Radiostyrda motorcyklar - bäst i test

Radiostyrda motorcyklar har tagit över med storm och är definitivt en av de roligaste leksakerna på marknaden idag! En radiostyrd motorcykel är perfekt för att utföra flera olika stunts och köra i roliga hinderbanor samt inbjuder till roliga lekupplevelser både in- och utomhus. En radiostyrd MC är dessutom ofta realistisk, snabb och garanterat en rolig upplevelse för både barn och vuxna!

Det bästa med radiostyrda motorcyklar är kanske också hur många olika sorter det finns. Det går att hitta riktigt bra sådana för alla olika åldrar, i olika prisklasser och med olika funktioner! Här nedan har vi listat några av de absolut bästa radiostyrda motorcyklarna för barn (men som även kan vara roliga för vuxna) samt vilka unika egenskaper alla dessa har, så du kan bestämma vilken som passar dig bäst!

Bästa radiostyrda motorcykeln

Air Hogs R/C Upriser Ducati

radiostyrd motorcykel gyro bäst i test

Air Hogs R/C Upriser Ducati är en högkvalitativ radiostyrd motorcykel med flera olika coola funktioner!

Den går att köra både framåt och bakåt i hela 20 km/h, och har inbyggd gyro så att den kan köras överallt utan att ramla omkull.

Snabbfakta
Gyro: Ja
Laddningstid: 45 min
Körtid: 60 min
Räckvidd: 75 m
Batterier: 2 x AAA (ingår ej)
Mått: 34,5 x 14 x 26,5 cm
Ålder: Från 14 år

Det behövs alltså inga stödhjul för att kunna styra denna på ett bra sätt! Faktum är att den är så stabil att det går att göra hela 8 stunts med motorcykeln!

Denna radiostyrda motorcykel har både led-ljus (för en så realistisk känsla som möjligt!), dämpning och gummihjul och går utmärkt att köra både inomhus och utomhus.

Denna typ av självbalanserande radiostyrd motorcykel är väldigt snabb och avancerad vilket gör att den rekommenderas enbart användas av personer över 14 år. Den garanterar definitivt en rolig upplevelse för de lite äldre barnen och sticker helt ut ur mängden bland andra radiostyrda motorcyklar. Dessutom är motorcykeln i skala 1:6, vilket är mycket större än majoriteten av de radiostyrda motorcyklarna på marknaden! Just denna sort är kanske därför helt perfekt som present till en tonåring som har stort intresse i fordon!

Det här är en lite dyrare variant av radiostyrd MC men det är definitivt värt det tack vare alla coola och unika funktioner. Om den dessutom ska användas av en lite äldre person så är det ju också viktigt att den är mer avancerad för att man inte ska tröttna. Så många avancerade funktioner samt den snabba hastigheten går inte att hitta i så många “vanliga” radiostyrda motorcyklar. Ett annat viktigt karaktärsdrag hos denna motorcykel är hur den fungerar genom en utvecklad och modern GHz-teknik som förhindrar både signalstörningar och ger snabbare responstid!

Detta gör Air Hogs R/C Upriser Ducati till kanske den bästa radiostyrda motorcykeln med gyro! 

Taiyo Radiostyrd Motorcykel City Racer 1:18

Bästa radiostyrd motorcykel barn

Taiyo Radiostyrd Motorcykel City Racer 1:18 är en radiostyrd motorcykel som är perfekt för både unga som äldre!

Med en maxhastighet på 8 km/h och en skala 1:18, är den därmed ganska liten och enkel att ta med sig överallt

Snabbfakta
Gyro: Nej
Mått: 24 x 11 x 14 cm
Batterier, handkontroll: 2 x AA (ingår)
Batterier, motorcykel: 5 x AA (ingår)
Ålder: Från 3 år.

Den är även inbyggd med modern GHz teknik vilket utlovar längre räckvidd, snabbare responstid och felfri kommunikation vilket förbättrar hela upplevelsen!

Då motorcykeln specifikt har en 2,4 GHz frekvens är den ultimat att köra även när andra radiostyrda fordon körs runt omkring, då denna signal inte bryts av andra vanliga frekvenser inom radiostyrda motorfordon. Andra vanliga frekvenser är 27 och 40 MHz, vilket inte går att köra samtidigt då signalerna krockar. Stort plus att slippa detta med denna radiostyrda motorcykel!

Motorcykeln har dessutom riktiga LED-ljus samt saknar antenn för att det ska kännas så realistisk som möjligt när man leker med den. Utöver det så lutar motorcykeln naturligt vid svängar vilket såklart också ger än mer verklig upplevelse!

Ett tips kan vara att bygga en egen hinderbana och köra denna roliga radiostyrda MC där. Det blir definitivt superkul och även praktiskt då maxhastigheten inte är överdrivet stor. Bygg hinder, sätt upp olika banor och försök navigera motorcykeln för att se precis hur smidig den är att styra!

Alex Garage Radiostyrd MC

Alex garage radiostyrd mc

Denna batteridrivna radiostyrda motorcykel från Alex’s Garage är ett supersnabbt fordon perfekt för barn, men kan även underhålla vem som helst.

Motorcykeln kommer nämligen upp i så snabb hastighet som 15-20 km/h, trots att den är i skala 1:12!

Snabbfakta
Gyro: Nej
Batterier, handkontroll: 2 x AA (ingår inte)
Batterier, motorcykel: NI-MH AA 500MAH 6V (ingår)
Batteritid: 15-20 minuter
Laddningstid: 120-150 minuter
Räckvidd: 40-50 m
Ålder: Från 6 år.

Den går perfekt att leka med både inomhus och utomhus och ett tips är även att bygga hinder för motorcykeln! Eller varför inte tävla mot några kompisar i vem som kan köra snabbast?

Det finns helt enkelt massa skoj att upptäcka med en radiostyrd mc som denna, så barnen kommer garanterat ha en utomstående lekstund!

Alex’s Garage är ett populärt varumärke när det gäller radiostyrda fordon, vilket indikerar att denna radiostyrda motorcykel antagligen också kommer upprätthålla samma kvalité som de övriga varorna från dem.

Dessutom så är det även frekvensen 2,4 GHz som gäller här, vilket gör det enkelt att kombinera med andra radiostyrda fordon, utan att signalen bryts.

Köpguide - hitta bästa radiostyrda motorcykeln

Batteritid

Ja, en sak man ska kolla på när man letar en radiostyrd motorcykel är batteritiden och även laddningstiden. Det är inte alls kul att bara få köra en kort tid innan leksaken ska laddas igen. Tyvärr brukar laddningstiden vara minst lika lång som själva körtiden.

Bästa radiostyrda motorcykeln för barn?

Detta är svårt att svara på. Det första man måste tänka på är barnets ålder. Ett äldre barn kan köra en mer avancerad radiostyrd MC som går rätt snabbt medan en yngre troligtvis klarar sig med en enklare motorcykel med stödhjul som går långsammare men samtidigt är billigare. I denna lista med de bästa radiostyrda motorcyklarna har jag tagit med 3 olika RC motorcyklar i olika prisklasser. Förhoppningsvis hittar ni en som passar er!

Vilka funktioner ska en bra radiostyrd motorcykel ha?

Detta går lite hand i hand med förarens ålder. Är det ett äldre barn som ska köra den radiostyrda motorcykeln är det roligare med en lite mer avancerad MC som balanseras av att gyro och som är mer verkligehetstrogen. Sen får man också fundera på om det kommer vara flera som kör radiostyrda leksaker samtidigt. Om så är fallet bör man försöka köpa en radiostyrd leksak som fungerar på 2,4Ghz frekvensen, annars kommer signalerna störa ut varandra.

Tänk också på om ni verkligen vill köpa en radiostyrd motorcykel som låter, exempelvis genom “motorljud” och andra ljud en riktig motorcykel skulle ge ifrån sig. Det är kanske kul för barn, men för vuxna blir det lätt tradigt.

Vill du ha mer än motorcyklar i ditt garage för radiostyrda fordon? Spana då gärna in de bästa radiostyrda bilarna för nybörjare!

Var artikeln hjälpsam?

Click on a star to rate it!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inget betyg satt