Bästa Radiostyrd Bil för Små Barn 2023 [BÄST I TEST]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Jag tror nog att de flesta barn någon gång har velat ha en radiostyrd bil. Inte är det bara väldigt kul för barnet, dessutom är radiostyrda leksaker ett mycket bra sätt att öva upp barnets kognitiva och motoriska förmåga. 

Har du ett lite äldre barn rekommenderar jag att du läser mitt test av radiostyrda bilar för nybörjare 2023!

När man letar efter en radiostyrd bil för små barn finns det däremot några saker man måste fundera över. Som ni säkert förstått vid det här laget finns det tusentals olika RC-bilar. Vissa av dem drivs av batterier och går långsamt medan andra drivs av bensin och kan köra över 100km/h. Vissa bilar är uppbyggda av små delar som lätt går sönder medan andra är mer lämpade för den sortens hantering som barn ofta står för. Därför är det viktigt att man som förälder läser på lite om olika radiostyrda bilar så man kan köpa den som är bäst för sitt barn.

Här nedan listar jag de bästa radiostyrda bilarna för små barn! Dessutom har jag skrivit ihop en liten köpguide du som förälder kan använda dig av när du letar efter en RC-bil för ditt barn.

Radiostyrd bil för små barn - lista

Detta är en riktigt orbust bil som bil kan köra hela 35km/h och är utrustad med stora off-road däck för att klara av körning på alla sorters underlag. Bilen har 4-hjulsdrift vilket gör bilen väldigt stabil i såväl låga som höga hastigheter och lätt att hantera i svängar oavsett underlag. 

 

Med oljefyllda stötdämpare och hög markfrigång kan denna bil köra utomhus i de allra flesta underlag, men den gör inte bort sig inomhus på höga trösklar.

Bilen styrs via 2,4 Ghz, så flera kan köra samtidigt och bilen levereras med ett uppladdningsbart batteri och USB-laddare. Rekommenderad ålder för denna bil är 5 år, men min personliga åsikt är att den passar även yngre förare. I synnerhet om de redan har lite vana av radiostyrda bilar.

HBX-survivor är en serie radiostyrda bilmodeller som lämpar sig särskilt väl som förstabil för de yngre barnen tack vare sin maxhastighet om 30km/h och fyrhjulsdriften som underlättar all körning.

I länken nedan hittar ni följande modeller: Monstertruck, Dune Buggy & Dune Thunder. Ni kan alltså välja karossform utifrån det ert barn (eller ni) önskar sig!

 

Para detta med att batteri på 1500 mAh som snabbt kan laddas till full styrka så har man en bil som passar barnen. För vem vill vänta allt för länge på att köra?

HBX Survivor Monstertruck MT är helt enkelt en radiostyrd bil som passar nybörjare från 8 år och uppåt med en prislapp som nästan är för bra för att vara sann!

Letar du efter en autentisk och spännande racingupplevelse? Se inte längre än till Maisto Tech R/C F1. Med bakhjulsdrift och justerbar framhjulsstyrning är den här RC-bilen redo för högoktanig action.

Det är alltså en detaljerad kopia av Lewis Hamiltons Formel 1 bil, komplett med alla originalmarkeringar och logotyper. Dessutom är den i skala 1:24, väger ca 450 gram och riktigt hållbar. Den perfekta radiostyrda bilen för barn alltså!

Carrera RC Red Bull är en RC-buggy i toppklass som är perfekt för barn. Med 2,4 GHz-teknik kan den stödja upp till 16 fordon samtidigt, vilket gör den perfekt för tävlingar med syskonen (eller föräldrarna). Dess topphastighet på upp till 20 km/h gör den till en lätthanterlig radiostyrd bil utan att för den skull vara allt för tråkig även om barnen är något äldre.

Slutligen gör dess långa drifttid på upp till 40 minuter och korta laddningstid på endast 80 minuter den extremt bra för barn, orimligt långa laddtider är inte kul!

Drömbilen för många unga barn, nu kan man ratta en Lamborghini utan att betala flera miljoner kronor! Denna supercoola radiostyrda bil i skala 1:24 kan köra i 7km/h. Bilen körs på 27 Mhz frekvens, så bilar på samma frekvens kommer störa varandra om man vill köra samtidigt.

Letar ni efter en billig, lätthanterad och bra bil för små barn behöver ni inte leta längre. Den har ni här! Bilen behöver kompletteras med batterier, köp med fördel uppladdningsbara batterier då det blir billigare i längden och är bättre för miljön!

Vill man istället köra polisbil finns också det alternativet! Denna radiostyrda polisbil i skala 1:20 kommer i svenskt utförande. Topphastighet ca 5km/h vilket gör den lätt kontrollerad för små barn som vill köra radiostyrt. Även denna bil styrs på 27 Mhz frekvensen, det går alltså inte att köra flera bilar om inte den andra bilen styrs via 2,4 Ghz.

Bilen behöver kompletteras med 3 stycken AA batterier för bilen samt 2 stycken AA batterier för fjärrkontrollen.

Vill barnet ha en häftig radiostyrd polisbil så är detta helt klart rätt val!

Här har vi en något större radiostyrd bil med lite mer att köra med. Denna bil kan köra hela 20km/h och är utrustad med stora off-road däck för att klara av körning på alla sorters underlag. Här är hela karossen gjord av metall, just för att klara lite tuffare tag och högre hastigheter.

Även denna bil styrs via 2,4 Ghz, så flera kan köra samtidigt. Bilen levereras med ett uppladdningsbart batteri och USB-laddare. Du behöver endast köpa till 3 stycken AA-batterier för fjärrkontrollen.

Rekommenderad ålder för denna bil är 8 år, men återigen är min personliga åsikt att den passar yngre förare. I synnerhet om de redan har lite vana av radiostyrda bilar eller kör med en förälder till sällskap.

Inte det roligaste namnet på en radiostyrd bil men den är fruktansvärt rolig att köra kan jag säga! Detta kan vara en av de mest prisvärda bilarna i denna lista. 

Bilen är RTR ( Ready to run ) vilket innebär att den kommer helt körklar med sändare, batteri och laddare! Ladda batteriet och kör.

Detta är en bil med högre effekt och därmed högre maxhastighet än övriga bilar i denna lista. Samtidigt består den av lite fler ”smådelar” vilket gör att bilen, i mitt tycke, inte passar de absolut minsta barnen. Det är också en fördel ifall någon av föräldrarna är intresserad av att skruva litegrann eftersom bilen har så otroligt många inställningsmöjligheter och reservdelar man kan köpa. 

Är man ute efter en riktigt bra radiostyrd bil för barn som vill köra seriöst så är WL Toys A959 ett mycket bra val!

Fler bra radiostyrda bilar för barn

vändbar rc bil för barn

En vändbar radiostyrd bil för barn som kan köras oavsett vilken sida den ligger på. Perfekt för barn som gillar att köra överallt!

Kanske ni är mer av Ferrariförare än Lamboförare? Då är denna radiostyrda bil bäst för er!

Med denna radiostyrda bil behöver man inte vara orolig för några hinder. De stora däcken och det gedigna skyddet i fronten gör denna bil väldigt barnsäker. Kombinera detta med det bra priset och du har hittat en mycket bra bil!

Kanske hjul inte är din grej? Här har vi en radiostyrd bil (?) med larvband. Perfekt för att kunna köra lite överallt när helst man har lust. Nikko gör otroligt prisvärda radiostyrda leksaker och VelociTrax är inget undantag!

Gillar ditt barn Blixten McQueen? Då är detta den bästa radiostyrda bilen du kan köpa! Riktigt cool och enkel att köra!

Amfibiefordonet kan köra både på vatten och land, perfekt för sommarens alla roliga aktiviteter!

Köpguide - hitta bästa radiostyrda bilen för småbarn

Vilken är den bästa radiostyrda bilen för små barn?

Som de flesta vet så är alla barn olika. Man kan inte säga att en viss radiostyrd bil är bäst för barn då det kan variera något enormt. Vissa barn kanske älskar att köra snabba bilar medan andra barn gillar att låtsas vara en polis och därför kör en radiostyrd polisbil som går långsammare. I listan över bästa radiostyrda bilen för små barn så har vi tagit detta i beaktning och föreslagit 5 väldigt bra, men olika, radiostyrda bilar i olika prisklasser. På så vis är jag övertygad om att ni lär hitta något passande!

Billig radiostyrd bil för barn?

När barnen är små är det oftast onödigt att köpa allt för dyra leksaker till barn. Ofta så växer de ifrån leksaken eller råkar ha sönder den. En radiostyrd bil utsätts ofta för mycket stryk och då kan det vara bra att antingen köpa en bil som håller bra eller köpa en billig radiostyrd bil för barn. 

I listan ovanför har vi tagit med barns förmåga att ta sönder sina leksaker i beaktning. De lite dyrare radiostyrda bilarna är nog hållbara för att tåla små barns ovarsamma behandling. De billigare bilarna kör antingen långsammare och är lättare att hantera eller så är de nog billiga för att det inte ska göra allt för ont i plånboken att köpa en ny radiostyrd bil.

Storlek

Precis som riktiga bilar kommer även radiostyrda bilar i flera olika storlekar. Om bilen kommer köras främst utomhus kan det vara en bra idé att köpa en lite större modell som klarar av att köra i terräng utan att fastna eller liknande. Ska bilen däremot köras mest inomhus kan det vara bättre med en mindre modell, på så vis riskerar man inte att köra omkull den dyra vasen som står i hörnet eller köra över hunden när den sover. Så fundera på var den radiostyrda bilen kommer användas och köp storleken som passar användningsområdet.

Rekommenderad ålder

Detta gäller främst ifall man ska köpa en radiostyrd bil för barn, men det första man bör kika på är rekommenderad ålder. Vi vill såklart att barnen ska kunna leka med barnen utan att vi måste oroa oss för att de kan skada sig själva. Även om en radiostyrd bil kan verka “enkel” och bör passa en yngre användare än vad den rekommenderade åldern anger så måste man ha i beaktande att även “enkla” radiostyrda bilar kan innehålla små delar. Dessutom vill vi inte att den radiostyrda bilen ska vara för svår att använda likväl som den inte ska vara för enkel och tråkig.

Frekvens

Detta är kanske det man missar lättast, nämligen vilken frekvens som används mellan bilen och kontrollen. Beroende på vilken frekvens som används kan det skilja sig ifall man kan köra flera radiostyrda fordon samtidigt eller inte. Oftast brukar radiostyrda fordon styras på 27Mhz och 40 Mhz frekvenser, rc fordon som styrs på dessa frekvenser kan ej köras samtidigt som andra fordon som styrs på samma frekvens. Signalerna kommer då störa ut varandra. Det är oftast de billigare radiostyrda fordonen som går på dessa två frekvensband. 

Dyrare fordon brukar oftast styras på 2,4Ghz frekvens (men ibland kan även riktigt billiga bilar stödja detta frekvensband) och detta gör det möjligt att köra flera fordon samtidigt. Även om flera kör samtidigt och alla är på 2,4Ghz frekvensen så kommer inte signalerna att störa ut varandra. Så om du vet att ni kommer köra samtidigt som andra är det bäst att leta en bil som styrs på 2,4Ghz frekvens.

Denna information brukar alltid framgå på produktsidan, så kolla noga efter det. Om det inte framgår kan det vara bra att fråga butiken eller försöka Googla fram ett svar. ELLER så läser du mina köpguider så är det alltid glasklart!

Batteri(tid)

När man köper radiostyrda leksaker måste man också fundera på batterierna. Ingår dem eller måste man köpa egna batterier? Vilka sorts RC-batterier passar och är de uppladdningsbara? Oftast framgår det på produktsidan ifall batterier ingår, vilken storlek de är och ifall de är uppladdningsbara så se till att läsa noggrant så man inte missar den informationen. Det finns nog inget tråkigare att öppna paketet med leksaken för att sedan behöva vänta tills man kan köpa batterier.

Sedan bör man också fundera på hur länge kan man köra den radiostyrda leksaken innan batterierna tar slut och sedan hur lång tid det tar att ladda (om man har uppladdningsbara batterier såklart). Att köpa en radiostyrd bil som kan köras i fem minuter men som sedan måste laddas i en timme är inte vidare kul. En radiostyrd leksak ska köras, inte laddas konstant! 

Oftast brukar genomsnittlig körtid anges på produktsidan, men annars får man googla, det finns nästan alltid information på Google. Så mitt tips är att kolla efter en radiostyrd bil som har rätt bra körtid utan att tiden för laddning är allt för lång. En sak att tänka på däremot, det är väldigt sällan som körtiden är längre än laddtiden.

Vad som ingår

En till sak man bör ta hänsyn till är vad som ingår när man köper en radiostyrd bil. Som sagt, ibland ingår inte batterier. Ibland ingår batterier till bilen men inte till kontrollen. Ibland ingår det inte ens en handkontroll. Tidigare ingick det i princip alltid en kontroll när man köpte en radiostyrd leksak. Så är inte fallet längre. Idag kan radiostyrda leksaker styras med bland annat mobiler, det gör det möjligt att inkludera fler funktioner (exempelvis lysen och tutor) utan att kostnaden måste öka nämnvärt. 

Däremot kan det vara enklare för ett barn att förstå hur leksaken ska styras med en kontroll som följer med. Ibland kan det också vara så att man inte vill låta ett litet barn hålla i en dyr telefon. Så, kolla noggrant vad som ingår med den radiostyrda leksaken och köp det paket som passar dina behov bäst!

Materialval

Ska man köpa en radiostyrd bil av metall eller plast? En i metall kommer vara dyrare i inköp men troligtvis hålla bättre än en rc-bil i plast. Däremot är en rc-bil i plast ofta billigare och om barnet kanske växer ifrån leksaken är det inte lite trist för plånboken.

Radiostyrd bil 3 år

Om du köper en radiostyrd bil till ett treårigt barn, se till att du köper en bil som är lämplig för åldern. Åldersanpassade radiostyrda bilar för treåringar har mindre, något svagare, motorer vilket gör att hastigheten oftast är ganska låg. Samtidigt tillverkas bilarna på så vis att smådelar inte riskerar att hamna i halsen på barnet.

Vissa radiostyrda bilar som är särskilt utformade för treåringar har en speciell fjärrkontroll som är större och lättare att greppa för små händer. Dessa typer av radiostyrda bilar är ofta färgglada och har stora, runda knappar.

Detta innebär att bilen inte bör vara alltför svår att styra. Det är också viktigt att se till att den radiostyrda bilen är hållbar, eftersom treåringar kan vara ganska hårda mot sina leksaker.

I listan ovan har vi tagit med några bra radiostyrda bilar för treåringar.

Radiostyrd bil för terräng

Att köpa en radiostyrd bil som kan köras i terräng är en bra idé om du vill ha en radiostyrd bil som kan köras på olika underlag. En radiostyrd terrängbil är ett bra val om du bor i ett område med mycket ojämn terräng eller med höga trottoarkanter. Det kan till och med vara bra att ha en terrängbil inomhus om man har höga trösklar eller tjocka mattor.

Den största skillnaden mellan en offroad radiostyrd bil och en vanlig radiostyrd bil är däcken. Offroadinspirerade radiostyrda bilar har tjockare, mer robusta däck som klarar olika terrängförhållanden. Dessutom brukar markfrihöjden vara betydligt större på en radiostyrd bil ämnad för terräng.

Radiostyrd bil utomhus

Egentligen gäller precis samma sak som i stycket ovan. En radiostyrd bil för utomhusbruk brukar vara något större och snabbare än en radiostyrd bil ämnad för inomhus. Dessutom har den radiostyrda bilen för utomhusbruk en kraftfullare motor.

En av fördelarna med att ha en radiostyrd bil som kan köras både inomhus och utomhus är att den oftast klarar små gupp och kantstenar utan problem.

En 4WD radiostyrd bil för offroad är ett bra val om du vill ha en radiostyrd bil som kan köras på olika underlag, precis som en radiostyrd bil för terrängkörning. Den största skillnaden mellan en radiostyrd terrängbil och en 4WD radiostyrd bil är att den senare har fyra hjul som drivs av motorn. Detta innebär att en radiostyrd bil med fyrhjulsdrift har mer dragkraft och riskerar inte att fastna i svår terräng.

Radiostyrd bil inomhus

Att köpa en radiostyrd bil för inomhusbruk är ganska vanligt till småbarn. Den radiostyrda bilen ska vara tillräckligt liten för att kunna köras runt inomhus utan att skada möblerna.

Den radiostyrda bilen får inte heller vara för snabb, eftersom det kan göra det svårt för barnet att kontrollera den.

Precis som radiostyrda bilar för utomhusbruk finns radiostyrda bilar för inomhusbruk även med fyrhjulsdrift. En radiostyrd bil med fyrhjulsdrift är ett bra val om du vill ha en radiostyrd bil som kan köras både inomhus och utomhus. Den största fördelen med en radiostyrd bil med fyrhjulsdrift är att den har mer dragkraft och är mindre benägen att fastna i svår terräng, typ gräs på gården.

Detta innebär att bilen inte bör vara alltför svår att styra. Det är också viktigt att se till att den radiostyrda bilen är hållbar, eftersom små barn kan vara ganska hårda mot sina leksaker.

Sammanfattning

Om ni är på jakt efter en radiostyrd bil för små barn är det viktigt att tänka på storleken, hastigheten och terrängen som bilen ska köras på. Dessutom är det viktigt att se till att den radiostyrda bilen är hållbar, eftersom små barn kan vara ganska hårda mot sina leksaker.

I listan ovan har vi tagit med några bra radiostyrda bilar för små barn. Vissa av dessa radiostyrda bilarna är lämpliga för användning inomhus och/eller utomhus, och i vissa fall har de också fyrhjulsdrift.

Förhoppningsvis finner ni vår köpguide informativ och jag hoppas verkligen att ni lyckats hitta den bästa radiostyrda bilen för små barn.

Glöm inte att läsa vår artikel om radiostyrda grävmaskiner! Du hittar den här.

Vi har listat 5 radiostyrda grävmaskiner i olika prisklasser och skrivit en köpguide. Just för att du ska hitta den bästa radiostyrda grävmaskinen!

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal röster: 11

Inget betyg satt

1 svar på ”Bästa Radiostyrd Bil för Små Barn 2023 [BÄST I TEST]”

Kommentarer är stängda.