Bästa Marshall Högtalare 2024 – Stort Test av Marshall

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

När det kommer till igenkännliga logotyper i rock- och metalvärlden finns Marshalls signatur där uppe med Metallica-logotypen, AC/DC-logotypen och Def Leppard-typsnittet. Det beror på att Marshalls distinkta namn har prytt scenerna för några av de största namnen inom rock’n’roll i decennier. Men medan det ikoniska manuset kanske är mest känt på framsidan på förstärkare, producerar ljudföretaget också några av de bästa högtalarna på marknaden, så vi har valt ut ett urval av de bästa Marshall-högtalarna som finns tillgängliga just nu.

Marshall-sortimentet täcker allt från allt-i-ett-ljudsystem till bärbara högtalare, så vi är övertygade om att du kommer att hitta något att älska bland de många tillgängliga högtalarna.

Snabb sammanfattning över de bästa Marshall-högtalarna 2024

Bild Högtalare  
backpac Marshall Stanmore II
(BÄST I TEST)
Till billigaste butik >
backpac Marshall Emberton
(BÄSTA VATTENTÄTA)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Kilburn II
(BÄST FÖR FESTER & TILLSTÄLLNINGAR)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Stockwell II
(BÄSTA BÄRBARA)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Woburn II
(BÄST LJUDKVALITET)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Acton II
(BÄSTA DESIGNEN)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Tufton
(MEST KOMPAKT)
Till billigaste butik >
cordlessblower Marshall Willen
(BÄSTA MINI-HÖGTALAREN)
Till billigaste butik >

Topp 8 bästa Marshall-högtalarna 2024


1. Marshall Stanmore II – Bäst i Test 2024

Denna magra allt-i-ett Marshall träffar “the sweet spot” när det kommer till storlek, ljud och stil.

Marshall Stanmore II - Bäst i Test 2024

Fördelar

 • Perfekt ljudkvalitet
 • Bluetooth v5.0 aptX
 • Två analoga linjeingångar

Nackdelar

 • Ingen smart funktionalitet

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Den bästa högtalaren överlag från Marshall är Stanmore II. Det är en stationär högtalare som passar perfekt för användning i hemmet eller på kontoret. Högtalaren erbjuder alla klassiska Marshall-designegenskaper som texturerad vinylfolie, gallerfasad och klassisk logotyp. Upptill finns vridknappar för volym, bas och diskant.

Den har två högtalarelement på 15 watt och en subwoofer på 50 watt, vilket ger en djup och kraftfull bas. Den har också en optisk ingång för enkel anslutning till TV:n. Det är också den första inomhushögtalaren från Marshall som erbjuder Bluetooth aptX för uppspelning av högre kvalitet, vilket möjliggör trådlös anslutning till din smartphone eller surfplatta.

Stanmore II har en elegant och klassisk design som passar bra i vilket rum som helst. Den levereras också med en praktisk fjärrkontroll, så att du kan justera ljudinställningarna bekvämt från soffan. Med det sagt är Marshall Stanmore II den bästa Marshall-högtalaren överlag i vårt test 2024!


2. Marshall Emberton – Bästa vattentäta högtalaren

Emberton är helt vattentät, så den klarar både damm, sand och vatten, inklusive ett snabbt dopp i poolen. 

Marshall Emberton - Bästa vattentäta högtalaren

Fördelar

 • Otroligt bra ljud för dess storlek
 • Kompakt
 • 20 timmars batteritid

Nackdelar

 • Finns bättre alternativ för endast inomhusbruk

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

En av de mest imponerande högtalarna från Marshall är Emberton. Det är en bärbar högtalare som har en kombination av Bluetooth-teknologi och en stil som kombinerar moderna influenser med en nostalgisk känsla. Denna högtalare kan leverera hög ljudkvalitet tack vare sin True Stereophonic multi-directional signalbehandling, som ger en bred ljudbild och enastående ljudklarhet.

Den har två 50 mm full-range drivrutiner och två passiva radiatorer för en djup och kraftfull bas. Förutom att ha en imponerande ljudkvalitet är Emberton lätt och bärbar, vilket gör den perfekt för resor eller utomhusaktiviteter.

Dess batteritid är generös med 20 timmars speltid och en snabb laddning på 20 minuter ger ytterligare fem timmars användning. Emberton har också vunnit Red Dot Design-priset för sin autentiska och ikoniska design, vilket gör det till ett måste för både musik- och designentusiaster. För att säkerställa att högtalaren tål utomhusbruk har den en IPX7-klassificering, vilket innebär att den är vattentät och kan användas i regn utan problem. Med det sagt är det här den bästa bärbara Marshall-högtalaren 2024 om du planerar att ha den där det finns risk för vatten.


3. Marshall Kilburn II – Bäst för fester och sociala tillställningar

Denna biffiga bärbara högtalare erbjuder klassiska utseenden och spelar hårt.

Marshall Kilburn II - Bäst för fester och sociala tillställningar

Fördelar

 • Kraftfull och bärbar
 • IPX2 vattentät (Skydd mot vertikalt droppande vatten)
 • Otroligt snygg

Nackdelar

 • Finns bättre Marshall-högtalare för inomhusbruk

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Om du är ute efter en högtalare som är perfekt för fester och sociala tillställningar, kommer Marshall Kilburn II att leverera. Den här högtalaren är portabel, så den är lätt att ta med sig var som helst, men har samtidigt tillräckligt med kraft för att fylla ett större rum med ljud.

Högtalaren är tillräckligt stor (243 x 162 x 140 mm) för att ge en anständig stereospridning. Den har två högtalarelement på 8 watt och en subwoofer på 20 watt, vilket ger en välbalanserad ljudbild med en tydlig bas. Kilburn II har också Bluetooth 5.0-teknologi för trådlös anslutning till din smartphone eller surfplatta och har en batteritid på upp till 20 timmar, så att festen kan fortsätta utan avbrott. Kilburn II har också en klassisk design med läderdetaljer och en robust byggkvalitet som gör den tålig nog för att användas utomhus.

Marshall Kilburn II har också en IPX2-klassificering, vilket innebär att den är skyddad mot droppar av vatten från 15 graders vinkel eller mindre. Den har även en låg vikt med sina 2,5 kg, vilket gör den perfekt att transportera mellan fester och tillställningar.


4. Marshall Stockwell II – Bästa bärbara

En praktisk och estetiskt tilltalande högtalare som går att flytta på utan några problem.

Marshall Stockwell II - Bästa bärbara

Fördelar

 • Kraftfull och bärbar
 • IPX2 vattentät (Skydd mot vertikalt droppande vatten)
 • Otroligt snygg

Nackdelar

 • Finns bättre Marshall-högtalare för inomhusbruk

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Om du letar efter en högtalare som kombinerar bärbarhet med hög ljudkvalitet och stil, är Marshall Stockwell II det perfekta valet. Det är en liten högtalare som enkelt får plats i en väska eller ryggsäck, men levererar ändå en imponerande ljudkvalitet med sina två högtalarelement på 5 watt och en subwoofer på 10 watt. Den har också Bluetooth 5.0-teknologi för trådlös anslutning till din smartphone eller surfplatta och har en batteritid på upp till 20 timmar. Stockwell II har en klassisk Marshall-design med läderdetaljer och en robust byggkvalitet. Den har också en IPX4-klassificering, vilket innebär att den är skyddad mot vattenstänk från alla vinklar.


5. Marshall Woburn II – Bäst ljudkvalitet

En högtalare som levererar ett extraordinärt ljud och har en klassisk design.

Marshall Woburn II - Bäst ljudkvalitet

Fördelar

 • Bluetooth 5.0 med aptX högkvalitativ trådlös streaming
 • Frekvensområde 30 till 20 kHz
 • Flera anslutningsalternativ
 • Använder Marshall-appen

Nackdelar

 • Inbyggt powersaver standby mode som ej går att stänga av

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Marshall Woburn II är en riktigt solid Bluetooth-högtalare med högupplöst ljudprestanda. Det är en av de bästa Marshall-högtalarna som klarar diskanterna tydligt, med djup basrespons och kristallklart mellanregister. Woburn II-högtalaren är utrustad med Bluetooth 5.0 och aptX-teknik som ger förlustfritt trådlöst ljud i en räckvidd på upp till 10 meter samtidigt som den bibehåller en stabil Bluetooth-anslutning. Marshall Woburn II har ett frekvensområde på 30 till 20 kHz och en maximal ljudtrycksnivå på -110 dB. Förutom trådlös Bluetooth kan du ansluta musikenheter till denna högtalare via RCA eller 3,5 mm aux-ingång.

Ljudkvaliteten på Marshall Woburn II är skarp och verklighetstrogen. Woburn II är designad för att hantera skarpa diskanter med två skarpa diskanthögtalare och dubbla kraftfulla subwoofers som drivs individuellt av en klass D-förstärkare för totalt 110 watt effekt. Träskåpskonstruktionen ger också ett varmt och naturligt ljud för högtalarutgången. Basreflexsystemet på denna högtalare inkluderar en utgångsport för att öka lågnivåfrekvensen och förbättra basresponsen. Woburn II-högtalaren har också klassiska Marshall-detaljer som ett texturerat vinylhölje och polerade kontrollrattar överst på högtalaren. Woburn II-högtalaren använder Bluetooth 5.0 och aptX-teknik för högkvalitativ trådlös musikströmning med en räckvidd på upp till 30 fot med bibehållen trådlös anslutning.

Slutligen kommer Marshall Woburn II med en Bluetooth-app som du kan använda för att justera ljudinställningarna enligt dina preferenser. De analoga kontrollerna överst på högtalarpanelen är användbara för att justera volym, diskant och basutgångar.


6. Marshall Acton II – Bästa designen

En riktigt klassisk Marshall-design som passar in i alla miljöer.

Marshall Acton II - Bästa designen

Fördelar

 • Trådlös med Bluetooth
 • Bas-, diskant- och volymregleringsknappar
 • Kompakt hemmahögtalare

Nackdelar

 • Inte portabel då den måste ha strömsladd

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Marshall Acton II är en av de bästa Marshall-högtalarna byggda för högkvalitativt stereoljud. Trots sin kompakta storlek kan Marshall Acton pumpa ut skarpt och högupplöst ljud med väldigt lite distorsion. Du kan ansluta Acton-högtalaren trådlöst via Bluetooth-anslutning till dina smartphone-enheter; Bluetooth-anslutningen är stabil och vi upplevde inga nedgångar i ljudkvaliteten när vi streamade musik. Den kommer också med en 3,5 mm extra ingång som du kan använda för att ansluta till ditt högtalarsystem. Vi gillade det faktum att Acton-högtalaren kommer med de klassiska kontrollerna för bas, diskant och volym som finns överst på högtalaren, så att du kan finjustera din musik därefter.

Ljudkvaliteten från Marshall Acton är mycket bra med tanke på hur kompakt högtalaren faktiskt är. Höga och mellanregister är kristallklara, medan basen är förhållandevis kraftfull med flera djupa toner som du bokstavligen kan känna. Vi testade den här högtalaren med en mängd olika musikgenrer inklusive rock, hiphop och indie och de låter kristallklart med väldigt lite distorsion. Du kan också skruva upp volymen på den här högtalaren och den har tillräckligt med volym för att fylla upp ett stort rum med fylligt ljud. Sammantaget är Marshall Acton en av de bästa Marshall-högtalarna för hemmabruk, som med sin fantastiska design präglar alla miljöer, och vi rekommenderar dem starkt.


7. Marshall Tufton – Mest kompakt

Den här högtalaren gör sig bra för den som vill har begränsat med utrymme.

Marshall Tufton - Mest kompakt

Fördelar

 • 20 timmars speltid på en laddning
 • Gitarrinspirerad bärrem
 • 3-vägs högtalarsystem
 • IPX2-klassificerad

Nackdelar

 • Relativt dyr

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Marshall Tufton är designad som en kompakt och bärbar Bluetooth-högtalare som ger upp till 20 timmars musikuppspelning på en enda laddning. Den kommer med en gitarrinspirerad bärrem som gör att du kan bära runt högtalaren med dig; högtalaren har också en visuell batteriindikator placerad på högtalarens övre panel. Tufton är designad som ett 3-vägs högtalarsystem, som producerar ljud från tre separata förare från framsidan av högtalaren. Den kommer också med en extra mellanregisterdrivrutin placerad på baksidan av högtalaren. Denna konfiguration gör att högtalaren kan producera fullfångsljud över alla frekvenser och ger lyssnaren en äkta 360 graders surroundljudsupplevelse. Vi testade en mängd olika musikgenrer på Tufton-högtalaren inklusive rock, hiphop och jazzmusik och de lät relativt skarpa med bra ljudbild.

Marshall Tufton är utrustad med Bluetooth 5.0 för trådlös musikströmning; du kan spela musik på denna högtalare med en räckvidd på upp till 10 meter från högtalaren. Dessutom har Tufton-högtalaren en IPX2 vattentät klassificering och infällda hörnlock som gör den hållbar och robust. Vi gillade också det faktum att Tufton-högtalaren har ett stabilt metallgaller framtill på högtalaren, vilket bidrar till dess visuella tilltalande. Tufton-högtalaren har även flerpunktsfunktion så att du enkelt kan styra och växla mellan två trådlösa enheter med en knapptryckning.

Högtalaren stöder även snabbladdningsfunktionalitet; 20 minuters laddning ger 4 timmars bärbar speltid. Tuftons toppanel har också analoga kontrollrattar för bas, diskant och volym, så att du kan finjustera ljudet efter dina individuella preferenser.


8. Marshall Willen – Bästa mini-högtalaren

En otroligt liten högtalare som levererar maximalt med ljud.

Marshall Willen - Bästa mini-högtalaren

Fördelar

 • Mycket mångsidig tack vare sin storlek
 • Acceptabelt ljudtryck och basnivå
 • Vattentät

Nackdelar

 • Något dyr för sin storlek

Butikerna som har billigast pris på denna högtalare 24 juni 2024:

Prova denna Marshall Willen-högtalare som kommer med upp till 15 timmars speltid på en enda laddning. Den här bärbara Marshall Bluetooth-högtalaren är lätt i vikt, enkel att hantera och vattentålig till sin natur. Tillsammans med detta kan högtalaren också fästas runt din midja eller rygg med hjälp av dess bakre gummirem. Med en inbyggd mikrofon och mångsidigt stackläge, kommer denna Marshall-högtalare att göra dig häftig med sin ljudkvalitet. Sina kompakta mått och högkvalitativa ljud gör detta till den bästa minsta högtalaren från Marshall 2024.


Saker att tänka på vid köp av en högtalare från Marshall

Som alltid, när du köper en bärbar trådlös högtalare bör du överväga batteritiden. Längre speltid är bättre, men tänk också på hur snabbt den laddas – du vill inte vänta för evigt för att börja dra igång låtarna. Många moderna högtalare erbjuder snabbladdning, varvid du kan spela flera timmar ur din högtalare med bara 20 minuter inkopplad i väggen. Här är några funktioner du bör överväga när du köper en Marshall-högtalare:

Typ av högtalare

Marshall erbjuder flera olika högtalartyper, inklusive portabla högtalare, trådlösa högtalare, högtalare för hemmet och högtalare för gitarrförstärkare. Det är viktigt att överväga hur du kommer att använda högtalaren för att välja rätt typ av högtalare för dina behov.

Ljudkvalitet

En högtalares ljudkvalitet är en av de viktigaste faktorerna att överväga. Marshall-högtalare har rykte om sig att leverera högkvalitativt ljud, men olika modeller har olika ljudkaraktär. En högtalares ljudkvalitet påverkas av flera faktorer, inklusive högtalarens konstruktion, driverstorlek och effektförstärkning.

Högtalarens konstruktion inkluderar element som högtalaruppsättning, kabinett och ventiler, vilka alla kan påverka hur högtalaren låter. Driverstorlek påverkar ljudkvaliteten genom att bestämma hur högtalaren kan producera låga frekvenser och sub-bass.

Effektförstärkning är en annan faktor som kan påverka ljudkvaliteten. En högre effektförstärkning kan öka volymen och förbättra ljudkvaliteten.

Marshall-högtalare är kända för att leverera en karaktäristisk ljudprofil med en tydlig och kraftfull röstsättning och en betoning på mellanregistret. Detta skapar en dynamisk ljudbild som passar för många olika musikstilar.

Det är viktigt att notera att ljudkvaliteten är subjektiv, och det som låter bra för en person kanske inte låter bra för en annan. Det är alltid bäst att lyssna på högtalaren själv eller läsa recensioner från andra användare för att avgöra om ljudkvaliteten passar dina preferenser.

Om du har koll på de tekniska detaljerna kan du även läsa dessa för att hitta det bästa ljudet för just din situation. Annars kan du lita på våra recensioner i vårt test ovan.

Storlek och portabilitet

Marshall erbjuder ett brett utbud av högtalare i olika storlekar, från små bärbara högtalare till större högtalare som är bäst lämpade för hemmet eller för användning på scenen.

De mindre bärbara högtalarna, som till exempel den populära “Stockwell II” eller “Willen”, är lätta och enkla att ta med sig på resan eller till utomhusaktiviteter. De har ofta en batteritid på flera timmar, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer som vill lyssna på musik utanför hemmet.

Större högtalare, som till exempel “Woburn II”, är mer lämpade för användning i hemmet eller på scenen och erbjuder oftast mer kraftfulla högtalarelement och högre effektförstärkning. Dessa högtalare är ofta mindre portabla på grund av deras storlek och vikt, men de kan ändå flyttas runt och placeras i olika rum i hemmet.

Anslutningsalternativ

De flesta högtalare från Marshall har Bluetooth-anslutning, vilket gör det enkelt att ansluta trådlöst till din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Detta innebär att du kan lyssna på musik utan att behöva ansluta högtalaren med kablar, vilket ger dig frihet att röra dig fritt i rummet.

Utöver Bluetooth-anslutning erbjuder vissa högtalare även flera andra anslutningsalternativ. Till exempel kan vissa högtalare anslutas med en 3,5 mm ljudkabel, vilket ger dig möjlighet att ansluta en enhet som inte har Bluetooth, eller om du vill spela upp musik med en högre ljudkvalitet.

Vissa högtalare har också funktioner som WiFi-anslutning, AirPlay eller Chromecast, vilket ger dig ännu fler möjligheter att ansluta och strömma musik från en mängd olika källor.

Det är viktigt att tänka på vilka anslutningsalternativ som är viktigast för dig när du väljer en Marshall-högtalare. Om du huvudsakligen vill använda högtalaren för att strömma musik trådlöst via Bluetooth kan en högtalare med enkel Bluetooth-anslutning vara det bästa valet. Men om du vill ha fler anslutningsalternativ eller använda högtalaren för andra ändamål, kan en högtalare med flera anslutningsalternativ vara ett bättre val.

Design

Marshall-högtalare är kända för sin ikoniska design som är inspirerad av företagets legendariska gitarrförstärkare. Högtalarna har vanligtvis en robust konstruktion med en tålig yta och snygga detaljer, inklusive grillar i klassiskt Marshall-utseende. De finns också i en rad olika färger, såsom vit, brun, cream och beige, och diverse storlekar för att passa olika stilar och behov.

När du väljer en Marshall-högtalare är det också viktigt att tänka på om högtalarens design matchar din personliga stil och inredning i ditt hem eller arbetsrum. Genom att välja en högtalare som passar din stil och smak kommer du att uppskatta den mer och använda den oftare.

Vanliga frågor om Marshall-högtalare

Är Marshall-högtalare bättre än Bose?

Bose-högtalare är mest kända för sin tillgänglighet till röstassistans, medan Marshall-högtalare applåderas för sin förträfflighet när de tittar på videor och filmer, eftersom dessa är kända för att ge en oklanderlig ljudbild och surroundljudsupplevelse.

Är Marshall-högtalaren bättre än JBL?

Om du letar efter en bättre balanserad ljudupplevelse och lägre latens föredras Marshall-högtalare framför JBL-högtalare.

Vem tillverkar Marshall-högtalarna?

Marshall-högtalare tillverkas av det svenska företaget Zound Industries som fick licens från Storbritanniens Marshall Amplification PLC. Zound Industries köpte dock upp Marshall nyligen.

Sammanfattning

I slutändan är valet av Marshall-högtalare upp till personliga preferenser och behov. Oavsett vilken modell du väljer, kommer du att kunna njuta av enastående ljudkvalitet och en ikonisk design som imponerar både musik- och designentusiaster. Oavsett storlek, kommer du att vilja njuta av märkets signaturljud – den där ojämna tonaliteten till gitarrer, känslan av att du vinglar på distorsion när du verkligen trycker på volymen – och kanske lika viktigt är att du vill äga den klassiska Marshall-looken. 

Tack och lov får du alla tre, även på den minsta bärbara Marshall Bluetooth-enheten, Emberton. Vilken högtalare du än väljer, med ett sådant musikaliskt arv bakom namnet, vet du att det kommer att bli den perfekta följeslagaren för dina låtar. 

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal röster: 56

Inget betyg satt

Lämna en kommentar