Bästa Automatisk P-skiva 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Att hitta rätt automatisk P-skiva kan vara en utmaning med tanke på det breda utbudet på marknaden. I denna köpguide kommer vi att presentera de bästa automatiska P-skivorna för år 2024, baserat på deras funktioner, prestanda och användarrecensioner. Vi har noga granskat och jämfört flera modeller för att ge dig en omfattande översikt. Läs vidare för att upptäcka vilken automatisk P-skiva som passar dina behov och preferenser bäst.

Snabb översikt över bästa automatiska p-skivorna 2024

     
backpac Park Micro Automatisk P-skiva
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris >
backpac AutoParkTime APT4 Magnetic-II
(POPULÄRAST)
Se billigaste pris >
cordlessblower Park Solar automatisk p-skiva
(BÄSTA MED SOLCELLSDRIFT)
Se billigaste pris >

Topp 3 bästa automatiska p-skivorna 2024

1. Park Micro Automatisk P-skiva – Bäst i Test!

Park Micro Automatisk P-skiva - Bäst i Test

Fördelar

 • Växlar mellan sommar- och vintertid
 • Kompakt storlek
 • Perfekt för Sveriges klimat

Nackdelar

 • Kan vara svårt att få den att fästa till en början

Park Micro Automatisk P-skiva är en imponerande automatisk P-skiva som tar förstaplatsen i vårt bäst i test. Dess unika funktioner och användarvänliga design gör den till ett pålitligt val för alla bilägare.

En av de mest framstående funktionerna hos Park Micro är dess automatiska tidsinställning. En inbyggd accelerometer registrerar bilens rörelser och ställer in parkeringstiden på närmaste hel- eller halvtimme efter 30 sekunders parkering. Detta eliminerar behovet av manuell justering och minskar risken för felaktiga tidsangivelser.

Förutom den automatiska tidsinställningen erbjuder Park Micro Automatisk P-skiva även möjligheten att ställa in parkeringstiden manuellt med 30 minuters framflyttning. Det ger dig flexibilitet att anpassa parkeringstiden efter dina behov och önskemål. En annan praktisk funktion är dess förmåga att växla mellan sommar- och vintertid automatiskt. Du behöver inte längre oroa dig för att manuellt justera klockan vid tidsomställningar, då p-skivan automatiskt tar hand om det åt dig. Detta sparar tid och garanterar att parkeringstiden alltid är korrekt inställd.

Park Micros p-skiva är också konstruerad för att klara av svenska klimatförhållanden, med en temperaturtolerans från -35 till +75 grader Celsius. Du kan lita på att den fungerar optimalt oavsett årstid och väderförhållanden. Något vi också gillar är dess kompakta storlek, vilket gör den enkel att installera och integrera i bilens interiör. Den fästs enkelt på plats med hjälp av en hållare som monteras med dubbelhäftande tejp, vilket ger en säker och stabil placering.

Enheten drivs av ett CR2032-batteri, som medföljer vid köpet. Batteritiden sträcker sig upp till 2 år, vilket ger långvarig och pålitlig användning utan att behöva oroa sig för frekvent batteribyte.

Med allt detta sagt så kan vi lugnt säga att det här är den automatiska p-skiva som är testvinnaren i vårt test 2024!


2. AutoParkTime APT4 Magnetic-II – Populärast

AutoParkTime APT4 Magnetic-II - Populärast

Fördelar

 • Helautomatisk funktion
 • Tydlig display
 • Enkel installation
 • Väderbeständig
 • Utmärkt formgivning
 • Uppfyller alla svenska lagar och förordningar för parkering

Nackdelar

 • Något dyr

AutoParkTime APT4 är en smart och helautomatisk P-skiva som imponerar med sina innovativa funktioner och enkelhet i användning. Den har blivit en favorit bland bilägare och är den populäraste automatiska p-skivan just nu, och intar andraplatsen i vårt test.

En av de främsta egenskaperna hos AutoParkTime APT4 är dess förmåga att ställa in tiden automatiskt. Genom att använda en 2-axlig accelerometer känner P-skivan av bilens rörelser och ställer in parkeringstiden när du står stilla i ca 20 sekunder. Displayen visar sedan tydligt vad klockan är och rullande hjul visar närmaste kommande hel- eller halvtimme enligt svenska bestämmelser.

Monteringen av AutoParkTime APT4 är snabb och enkel. Med den medföljande separata ramen kan du enkelt fästa P-skivan på insidan av vindrutan. Den är konstruerad för att klara av det växlande klimatet vid vindrutan och tål temperaturer mellan -30°C och +80°C.

AutoParkTime APT4 drivs av batteri, vilket ger en praktisk och trådlös lösning. Batteriet garanterar långvarig drift och enkel användning utan behov av att ansluta till bilens elsystem.

En av de utmärkande egenskaperna hos AutoParkTime APT4 är dess erkända formgivning. Den har tilldelats det prestigefyllda Good Design Award, ett pris för framstående design som delas ut av Chicago Museum of Architecture and Design. Detta bekräftar P-skivans stilrena och funktionella utseende.

Utöver sina unika funktioner erbjuder AutoParkTime APT4 en unik garanti mot P-böter. Garantin täcker funktionsfel under garantitiden på 2 år och ger användaren extra trygghet och förtroende för produkten. Detta är något som vi tycker är väldigt positivt.

AutoParkTime APT4 är en P-skiva som uppfyller alla svenska lagar och förordningar för parkering med P-skiva. Den är således helt laglig och är bekräftad av myndigheter som Polisen, Q-Park, Europark med flera, vilket gör den till ett pålitligt val för att undvika böter och parkeringsproblem.

Summan av kardemumman är att den här populära p-skivan erbjuder hög kvalitet och många unika funktioner. Den är något dyrare än testvinnaren, vilket gör att den istället antar andraplatsen i vårt bäst i test. Men vill du ha det lilla extra så kan det här definitivt vara det bästa valet för dig!


3. Park Solar automatisk p-skiva – Bästa med solcellsdrift

Park Solar automatisk p-skiva - Bästa med solcellsdrift

Fördelar

 • Solcellsdrift
 • Stilren och diskret design
 • Anpassning till sommar- och vintertid

Nackdelar

 • Relativt dyr
 • Lite mörk display

Park Solar är en stilren och digital P-skiva som imponerar med sin automatiska tidshållning och solcellsdrift. Denna modell har blivit utnämnd som testvinnare i kategorin “bästa med solcellsdrift” och tar en stark tredjeplats i vårt bäst i test.

Det som gör att denna p-skiva sticker ut från de andra i vårt test är dess solcellsdrift. Med hjälp av solceller på P-skivans framsida kan den dra nytta av solenergi och ladda sitt batteri kontinuerligt. Detta eliminerar behovet av att byta batterier och säkerställer att P-skivan alltid är redo att användas.

Park Solar är precis som de andra automatiska p-skivorna som testats utrustad med en accelerometer som känner av bilens rörelser. Efter att bilen har stått stilla i 20 sekunder ställer P-skivan automatiskt in parkeringstiden på antingen 15 minuter eller närmaste hel- eller halvtimme. Denna funktion gör det enkelt och bekvämt att hålla sig inom de rätta parkeringstiderna.

Utöver sin pålitliga prestanda erbjuder Park Solar en stilren och diskret design. Den smälter elegant in på din vindruta utan att dra onödig uppmärksamhet till sig. Med sitt kompakta format tar den minimalt med plats och förbättrar estetiken i din bil.

Park Solar är också anpassningsbar till de skiftande årstiderna. Den växlar automatiskt mellan sommar- och vintertid för att säkerställa korrekt tidshantering under alla årstider.

Sammanfattningsvis är Park Solar en innovativ P-skiva som erbjuder enkelhet och tillförlitlighet. Dess solcellsdrift garanterar att den alltid är laddad och redo att användas, medan den automatiska tidsinställningen gör det lätt att hålla sig inom de gällande parkeringsreglerna. Med sin stilrena design är Park Solar ett utmärkt val för bilägare som vill ha en pålitlig och estetiskt tilltalande P-skiva. Helt klart ett utmärkt val för den miljömedvetne och ekonomiska personen!


Parkeringsvakt som bötar bil utan p-skiva

Saker att tänka på vid köp av en automatisk p-skiva

När du letar efter den bästa automatiska P-skivan för dina behov, finns det några viktiga faktorer att överväga. Här är några punkter som kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut:

Display och användarvänlighet

Det är viktigt att se till att displayen på P-skivan är tydlig och lättläst. En bra display gör det enkelt att avläsa parkeringstiden och undvika eventuella felaktigheter. En stor och tydlig siffra eller text gör det lätt att snabbt få en överblick över den aktuella tiden.

Det är också viktigt att tänka på displayens kontrast och bakgrundsbelysning. En hög kontrast gör att displayen syns tydligt även i starkt solljus eller dåliga ljusförhållanden. En bakgrundsbelysning kan vara särskilt användbar när det är mörkt eller i situationer med dålig sikt, till exempel vid nattlig parkering.

Utöver displayens tydlighet är användarvänlighet en annan viktig aspekt att överväga. En bra automatisk P-skiva bör vara enkel att använda och ha intuitiva kontroller eller knappar. Det ska vara enkelt att ställa in rätt parkeringstid och göra eventuella justeringar vid behov. En smidig och användarvänlig gränssnitt gör hela parkeringsprocessen enklare och mindre tidskrävande.

Ytterligare funktioner som kan förbättra användarvänligheten inkluderar automatisk tidsinställning efter stillastående, möjligheten att enkelt ändra mellan sommar- och vintertid och eventuellt stöd för flera tidszoner om du ofta reser över olika områden.

Rörelsesensorer och automatisk tidsjustering

Det är också viktigt att tänka på rörelsesensorerna i P-skivan. En högkvalitativ rörelsesensor är avgörande för att korrekt känna av när din bil är parkerad och när den är i rörelse. Det är viktigt att sensorn är tillräckligt känslig för att inte missa parkeringstillfällen, samtidigt som den inte ska reagera på mindre rörelser som exempelvis vid motorvägskörning. En pålitlig rörelsesensor kommer att säkerställa att P-skivan ställer in parkeringstiden korrekt och automatiskt.

För det andra bör du tänka på automatisk tidsjustering. En av fördelarna med en automatisk P-skiva är möjligheten att justera tiden automatiskt baserat på bilens stillastående. Det är viktigt att välja en modell som har tillförlitlig och exakt automatisk tidsjustering. Det innebär att P-skivan ska kunna identifiera när bilen har varit stilla under en viss tid och sedan ställa in parkeringstiden därefter. En korrekt tidsjustering sparar tid och eliminerar behovet av manuell justering vid varje parkeringstillfälle.

Vid val av en automatisk P-skiva är det också bra att överväga om den har stöd för automatisk växling mellan sommar- och vintertid. Detta är särskilt relevant i områden där klockan ställs om för att anpassa sig till säsongerna. En P-skiva som kan växla mellan sommar- och vintertid automatiskt tar bort behovet av manuell justering vid omställning av klockan.

Batteritid och strömsparläge

Du vill ha en P-skiva med tillräckligt lång batteritid för att undvika frekventa batteribyten. Det är irriterande att behöva byta batteri oftare än nödvändigt. Se efter en modell som erbjuder en batteritid som passar dina behov. Vissa P-skivor har batterier som kan hålla i flera år innan de behöver bytas ut, medan andra kanske behöver batteribyte oftare.

Det kan också vara intressant att kolla om P-skivan har ett strömsparläge eller viloläge. Strömsparläget är en funktion som minskar strömförbrukningen när P-skivan inte används aktivt. När P-skivan är i viloläge drar den mindre ström eller stängs av helt för att spara batteri. Detta är särskilt användbart om du inte parkerar bilen regelbundet eller om du vet att P-skivan kommer att vara inaktiv under långa perioder. Genom att ha ett strömsparläge kan du förlänga batteriets livslängd och minska behovet av frekventa batteribyten.

Installation och montering

En bra p-skiva levereras med en tydlig installationsguide eller instruktioner. Det är viktigt att förstå och följa installationsprocessen noggrant för att undvika felmontering eller problem senare. Kontrollera att tillverkaren tillhandahåller tydliga och lättförståeliga instruktioner som hjälper dig att installera P-skivan på rätt sätt.

Du bör också överväga vilken typ av montering som krävs för P-skivan. Många automatiska P-skivor kommer med specifika monteringssystem eller fästen för att säkra dem på bilens vindruta. Kontrollera att monteringssystemet är kompatibelt med din biltyp och att det är enkelt att installera. Vissa P-skivor kan monteras med hjälp av dubbelhäftande tejp, medan andra kan kräva en mer permanent installation med skruvar eller klämmor. Välj en monteringsmetod som passar dina preferenser och behov.

Det kan också vara bra att tänka på P-skivans storlek och design vid installationen. Se till att P-skivan har en kompakt storlek som inte hindrar din sikt eller stör bilens interiör. En diskret och stilren design kan vara fördelaktig för att ge en mer enhetlig och estetiskt tilltalande installation.

Kvalitet och pålitlighet

Det är också viktigt att se till att tillverkaren har bra rykte och erfarenhet. En etablerad tillverkare med en positiv historia inom branschen är oftast mer benägen att erbjuda produkter av hög kvalitet. Gör lite forskning och läs recensioner eller omdömen från andra kunder för att få en uppfattning om tillverkarens pålitlighet och kundnöjdhet.

Titta också på själva konstruktionen och materialen i P-skivan. En högkvalitativ P-skiva bör vara tillverkad av slitstarka och robusta material som kan klara av daglig användning och påfrestningar. Kontrollera även om P-skivan är vattentålig eller vädertålig för att kunna motstå olika väderförhållanden. Det är också en fördel om den har en skyddande yta som minskar risken för repor eller skador.

Du bör också överväga garantin som erbjuds av tillverkaren. En pålitlig tillverkare kommer att erbjuda en garanti som täcker eventuella tillverkningsfel eller funktionsproblem under en viss tidsperiod. En längre garanti kan vara en indikation på tillverkarens förtroende för deras produkt. Läs igenom garantivillkoren noggrant och se till att du förstår vad som täcks och vilka åtgärder som krävs om något skulle gå fel.

Hur en automatisk p-skiva fungerar

En automatisk P-skiva är utformad för att förenkla och automatisera processen att visa rätt parkeringstid på din bil när du parkerar på en plats med tidsbegränsad parkering. Istället för att manuellt ställa in tiden på en traditionell p-skiva, sköts allt automatiskt av den elektroniska enheten.

Den exakta funktionsprincipen kan variera något beroende på modell och tillverkare, och de är inte fullt lika komplexa som GPS-trackers för bilar, som kräver mer avancerad teknologi, men här är en allmän beskrivning av hur en automatisk P-skiva fungerar:

 1. Rörelsedetektering: När du parkerar bilen och stannar stilla under en viss tid, vanligtvis några sekunder, känner en inbyggd rörelsesensor av att bilen inte längre är i rörelse.
 2. Aktivering av tidshållning: När rörelsedetekteringen aktiveras, börjar P-skivan automatiskt hålla koll på tiden. Den registrerar när du stannade och startar tidtagningen.
 3. Automatisk tidsjustering: P-skivan använder sig av en inbyggd klocka och automatiskt ställer in tiden baserat på när du stannade och parkerade. Den kan korrekt visa närmaste hel- eller halvtimme, enligt de gällande parkeringsreglerna i din region.
 4. Tidsvisning: Displayen på P-skivan visar den aktuella tiden som beräknats baserat på tidpunkten för parkeringen.
 5. Eventuella tilläggsfunktioner: Vissa automatiska P-skivor kan ha extra funktioner som visar när du senast parkerade eller möjligheten att manuellt justera parkeringstiden med vissa fördefinierade intervaller.

Det är viktigt att notera att varje automatisk P-skiva kan ha sina unika funktioner och sätt att fungera. Vissa modeller kan även erbjuda extra funktioner, som solcellsdrift, Bluetooth-anslutning eller integrerade sensorer för att känna av bilens rörelse.

Den grundläggande idén bakom en automatisk P-skiva är att den tar bort behovet av manuell justering och gör parkeringsprocessen smidigare och mer bekväm för användaren. Genom att automatiskt räkna ut och visa rätt parkeringstid kan en automatisk P-skiva bidra till att undvika böter och straffavgifter för att ha överskridit parkeringstiden.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 52

Inget betyg satt

Lämna en kommentar