Bästa Radiostyrd Motorcykel 2024 [KÖPTIPS & GUIDE]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Radiostyrda motorcyklar - bäst i test

Radiostyrda motorcyklar har tagit över med storm och är definitivt en av de roligaste leksakerna på marknaden idag! En radiostyrd motorcykel är perfekt för att utföra flera olika stunts och köra i roliga hinderbanor samt inbjuder till roliga lekupplevelser både in- och utomhus. En radiostyrd MC är dessutom ofta realistisk, snabb och garanterat en rolig upplevelse för både barn och vuxna!

Det bästa med radiostyrda motorcyklar är kanske också hur många olika sorter det finns. Det går att hitta riktigt bra sådana för alla olika åldrar, i olika prisklasser och med olika funktioner! Här nedan har vi listat några av de absolut bästa radiostyrda motorcyklarna för barn (men som även kan vara roliga för vuxna) samt vilka unika egenskaper alla dessa har, så du kan bestämma vilken som passar dig bäst!

Bästa radiostyrda motorcykeln

Paw Patrol Movie Lazer Chase är en högkvalitativ radiostyrd motorcykel med flera olika coola funktioner!

Den går att köra både framåt och bakåt i rasande fart, och kan svänga både höger och vänster för att navigera i körningen.

Snabbfakta
Räckvidd: 30 m
Batterier: 4 x AA till motorcykeln (ingår) och 2 x AAA till kontrollen (ingår ej)
Mått: 27 x 17 x 8 cm
Ålder: Från 3 år

Denna radiostyrda motorcykel har spelar på de räddningsuppdrag som i tv-serien RAW Patrol, vilket är otroligt roligt och spännande för barn som är intresserade av detta program. Det är bara att låta fantasin flöda och skapa egna fjärrstyrda höghastighets räddningsuppdrag med denna snabba motorcykel!

Modellen är bland de populäraste på marknaden, mycket tack vare sin enkla design men höga funktionalitet. Den levereras med en lättanvänd kontroll vilket är perfekt för både barn och nybörjare.

Ett tips kan vara att bygga en egen hinderbana och köra denna roliga radiostyrda MC där. Det blir definitivt superkul och även praktiskt då maxhastigheten inte är överdrivet stor. Bygg hinder, sätt upp olika banor och försök navigera motorcykeln för att se precis hur smidig den är att styra!

Motorcykeln har testats av många olika människor och har fått höga recensioner från sina användare. Denna motorcykel är helt klart den bästa för barn!

Air Hogs Upriser Ducati är en radiostyrd motorcykel som är perfekt för äldre!

Det här är en motorcykel som passar dig som vill investera i crème-de-la-crème av radiostyrda motorcyklar. Det är nämligen en officiell licensierad produkt från kvalitetsmärket Ducati.

Snabbfakta
Mått: 41.4 x 19.05 x 34.54 cm
Batterier: Nej, drivs av uppladdningsbara batterier
Ålder: Från 8 år.

Men, smakar det så kostar det. Den här motorcykeln är klart dyrast på vår bäst-i-test-lista. Det finns dock goda orsaker för detta, så oroa dig inte.

Till att börja med är motorcykeln i skala 1:6, vilket gör att den blir väldigt verklighetstrogen och detaljrik. Dessutom drivs den av uppladdningsbart batteri, vilket gör att du inte behöver köpa nya batterier hela tiden.

Motorcykeln kan nå en fart upp till 20 km/h, vilket gör det till en av de snabbaste radiostyrda motorcyklarna på marknaden. Detta gör att du kan köra den på gatan utomhus och tävla med dina kompisar utan att känna dig helt underlägsen.

Motorcykeln kan ses som en investering då den passar för både barn och vuxna. Och när den inte används är den riktigt läcker att förvara i vitrinskåpet!

Denna batteridrivna radiostyrda motorcykel från Alex’s Garage är ett supersnabbt fordon perfekt för barn, men kan även underhålla vem som helst.

Motorcykeln kommer nämligen upp i så snabb hastighet som 15-20 km/h, trots att den är i skala 1:12!

Snabbfakta
Gyro: Nej
Batterier, handkontroll: 2 x AA (ingår inte)
Batterier, motorcykel: NI-MH AA 500MAH 6V (ingår)
Batteritid: 15-20 minuter
Laddningstid: 120-150 minuter
Räckvidd: 40-50 m
Ålder: Från 6 år.

Den går perfekt att leka med både inomhus och utomhus och ett tips är även att bygga hinder för motorcykeln! Eller varför inte tävla mot några kompisar i vem som kan köra snabbast?

Det finns helt enkelt massa skoj att upptäcka med en radiostyrd mc som denna, så barnen kommer garanterat ha en utomstående lekstund!

Alex’s Garage är ett populärt varumärke när det gäller radiostyrda fordon, vilket indikerar att denna radiostyrda motorcykel antagligen också kommer upprätthålla samma kvalité som de övriga varorna från dem.

Dessutom så är det även frekvensen 2,4 GHz som gäller här, vilket gör det enkelt att kombinera med andra radiostyrda fordon, utan att signalen bryts.

Köpguide - hitta bästa radiostyrda motorcykeln

Batteritid

Ja, en sak man ska kolla på när man letar en radiostyrd motorcykel är batteritiden och även laddningstiden. Det är inte alls kul att bara få köra en kort tid innan leksaken ska laddas igen. Tyvärr brukar laddningstiden vara minst lika lång som själva körtiden.

Bästa radiostyrda motorcykeln för barn?

Detta är svårt att svara på. Det första man måste tänka på är barnets ålder. Ett äldre barn kan köra en mer avancerad radiostyrd MC som går rätt snabbt medan en yngre troligtvis klarar sig med en enklare motorcykel med stödhjul som går långsammare men samtidigt är billigare. I denna lista med de bästa radiostyrda motorcyklarna har jag tagit med 3 olika RC motorcyklar i olika prisklasser. Förhoppningsvis hittar ni en som passar er!

Vilka funktioner ska en bra radiostyrd motorcykel ha?

Detta går lite hand i hand med förarens ålder. Är det ett äldre barn som ska köra den radiostyrda motorcykeln är det roligare med en lite mer avancerad MC som balanseras av att gyro och som är mer verkligehetstrogen. Sen får man också fundera på om det kommer vara flera som kör radiostyrda leksaker samtidigt. Om så är fallet bör man försöka köpa en radiostyrd leksak som fungerar på 2,4Ghz frekvensen, annars kommer signalerna störa ut varandra.

Tänk också på om ni verkligen vill köpa en radiostyrd motorcykel som låter, exempelvis genom “motorljud” och andra ljud en riktig motorcykel skulle ge ifrån sig. Det är kanske kul för barn, men för vuxna blir det lätt tradigt.

Vill du ha mer än motorcyklar i ditt garage för radiostyrda fordon? Spana då gärna in de bästa radiostyrda bilarna för nybörjare!

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inget betyg satt