Bästa Internetradio 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Oavsett om du vill ha musik i köket, sovrummet, trädgården eller nästan var som helst i ditt hem, är en internetradio ett bra val. 

Till skillnad från traditionella FM-modeller ger de bästa internetradioapparaterna tillgång till tusentals stationer över hela världen som du kan välja mellan. Vill du ha en station dedikerad till trubadurjazz? Svenska klassiker? Hårdrock? Radioprat? Chansen är stor att det finns en där ute för dig, plus tusentals andra konstiga och underbara frekvenser som bara väntar på att bli upptäckta.

Snabb överblick över bästa internetradio 2024

Bild Internetradio Omdöme   
backpac Roberts Radio Stream 94i
(BÄST I TEST 2024)
Funktion: 5/5
Design: 4/5
Pris: 3/5
Se billigaste pris >
backpac Roberts Revival iStream 3
(SNYGGASTE INTERNETRADION)
Funktion: 4/5
Design: 5/5
Pris: 3/5
Se billigaste pris >
cordlessblower Sangean WFR-28 BT Internetradio med FM/DAB+
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Funktion: 5/5
Design: 3/5
Pris: 4/5
Se billigaste pris >
cordlessblower TechniSat STERNRADIO IR 2
(BÄSTA BILLIGA)
Funktion: 4/5
Design: 3/5
Pris: 5/5
Se billigaste pris >

Topp 4 bästa internetradio 2024

1. Roberts Radio Stream 94i – Bäst i Test 2024!

Roberts Radio Stream 94i - Bäst i Test 2024

Fördelar

 • Sensationell ljudkvalitet
 • Lätt att använda
 • Snygg design
 • Oändliga sätt att lyssna på musik
 • Dubbel larmfunktion

Nackdelar

 • Problem med UNDOK-appen är vanliga
 • Wi-Fi kan försvinna ibland
 • Relativt dyr

Roberts Radio Stream 94i Internetradio är en makalös ljudupplevelse för alla musikälskare där ute. Denna prisbelönta Internetradio har utmärkande egenskaper som gör den till den bästa i test på marknaden. Med sitt eleganta körsbärsfärgade trähölje och kompakta storlek smälter den sömlöst in i vilket rum som helst.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Stream 94i är dess trådlösa kommunikationsteknik. Med WLAN-anslutning kan du njuta av trådlös musikstreaming från hela världen. Det spelar ingen roll var du befinner dig, med denna Internetradio har du tillgång till över 20 000 radiostationer och tusentals podcaster. Du kan verkligen utforska en helt ny lyssningsvärld.

Denna smarta stereo 2.1-radio har en imponerande ljudkvalitet och kommer med ett akustiskt optimerat trähölje. Ljudet är djupt och fylligt, och tack vare den integrerade FM/DAB/DAB+-radion kan du förbereda dig för den digitala markbundna radiorevolutionen. Du kommer att bli imponerad av hur klart och tydligt ljudet är, oavsett om du lyssnar på din favoritradio eller strömmar musik via Spotify Connect.

En av de mest användbara funktionerna hos Stream 94i är dess Bluetooth-dockning. Detta gör det möjligt för dig att ansluta din smartphone eller surfplatta och enkelt spela upp din egen musik. Du kan också använda den medföljande fjärrkontrollen eller den kostnadsfria UNDOK smartphone-appen för att styra radion på ett bekvämt sätt, oavsett var du befinner dig i rummet.

Med 120 lagringsplatser kan du snabbt få tillgång till dina favoritstationer med bara några klick. Stream 94i gör det verkligen enkelt att hitta och njuta av musiken du älskar. Dessutom har den en alarmfunktion som gör att du kan vakna upp till din favoritmusik från radio eller en sommarlåt. Med linjeutgången kan du också ansluta radion till din stereoanläggning och få ännu mer kraftfullt ljud.

Stream 94i är inte bara imponerande när det gäller ljudkvalitet och funktionalitet, den är också designad med användarvänlighet i åtanke. Den har en tydlig färgskärm och en kontrollpanel på enheten som gör att du enkelt kan göra alla inställningar. Med dess stilrena utseende och kompakta storlek är det en perfekt komplement till vilket rum som helst.

Avslutningsvis är Roberts Radio Stream 94i Internetradio den bästa i test på marknaden för internetradioapparater. Med sin imponerande ljudkvalitet, mångsidighet och användarvänliga funktioner kommer den definitivt att ge dig en unik och spännande lyssningsupplevelse. Oavsett om du vill njuta av din favoritmusik, upptäcka nya radiostationer eller lyssna på spännande podcaster, kommer denna Internetradio att bli din trogna följeslagare. Missa inte chansen att utforska den helt nya världen av ljud med Roberts Radio Stream 94i Internetradio!


2. Roberts Revival iStream 3 – Snyggaste internetradion

Roberts Revival iStream 3 - Snyggaste internetradion

Fördelar

 • Fantastisk vintagedesign
 • Kompakt och bärbar
 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Smart anslutning
 • Bluetooth-strömning

Nackdelar

 • Lite dyr
 • Endast ett larm
 • Använder mycket batteri

När vi går tillbaka till våra vänner på Roberts för nästa internetradio, har vi Revival iStream 3. En annan vacker produkt från Roberts; iStream 3 är en av de mest attraktiva retroradiodesignerna (som på många sätt liknar Marshall-högtalare) på marknaden, och den är en del av Roberts flaggskeppsportfölj också. Roberts Revival iStream, som finns i en rad färger för att passa din personliga känsla för stil, kombinerar toppmodern design med en rad moderna funktioner, inklusive internetradio.

Råkar du ha en smart högtalare hemma kan du även använda den för att styra din radio var du än är. Roberts Revival iStream 3 är kompatibel med smarta högtalare. Du kan använda Alexa för att komma åt saker som Spotify, Tidal och andra musikstreamingtjänster. Den unika designen hos Revival, med separat diskant och bas ger dessutom en sensationell ljudkvalitet genomgående.

Om du vill ta ut din nya DAB-internetradio ur huset för att visa upp den – och vi kan inte se varför du inte skulle göra det – kan iStream också vara portabel. Den levereras med ett praktiskt bärhandtag som hjälper dig att transportera den, och du kan också byta från elnätet till batteri – även om det äter en hel del energi. För oss är det mest övertygande med den här radion hur attraktiv den är. Du kan verkligen inte slå Roberts för designändamål.


3. Sangean WFR-28 BT Internetradio med FM/DAB+ – Bästa premiumval

Sangean WFR-28 BT Internetradio med FM/DAB+ - Bästa premiumval

Fördelar

 • Högkvalitativt DAB+
 • Kan sända över 15 000 kanaler
 • Kan koppla in hörlurar
 • Fungerar även som klockradio
 • Hög känslighet
 • Väldigt många funktioner

Nackdelar

 • Något dyr

Sangean WFR-28 BT Internetradio blev vinnaren i kategorin bästa premiumval när det gäller internetradioapparater. Den här internetradion är billigare än våra bäst-i-test-vinnare ovan, som är mer av “märkes-internetradioapparater”, men den här internetradion är ändå dyrare än marknaden generellt och har med det även många olika funktioner. Dess imponerande uppsättning funktioner och högkvalitativ prestanda gör att denna internetradio levererar en överlägsen lyssningsupplevelse som inte kan ignoreras.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Sangean WFR-28 BT är dess omfattande kanalutbud. Med över 15 000 kanaler tillgängliga över internet finns det ingen brist på musik, nyheter och underhållning att utforska. Oavsett om du är i humör för din favoritradiostation, vill upptäcka nya genrer eller strömma musik via Spotify Connect, kommer denna internetradio att uppfylla dina önskemål.

WFR-28 BT är inte bara begränsad till internetradio. Den har också FM- och DAB+-mottagning för att ge dig ännu fler radiomöjligheter. Med högkvalitativ DAB+-teknik kan du njuta av klart och kristallklart ljud utan irriterande störningar. Det är som att ta steget in i framtiden av radioupplevelser.

Förutom sina imponerande radiofunktioner har Sangean WFR-28 BT även en mängd praktiska tillägg. Den fungerar som en klockradio med väckningsfunktion, där du kan välja att vakna till antingen radio eller en buzzer. Dess snooze- och insomningstimer ger dig ytterligare kontroll över din morgonrutin. Och om du vill lyssna privat, kan du enkelt ansluta hörlurar via den 3,5 mm-utgången.

Med Sangean WFR-28 BT får du inte bara en fantastisk ljudupplevelse, utan också en användarvänlig och mångsidig enhet. Den har en detaljrik display som visar låtinformation, tid och batteristatus för din bekvämlighet. Med sju olika EQ-inställningar kan du anpassa ljudet efter dina preferenser, oavsett om du lyssnar på jazz, rock, pop eller nyheter. Och med den praktiska mobilappen kan du enkelt justera kanaler och volym, eller ansluta din Bluetooth-enhet för trådlös streaming.

Designmässigt är Sangean WFR-28 BT både snygg och portabel. Dess kompakta dimensioner gör den enkel att placera var som helst i ditt hem, och den högkvalitativa konstruktionen ger en känsla av hållbarhet och pålitlighet.

Med det sagt är Sangean WFR-28 BT Internetradio det ultimata premiumvalet för den kräsne lyssnaren. Med sin breda kanaluppsättning, högkvalitativ DAB+-teknik, användarvänliga gränssnitt och imponerande ljudkvalitet kommer denna internetradio att överträffa dina förväntningar och leverera en oöverträffad lyssningsupplevelse. Om du letar efter det bästa av det bästa inom kategorin internetradio, och inte räds för att lägga ut lite extra pengar, behöver du inte leta längre än Sangean WFR-28 BT.


4. TechniSat STERNRADIO IR 2 – Bästa billiga

TechniSat STERNRADIO IR 2 - Bästa billiga

Fördelar

 • Mycket billig
 • Kan användas som klockradio
 • Bra ljud
 • Kan anslutas till Bluetooth
 • Många nöjda användare

Nackdelar

 • Volym- och menyknappen är något känslig
 • Ingen brukshandvisning

TechniSat STERNRADIO IR 2 är en kompakt och prisvärd internetradio som har utsetts till bästa budgetval inom internetradioapparater. Detta lilla kraftpaket ger användarna möjlighet att ta emot tusentals internetradiostationer var de än befinner sig, tack vare den inbyggda WLAN-funktionen.

En av de mest imponerande funktionerna på TechniSat STERNRADIO IR 2 är dess utbytbara batteri. Detta gör radion mycket mobil och flexibel, vilket gör att användare kan lyssna på sin favoritmusik var de än befinner sig, utan att vara beroende av en permanent strömkälla. Med det utbytbara batteriet kan man enkelt byta ut det när det behövs och fortsätta njuta av internetradion utan avbrott.

STERNRADIO IR 2 levererar också imponerande ljudkvalitet med sina 2-watts högtalare. För att ytterligare förbättra ljudupplevelsen finns det en extra equalizer som ger användarna möjlighet att finjustera ljudinställningarna efter sina preferenser. Trots sin kompakta storlek och billiga pris levererar denna radio överraskande bra ljud och kan vara den perfekta följeslagaren för att njuta av musik, nyheter och radioprogram.

En annan fördel med TechniSat STERNRADIO IR 2 är den färgstarka 2,4-tums färgdisplayen. Skärmen kan justeras i ljusstyrka och kan även växla mellan färg- och monokromlägen. Utöver att visa datum och tid kan skärmen också visa väderinformation, vilket gör den till en praktisk komplement till ditt rum eller kök.

Funktionerna som gör denna internetradio ännu mer lockande inkluderar sömnradio-funktionen, som låter användarna somna till ljud och vakna upp till deras valda radiostation. Det finns även en väckarklocka, snooze-funktion och sömntimer, vilket gör TechniSat STERNRADIO IR 2 till en allsidig och användarvänlig radioväckarklocka.

Med sin bärbara design och användbara funktioner är TechniSat STERNRADIO IR 2 det perfekta valet för dem som letar efter en prisvärd internetradio. Dess kompakta storlek och utbytbara batteri gör den idealisk för resor och utomhusaktiviteter. Den enkla användningen och den imponerande ljudkvaliteten gör den till en riktig vinnare i sin prisklass.

Sammanfattningsvis är TechniSat STERNRADIO IR 2 en pålitlig och prisvärd internetradio som levererar bra ljud och en mängd användbara funktioner. Med sin bärbara design och utbytbara batteri är den perfekt för dem som vill njuta av internetradio var de än befinner sig, och oavsett vilken storlek på plånboken de har!


En internetradio som står på gatan

Saker att tänka på vid köp av en internetradio

Innan du väljer den bästa internetradion för dig kan det vara värt att utforska fördelarna med dessa enheter lite längre. När allt kommer omkring är internetradioapparater fortfarande ganska nya på marknaden, och de blir mer intuitiva hela tiden.

Här är några saker du bör tänka på när du ska välja en internetradio att köpa:

Anslutningsmöjligheter

Kontrollera vilka anslutningsalternativ som finns tillgängliga på internetradion. De flesta modeller har inbyggd Wi-Fi, vilket gör att du kan ansluta till internet och strömma musik eller radiostationer. Se också efter om radion har andra anslutningsalternativ som Bluetooth eller USB-portar, vilket kan vara praktiskt för att spela upp musik från andra enheter eller lagringsenheter.

Strömkälla

Om du vill ha en bärbar internetradio som du kan ta med dig ut, eller bara runt huset, då lönar det sig att leta efter en med batteri. Någon internetradio som du behöver hålla inkopplat i ett vägguttag är ofta inte lika bekvämt. Se också till att internetradion är tillräckligt lätt för att du också ska kunna bära den.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är en viktig faktor att beakta när du väljer en internetradio. Lyssna på recensioner eller testa radion själv om möjligt för att bedöma ljudkvaliteten. Kolla efter funktioner som equalizer eller ljudinställningar som kan anpassas efter dina preferenser.

Display- och användargränssnitt

En tydlig och lättanvänd display och användargränssnitt kan göra det enklare att navigera och använda internetradion. Se efter en radion med en lättläst display som visar relevant information som stationstitlar, albumkonst, klocka, eller annan användbar information.

Extrafunktioner

Tänk på vilka extra funktioner som kan vara värdefulla för dig. Det kan vara alarmfunktioner, sömn- och slumra-timer (många internetradioapparater kan även användas som klockradio), möjlighet att spela upp musik från andra källor eller ansluta till hörlurar eller externa högtalare. Bedöm vilka funktioner som är viktiga för dig och välj en radio som uppfyller dina behov.

Design och storlek

Internetradio finns i olika storlekar och designstilar. Tänk på var och hur du planerar att använda radion. Om du vill ha en bärbar radio för resor eller utomhusbruk, leta efter en kompakt och lätt modell med batteridrift. För den som vill ha den minsta möjliga radion är en fickradio ett bra alternativ. Om radion kommer att användas som en stationär enhet, se efter en design som passar in i ditt rum eller kök.

Pris

Slutligen, bestäm din budget och hitta en internetradio som passar inom den. Det finns modeller i olika prisklasser, så det är viktigt att hitta en balans mellan pris och de funktioner och kvalitet du söker. Om man inte vill spendera pengar på en internetradio kan man köpa en högtalare från JBL eller en Marshall-högtalare och ansluta telefonen till denna via Bluetooth. Man kan därefter sätta på en radiostation från var man vill i världen med exempelvis Radio Garden, och då känna sig som utomlands! Man kan då välja fritt vilken radiostation man vill ha och hela kalaset blir väldigt mycket billigare.

Fördelar med en internetradio

Det finns flera fördelar med att äga en internetradio jämfört med en traditionell FM- eller AM-radio. Här är några av de främsta fördelarna:

 1. Tillgång till tusentals radiostationer: Med en internetradio kan du få tillgång till ett brett utbud av radiostationer från hela världen. Oavsett om du är intresserad av musik, nyheter, sport eller något annat ämne, kan du hitta stationer som passar dina preferenser. Det ger dig större mångfald och variation jämfört med de begränsade stationerna som är tillgängliga på traditionella radiovågor.
 2. Bättre ljudkvalitet: Internetradio sänder ofta ljud i digital form, vilket kan ge en bättre ljudkvalitet jämfört med FM- eller AM-radio. Genom att strömma musik i digital form kan du uppleva klarare och mer detaljerat ljud. Dessutom kan vissa internetradiomodeller ha inbyggda funktioner som equalizers eller ljudinställningar för att anpassa ljudet efter dina preferenser.
 3. Anslutningsmöjligheter: Internetradio erbjuder olika anslutningsmöjligheter som Wi-Fi, Bluetooth och USB-portar. Det gör att du kan ansluta till andra enheter som datorer, mobiltelefoner eller surfplattor för att spela upp musik från dina personliga samlingar. Du kan också ansluta hörlurar eller externa högtalare för att förbättra ljudupplevelsen.
 4. Tillgång till streamingtjänster och podcasts: Många internetradiomodeller har inbyggda funktioner för att komma åt populära musikstreamingtjänster som Spotify, Apple Music eller Deezer. Det ger dig möjlighet att lyssna på dina favoritartister, album och spellistor direkt från radioapparaten. Dessutom kan du också få tillgång till en mängd olika podcasts från hela världen och lyssna när du vill.
 5. Enkel användning och flexibilitet: Internetradios är oftast utrustade med intuitiva gränssnitt och användarvänliga kontroller. Det gör det enkelt att söka och välja radiostationer eller musik. Dessutom kan vissa modeller ha funktioner som förinställda favoritlistor eller möjlighet att schemalägga och spela in radioprogram.
 6. Aktuell information och interaktivitet: Många internetradios erbjuder även tillgång till ytterligare information om de låtar, artister eller program som spelas. Du kan få textinformation om låten eller albumet, se albumkonst, läsa nyhetsuppdateringar eller få tillgång till sociala medier direkt från radioapparaten. Det ger en mer interaktiv och engagerande lyssningsupplevelse.
 7. Möjlighet till trådlös musikströmning: Med internetradio och dess anslutningsmöjligheter kan du enkelt strömma musik från andra enheter i ditt hemnätverk. Det innebär att du kan spela upp musik från din dator, smartphone eller NAS-enhet på din internetradio utan att behöva använda fysiska kablar.

Dessa är några av fördelarna med att äga en internetradio. Genom att dra nytta av de avancerade funktioner och anslutningsmöjligheter kan du anpassa din lyssningsupplevelse och få tillgång till ett större utbud av musik och radiostationer.

Vanliga frågor om internetradio

Vilka anslutningsalternativ finns tillgängliga på internetradioapparater?

Det är vanligt att internetradioapparater erbjuder anslutningsalternativ som Wi-Fi, Bluetooth och USB. Vissa modeller kan också ha möjlighet till anslutning via Ethernet-kabel.

Hur hittar jag radiostationer att lyssna på?

De flesta internetradioapparater har inbyggda funktioner för att söka och välja radiostationer. Du kan söka efter stationer baserat på genre, land eller genom att använda sökord. Vissa modeller erbjuder även förinställda favoritlistor eller rekommendationer baserat på dina lyssningsvanor.

Kan jag spela upp mina egna musikfiler på en internetradio?

Ja, många internetradioapparater har stöd för att spela upp musikfiler från externa enheter via USB eller via trådlös streaming från andra enheter i ditt hemnätverk. Du kan spela upp musikfiler i vanliga format som MP3, AAC eller FLAC.

Vilka streamingtjänster är kompatibla med internetradioapparater?

Det beror på modellen av internetradio, men vanliga streamingtjänster som Spotify, Apple Music, Deezer, TuneIn och Pandora är ofta kompatibla med internetradioapparater. Det gör att du kan strömma musik och få tillgång till dina favoritartister och spellistor direkt från din radio.

Kan jag använda en internetradio för att lyssna på podcasts?

Ja, många internetradioapparater har stöd för att lyssna på podcasts. Du kan söka efter och prenumerera på olika podcasts och lyssna på dem direkt från din radio. Vissa modeller kan till och med ha dedikerade podcast-appar eller integrerade podcasttjänster.

Kan jag använda röststyrning med en internetradio?

Vissa internetradioapparater har inbyggd röststyrning, vilket innebär att du kan styra radiofunktioner med röstkommandon. Det kan vara möjligt att kontrollera volymen, byta station eller spela upp specifika låtar genom att använda röststyrningsteknik som exempelvis Amazon Alexa eller Google Assistant.

Finns det möjlighet att spela in radioprogram på en internetradio?

Vissa internetradioapparater har inbyggda funktioner för att spela in radioprogram. Du kan schemalägga inspelningar av dina favoritprogram eller spela in direkt när du lyssnar på radio. Det kan vara användbart om du vill spara program för senare lyssning. Det är alltid bra att läsa produktbeskrivningar och användarrecensioner för att få mer detaljerad information om en specifik modell innan du köper den.

Slutord

I slutändan kommer den bästa internetradion för dig att bero på ett antal saker, inklusive de specifika funktionerna du letar efter, din budget och dina krav på ny teknik. Ta dig tid att jämföra internetradiorecensionerna ovan och kolla in några av de senaste utgåvorna innan du fattar ditt beslut.

Vi rekommenderar alla de vinnarna vi tagit fram ovan, beroende på dina preferenser.

Vilken internetradio kommer du att välja?

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 106

Inget betyg satt

Lämna en kommentar