Bästa Radiostyrd Spindel 2024 – Stort Test av Radiostyrda Spindlar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Det kanske inte är Halloween men det betyder inte att man inte får ha roligt. Du kanske är ute efter att ha lite kul med en realistisk radiostyrd spindel med läskiga rörelser, eller vill ha utmaningen med ett litet projekt för att introducera barn till den underbara världen av robotik och teknik. Hur som helst, det finns en spindel för alla!

Fjärrstyrda leksaker som stridsvagnarmotorcyklar och bilar är kända för att förbättra koordinering av hand och öga, förbättra rumsliga färdigheter hos barn, men när det paras ihop med prototyper av riktiga biologiska varelser som en spindel, kommer ditt barn säkert att lära sig ett antal saker!

Det är därför vi har sammanställt våra val av de bästa radiostyrda spindlarna 2024. Vi jagade dessa realistiska RC-spindlar genom att ta rekommendationer från människor som har sett dem i sin vardag och eliminerade alla som hade falska och dåliga onlinerecensioner, så att du kan välja den perfekta radiostyrda spindeln för dig. Låt det roliga börja.

Snabb översikt över de bästa radiostyrda spindlarna 2024

     
Infrafred Radiostyrd Spindel
(BÄST I TEST)
Till billigaste butik >
HEXBUG 409-5062
(BÄST FÖR BARN)
Till billigaste butik >
Buki France Radiostyrd Tarantella
(BÄSTA STORA SPINDELN)
Till billigaste butik >

Topp 5 Radiostyrda spindlar 2024

1. Infrared Radiostyrd Spindel – Bäst i Test!

Vad vi gillar

 • Mycket realistiskt utseende
 • Perfekt för pranks och barn
 • Ögon som kan lysa

Vad vi inte gillar

 • Kan vara begränsande med 4 meter räckvidd

Denna spindel är vår favorit bland alla radiostyrda spindlar på marknaden just nu. Den har ett realistiskt utseende och är komplett med en lurvig exteriör, vilket verkligen bidrar med en verklighetskänsla. 

Spindeln kan gå bakåt, framåt och till och med vända sig runt. Det som kanske är mest fascinerande är att dess ögon kan lysa, vilket gör den perfekt för pranks eller för barn att leka med. Dess realistiska storlek gör den även till något som med stor sannolikhet kommer väcka en hel del skrämsel hos dina närstående!

Den har dimensionerna 15 x 17 cm och drivs av en fjärrkontroll. Från 4 meters avstånd kan den styras, vilket räcker gott och väl för de allra flesta pranksen som du får för dig. Med det sagt är den här radiostyrda spindeln den bästa på marknaden 2024!


2. HEXBUG 409-5062 – Bäst för barn

Vad vi gillar

 • Rolig för barn att leka med
 • Flexibla rörelser

Vad vi inte gillar

 • Saknar det klassiska spindelutseendet

En Hexbug-spindel är en av de mer populära fjärrstyrda spindelleksakerna. Dina barn kanske redan har några andra Hexbugs, så att lägga till en Hexbug-spindel är en naturlig utveckling. Varje Hexbug kommer att studsa över golvet, och du kan styra den med en trådlös fjärrkontroll som är ganska lätt att använda, även för yngre barn. 

Med Hexbug-spindeln roterar huvudet 360 grader, så du kan göra några roliga trick med den. Den finns i några olika färger, så du kanske vill samla dem alla (eller inte). Om du inte tål de andra robotspindlarna på vår lista, ser den här inte ut som en realistisk spindel, och den är lite mindre än de andra, så det kan vara lättare för dig att tolerera. Betrakta detta som en fjärrkontrollspindel på startnivå, och du kan då kanske migrera till en annan, läskigare modell i listan när din nivå av mod växer.


3. Buki France Radiostyrd Tarantella – Bästa stora spindeln

Vad vi gillar

 • Exotiskt utseende
 • Ett faktablad om spindeln medföljer
 • Enkel att använda
 • Lång räckvidd

Vad vi inte gillar

 • Batteri medföljer ej

För den som vill lära sig mer om den häftiga (och möjligtvis skrämmande) spindel tarantella så är det här den perfekta radiostyrda spindeln att köpa. Med denna radiostyrda spindel medföljer nämligen ett pedagogiskt häfte som ger en rolig liten inblick i spindelns utbredning och olika sorter.

När det gäller själva spindeln är detta också något vi gillar. Fjärrkontrollen har en räckvidd på hela 7,5 meter vilket gör att du enkelt kan busa med dina vänner eller leka med den på långt avstånd. Den är även flexibel i sina rörelser och kan röra sig framåt, bakåt, åt höger och åt vänster. Benen är även sammanfogade vilket ger den ett mer realistiskt utseende i dess gångstil. Precis som riktiga tarantella-spindlar så är denna spindel stor, vilket gör det till en riktigt läskig och rolig spindel!

Spindeln har fått många positiva omdömen världen över, och vi tycker att detta är en av de bästa radiostyrda spindlarna på marknaden just nu och väl värt sitt pris.


4. ISO TRADE Radiostyrd Spindel

Vad vi gillar

 • Stor och läskig
 • Realistiska rörelser

Vad vi inte gillar

 • Kan ramla av svarta hår från den efter en tids användning

Vad är det som lyser i mörkret? Underbar för ett bra prank, denna radiostyrda spindel från ISO TRADE är ännu ett bra val. Denna lurviga lilla kompis kommer med en batteridriven fjärrkontroll och rekommenderas för barn som är åtta år och uppåt. Denna spindel kan röra sig snabbt från rum till rum, och fungerar även utmärkt på heltäckningsmatta.

Spindeln har storleken 23 x 25 x 7,5 cm vilket gör det till en av de största spindlarna på vår lista. Detta gör att den blir ännu läskigare än många andra vilket helt klart kan vara en fördel om du ska skrämma den som inte gillar spindlar. Spindeln har också realistiska rörelser, då den använder alla sina ben när den springer. Sammantaget är detta alltså en av de bästa radiostyrda spindlarna just nu!


5. Robo Alive Krypande spindel

Vad vi gillar

 • Giftigt utseende
 • Prisvärd
 • Lurvig spindelkropp

Vad vi inte gillar

 • Batteriet dör relativt fort

Vad är bättre än en läskig krypande spindel, som ser ut som den läskigaste spindeln du möjligtvis har åskådat? Robo Alive-spindeln är en stor valuta för pengarna, och många föräldrar har älskat hur de har underhållit sina barn. Med en lurvig spindelkropp ser dessa ut ungefär som de riktiga spindlarna. De rör sig inte lika smygande som några av de andra spindlarna på listan, men de är fortfarande ett bra alternativ på en budget.


Att tänka på vid köp av en radiostyrd spindel

1. Ålder och intressen

Medan vissa barn gillar läskiga kryp och hittar på pranks med dessa geniala RC-spindelleksaker, upplevs de flesta vara rädda. Det är därför det är viktigt att veta i förväg om ditt barn ens kommer att uppskatta leksaken eller inte får något annat än en enorm adrenalinkick från dina pengar som spenderas på den.

Som en allmän regel är de rekommenderade åldrarna som nämns på dessa leksaker baserade på samma faktorer, inklusive säkerhetsstandarder som är idealiska för olika åldersgrupper, kvävningsrisk, komfortnivåer, inlärningskurvan för användning och så vidare. Se till att den radiostyrda spindeln inte är för komplicerat att förstå och hantera om det är ditt barn som ska använda den.

2. Spindeldesign

Det finns olika mönster som finns tillgängliga på marknaden men det som spelar roll är vad man själv föredrar och vad som passar in i en given situation.

Vissa är i form av byggbara konstruktioner som kan göras själv och därmed måste monteras innan. Andra kommer färdiggjorda med genomskinliga transparenta mönster för att visa strukturens inre mekaniska funktion. Medan vissa är luddiga och realistiska med kusliga LED-upplysta ögon, kan andra klättra på väggar eller till och med kan spraya vatten.

3. Hållbarhet

Det är idealiskt att veta i förväg om den radiostyrda spindeln kommer att vara en vanlig leksak i hushållet eller om det bara är en säsongsbetonad leksak som är till för spöken på Halloween. Utifrån detta bör du kritiskt gå igenom kundrecensioner av produkterna för ett bättre, mer informerat beslut.

4. Batterier

Batterier är avgörande för att förbättra lektiden för alla RC-leksaker. Ju kraftfullare batteriet är, desto längre räcker det vid full laddning. Vissa har extremt långa laddningstider vilket kan visa sig vara en stor besvikelse för användarna.

Inte bara detta, utan laddningsbara batterier är mer miljövänliga jämfört med alkaliska, så om du är en riktig miljöpartist i hjärtat kommer du att vilja ha det förra och det finns gott om alternativ för det också! Man kan även köpa klassiska laddningsbara batterier på exempelvis Kjell & Company för en relativt billig peng.

5. Storlek

Om du vill göra extrema pranks kommer stora RC-spindlar att vara till nytta för dig! Tänk annars på att dessa enorma läskiga kryp som strövar runt i hushållet kan utlösa extrema rädslareaktioner från intet ont anande människor eller husdjur i ditt hem, vilket ibland kan vara våldsamma reaktioner där någon kommer till skada. För portabilitet och smygande kan du välja en mindre men mer realistisk modell.

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 32

Inget betyg satt

Lämna en kommentar