränsad till iOS-enheter

Apple AirTag är tekniskt sett inte en GPS-tracker för bilar, men genom Apples Find My-nätverk är det lätt att hålla koll på din bil.

Det finns inget alternativ för geofences eller ens aviseringsmeddelanden, men genom Apples iCloud-webbgränssnitt är det möjligt att spåra ditt fordon så länge det är i närheten av någon som använder en iPhone eller iPad som kör iOS 14.5 eller senare. Förare som inte finns i ägarens nätverk kan också uppmärksammas på AirTag:s närvaro, vilket undergräver dess smyghet.

Ingen prenumeration krävs, vilket gör detta till ett av de mer prisvärda alternativen som finns – även om det kommer på bekostnad av mer exakta spårningsfunktioner och varningar. Som en bonus är batteritiden fantastisk, med en AirTag som kan fungera upp till ett år på ett användarutbytbart CR2032 myntcellsbatteri.


5. Swetrack Lite GPS-sändare

Swetrack Lite GPS-sändare

Fördelar

 • Enkel installation
 • Tillförlitlig batteritid
 • Anpassningsbara larm
 • Användarvänlig app
 • Mycket prisvärd
 • Billigt abonnemang

Nackdelar

 • Abonnemang krävs
 • Garanti saknas

Swetrack Lite GPS-sändare är en GPS-tracker som inte tömmer plånboken men fortfarande ger fullständig kontroll och trygghet på vägen.

Med Swetrack Lite GPS-sändare kan du vara säker på att du har tillgång till toppmoderna funktioner som gör din resa ännu säkrare och mer bekväm. Realtidsspårning är en av de fantastiska egenskaperna som låter dig ha fullständig översikt över din fordonsplats genom appen på din Android- eller iOS-enhet eller via webbplattformen. Oavsett om du har en bil, båt, motorcykel eller något annat fordon som använder 12 eller 24 V-system, kan du dra nytta av den imponerande realtidsspårningsfunktionen.

För att ytterligare förbättra din säkerhet och trygghet erbjuder Swetrack Lite GPS-sändare geostaket och rörelselarm. Med geostaket kan du enkelt markera säkerhetszoner för ditt fordon och få omedelbara aviseringar om det lämnar det angivna området. Rörelselarmet är en annan fantastisk funktion som varnar dig direkt om ditt fordon rör sig utan ditt medgivande. På så sätt kan du agera snabbt vid eventuell stöld eller obehörig användning.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Swetrack Lite GPS-sändare är dess inbyggda backup-batteri. Med ett 100 mAh-batteri kan trackern stå i standby-läge i upp till 3 dygn, även när ditt fordon är avstängt. Så oavsett om du parkerar fordonet under en längre tid eller om du behöver extra spårning under en resa, kan du lita på att Swetrack Lite håller dig uppkopplad och skyddad.

Trots sitt imponerande priset kompromissar inte Swetrack Lite med kvalitet och prestanda. Denna GPS-tracker är utformad för att vara enkel att använda och installera. Du behöver inte vara en teknisk expert för att komma igång. Bara ladda ner appen, anslut till enheten och du är redo att upptäcka den oslagbara bekvämligheten och säkerheten med Swetrack Lite. Helt klart en av de mer prisvärda GPS-tracker vi hittat på marknaden 2024.


6. PAJ-GPS ALLROUND Finder

PAJ-GPS ALLROUND Finder

Fördelar

 • Väldigt snabb att installera
 • Mycket lätt och behändig
 • Bra noggrannhet i spårningen
 • Bra batteritid
 • 2 års garanti

Nackdelar

 • Abonnemang krävs

PAJ-GPS ALLROUND Finder är en mycket populär GPS-tracker världen över. Denna kompakta och lätta enhet håller vad den lovar och anser därför att det är en av de GPS-trackers som är bäst i test 2024.

Användningen av GPS-trackern är enkel och det går att spåra den via den intuitiva appen. Med sin kompakta design och lätta vikt är den smidigare än en plånbok och väger mindre än din mobiltelefon, vilket är mycket bekvämt.

Den har ett brett utbud av varningssystem för att hålla dig informerad i realtid. Aviseringar fås när enheten lämnar ett valt område, när SOS-knappen aktiveras, när batterinivån blir låg och om en förinställd hastighet överskrids. Med uppdateringar av platsen var 30:e sekund får man en mycket bra koll enhetens position. Dessutom kan man spara upp till 100 dagars rutter för en komplett översikt av förflyttningarna.

Som med nästan alla GPS-trackers för bil är den inte bara idealisk för att skydda och spåra dina fordon utan den kan också användas för att övervaka och hålla koll på dina barn, äldre släktingar, personer med demens och till och med dina husdjur. Med dess robusta skal och stänktålighet kan du vara säker på att din enhet klarar av alla utmanande situationer. Den har även 2 års garanti vilket säkerställer dess höga kvalitet.

Något som vi tycker är ett plus i kanten är att det finns en dedikerad kundtjänst som alltid finns där för att hjälpa till. Om du stöter på några problem kan får man kostnadsfri rådgivning via telefon, e-post eller direkt via Amazon, vilket är väldigt bekvämt och skapar trygghet. Den levereras även med levereras med ett inbyggt SIM-kort för att överföra GPS-data, vilket ger dig tillgång till en omfattande onlinespårningstjänst. Med kartor som täcker över 150 länder och en mycket bra nätverkstäckningen kan du följa din enhet i realtid. Du kan också få larm via e-post och push-notiser för att hålla dig informerad om eventuella händelser.

Med det sagt är det här en riktigt fin GPS-tracker för bilen, som fungerar utmärkt i Sverige och är populär både här och i många andra delar av världen. Installationen går på mindre än 5 minuter och spårningen är mycket träffsäker. Helt klart en av de bästa på marknaden just nu!


Saker att tänka på vid köp av en GPS-tracker för bil

Innan du handlar efter GPS-tracker till din bil, överväg följande faktorer för att hjälpa dig att avgöra hur du vill att den ska fungera.

Spårning och datainsamling

Det finns två typer av GPS-trackers: realtid och fördröjd tid.

 • GPS-trackers i realtid: Den här typen av spårare ger information om din bil i realtid. Detta kan innefatta allt från platsuppdateringar till fordonsdiagnostik. Dessa planer kommer vanligtvis med en månatlig prenumerationsavgift eftersom data måste samlas in kontinuerligt via satellit.
 • Fördröjda tidsspårare: Dessa typer av spårare samlar in data och lagrar dem sedan för framtida användning. Det betyder att du inte har tillgång till data medan du kör. Eftersom de inte alltid spårar konstant, har dessa trackers ofta små eller inga månadsavgifter.

Placering av GPS-trackern

Det finns flera möjligheter för placering av GPS-spårare, inklusive:

 • Bärbara GPS-trackers: Dessa måste finnas i eller på ett fordon för att fungera. Trackersna är i fickstorlek, så de kan bäst gömmas i små utrymmen eller diskret fästas på ett fordon. De kan också användas för andra spårningsändamål som cyklar. Bärbara trackers har dock en begränsad livslängd eftersom de är batteridrivna och kräver vanligtvis laddning varje vecka.
 • Plug-in trackers: Dessa trackers sätts in i OBD-II-porten på ett fordon. De drivs av bilen och behöver inte laddas upp. Nackdelen med dessa är att vissa av dem slutar spåra när bilen stängs av eller går på tomgång.
 • Trådbundna GPS-spårare: Trådbundna spårare ansluter till din bils interna krets, vilket gör dem till en permanent lösning som du kan installera och glömma. Dessa fungerar för alla fordon, inklusive de som inte har en OBD-II-port som motorcyklar.

Det är viktigt att tänka på om du vill hålla på och tänka på att ladda eller byta batterier, eller om du vill att enheten alltid ska vara på när din bil är igång.

Pris och abonnemangskostnader

Många GPS-spårare för bilen kräver ett abonnemang för att fungera. Dessa prenumerationer är vanligtvis månatliga eller årliga beroende på företaget. Den genomsnittliga abonnemangskostnaden på GPS-tracker är någonstans mellan 50 kr och 150 kr per månad för en grundläggande plan, men kan kosta mer för premiumfunktioner. Trackers kan ibland också ha aktiverings- och avbokningsavgifter också, även om det är ovanligt.

Det finns alltså mer än den initiala kostnaden att ta hänsyn till. Många operatörer tar ut en månadsavgift för att lagra ditt fordons GPS-data i molnet. Om du letar efter långsiktig data men inte vill betala månadsvis kan det vara värt att betala mer i förskott för att undvika dessa avgifter.

Specialfunktioner

Om det enda du vill ha från din enhet är spårning är ditt beslut förmodligen ganska enkelt – men många av alternativen på vår lista kan göra mycket mer. Från dagliga körrapporter och integrationer för att diagnostisera motorproblem, har de mer avancerade modellerna många olika funktioner som kan vara relevanta för dina behov.

Volvo-bil med GPS-tracker som står parkerad på gatan

Vanliga frågor om GPS-trackers

Kan GPS-tracker i realtid fastställa din exakta plats?

Oftast, men inte alltid. GPS-spårningsenheter lokaliserar sin plats genom att skicka och ta emot satellitsignaler. Precis som din mobiltelefon kan din GPS-spårare också uppleva vissa störningar som kan försämra platsnoggrannheten.

Min bils GPS-tracker säger att den rör sig när den inte gör det. Varför händer det?

När du är i ett område med många byggnader kan din GPS-trackers signal studsa från olika ytor och orsaka falska varningar. Det kan vara irriterande och oroande att få en varning mitt i natten som säger att din bil har flyttat från garaget, men det är inte ovanligt att detta händer med GPS-tracker.

Om larmet visar att bilen precis har rört sig en kort sträcka, som på gatan, är det vanligtvis ett falskt larm.

Var sätter man en GPS-tracker på en bil?

En GPS-tracker för en bil är antingen fristående eller utformad för att anslutas till OBD-II-porten.

En GPS-tracker till en fristående bil kan placeras var som helst i eller under fordonet.

Ett plug-in GPS-fordonsspårningssystem ansluts till en speciell port som kallas OBD-II (“omborddiagnossystem”) på förarsidan, vanligtvis under ratten och något till vänster. Du kan behöva ta bort instrumentskyddet i plast för att komma åt OBD-porten.

Kommer min GPS-tracker fungera på landsbygden?

Om du bor i ett område där mobiltäckningen är ojämn, kommer du sannolikt också att uppleva en viss ojämn GPS-täckning.

Det betyder inte att GPS:en inte fungerar, det betyder bara att den inte kan få platsinformationen till din telefon eftersom det inte finns tillräckligt med mobilmaster för att skicka signalen.

Kräver alla GPS-spårare för bilar en månadsavgift?

De flesta av dem gör det, och de som inte gör det är inte värda att köpa. Förbered dig på att köpa din tracker tillsammans med en prenumerationsplan. Vissa spårare erbjuder till och med prenumerationsnivåer som ger fler funktioner och data.

Kommer min bilförsäkring att påverkas om jag använder en GPS-spårare?

Många försäkringsbolag erbjuder lägre försäkringspremier om en bil använder GPS-tracker. Detta beror på att enheten fungerar som en form av stöldskydd och uppmuntrar till säker körning.

Kan man använda GPS-trackers till andra saker?

Ja, det kan man! GPS-trackers fungerar utmärkt till ändamål där du vill hålla koll på var saker befinner sig, så det är bara att låta kreativiteten flöda. Det finns exempelvis GPS-trackers för hundar, katter och barn, så det är mest kreativiteten som sätter gränserna. Oftast är de dock designade olika och har olika funktioner, så den bästa GPS-trackern för bilar kanske inte är den bästa för djur, och vice versa.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 79

Inget betyg satt

Lämna en kommentar