Radiostyrd båt för små barn – Köptips och guide!

Radiostyrd båt för små barn
Artikeln innehåller annonslänkar

Att susa fram över vattenytan med en radiostyrd båt är riktigt roligt, oavsett hur gammal man är! Det finns en hel uppsjö (haha) av fina RC båtar där vissa går på el andra på bensin och somliga seglar man med. Det viktigaste när man ska köpa en radiostyrd båt är då att man hittar en båt som passar föraren. Eftersom vissa båtar kan köra uppemot 80km/h medan andra är betydligt enklare att köra så är det bra om man gör sin hemläxa innan så man köper den bästa radiostyrda båten för ens behov.

För att göra det lite enklare för dig som läsare har jag därför skrivit ihop en artikel för att kunna kröna den bästa radiostyrda båten för små barn.

Radiostyrd båt för små barn - lista

Swordfish Jamara

Bästa radiostyrda båten för små barn

Här har vi en riktigt bra radiostyrd båt för små barn. Med en maxhastighet på cirka 10km/h är den inte för snabb för de yngsta kaptenerna och med sitt förhållandevis breda skrov är den väldigt svår att välta med. Den är ca 40 cm lång och väger ett halvt kilo vilket betyder att den inte är för  liten att ha i havet eller för stor så den blir klumpig att ta med sig.

Med båten följer ett uppladdningsbart batteri vilket tar ca 3 timmar att ladda upp och som sedan ger ca 15 minuters effektiv körtid. Vill man kunna köra längre så kan man alltid komplettera med ytterligare ett batteri.

Handkontrollen är enkel att förstå, även de minsta barnen lär förstå hur den ska användas för att köra båten. Båten kan färdas framåt, bakåt samt åt båda sidorna. Dessutom är båten försedd med en säkerhetsfunktion som gör att propellrarna endast går igång när båten ligger i vatten. Vill man dessutom köra när det är lite mörkt ute går det eftersom båten är försedd med en upplyst sändare.

Allt detta för en båt som kostar ca 500kr, ja det är väldigt svårslaget. Därför kan jag varmt rekommendera denna båt för alla som letar efter den bästa radiostyrda båten för små barn!

Delta Ninco

Radiostyrd båt små barn

Här har vi ytterligare en riktigt fin båt för små barn. Återigen ser vi att skrovet är brett där fronten på båten påminner mycket om en katamaran. Detta resulterar i att båten är väldigt stabil i vattnet, i både låga som höga farter. Toppfarten för denna RC båt ligger kring 14km/h vilket är något snabbare är Swordfish Jamara ovanför.

Ett uppladdningsbart batteri följer med och tar ca 3 timmar att ladda fullt vilket sedan ger ca 15 minuters körtid. Båten är ca 40 minuter lång, 19 cm bred och väger ca ett halvt kilo

Handkontrollen är också lite annorlunda jämfört med föregående båt. Denna handkontroll håller man med en form “pistolgrepp” och man styr via en ratt på ena sida. Detta kan tänkas vara något svårare för små barn, men det går fort att vänja sig vid detta sätt att styra på. Båten styrs via 2,4 Ghz frekvens vilket ger en räckvidd på ca 50 meter och som också innebär att om man vill köra flera stycken så går det alldeles utmärkt. Något som Swordfish Jamara tyvärr inte kan göra.

Detta är alltså en lite dyrare radiostyrd båt som dock ger bättre räckvidd och möjligheten att köra flera båtar samtidigt. Är det något ni värdesätter så skulle jag varmt rekommendera att ni köper Delta Ninco!

Amewi Radiostyrd Stridsbåt

Vet man att barnen hellre vill ha en mer verklighetstrogen båt kanske denna radiostyrda stridsbåt från Amewi kan vara något! Denna radiostyrda båt är fullspäckad av detaljer, som lampor i hytterna, kanoner och missiler för att efterlikna en riktigt patrullbåt. Denna båt är 51 cm lång, 13 cm bred och 16 cm hög.

Båten har en topphastighet på cirka 4 km/h vilket gör att den är väldigt lättkörd för barn av alla åldrar. Man riskerar inte att köra sönder båten på någon sten eller liknande. 

Med båten följer ett uppladdningsbart batteri samt laddare som ansluts till ett vanligt vägguttag. Det tar ca 1,5 timme att ladda batteriet fullt och då kan man köra i ca 20 minuter.

Handkontrollen är av pistolgreppsmodell och båten styrs över 2,4 ghz frekvensen vilket gör att man kan köra flera stycken samtidigt och man har bättre räckvidd.

Letar ni efter en verklighetstrogen, lättkörd och prisvärd radiostyrd båt så rekommenderar jag verkligen denna radiostyrda stridsbåt från Amewi!

Köpguide - hitta bästa radiostyrda båten för småbarn

Vilken är den bästa radiostyrda båten för små barn?

Ja, för mig handlar det mångt och mycket om en vettig kombination av pris, körglädje samt användarvänlighet. 

Jag förstår att man som vuxen kanske inte vill köpa den absolut dyraste och värsta radiostyrda båten för ett barn. Saker går sönder och barns intresse kan snabbt svalna. Därför är det bra om man kan hitta en hyfsat billig radiostyrd båt utan att göra allt för stora avkall på körglädjen och användarvänligheten.

Sedan får man samtidigt tänka på körglädjen. En väldigt billig radiostyrd båt är sällan jätterolig att köra, ofta guppar den bara omkring och blåser det lite så är chansen stor att den knappt kan köras dit man vill. Man vill ha lite fart i båten, annars är det lätt hänt att båten hamnar längst bak på leksakshyllan.

Till sist kommer vi till användarvänligheten. En radiostyrd båt för små barn ska vara lätt manövrerad, hållbar samt enkel för både vuxna och barn att sköta om. Man vill inte att båten består av flera små delar som måste monteras och servas för att båten ska kunna köras. Nej, det ska vara så enkelt som att ladda batterierna och sticka iväg till sjön för att köra!

Läs även

Glöm inte att läsa vår artikel om radiostyrda grävmaskiner! Du hittar den här.

Vi har listat 5 radiostyrda grävmaskiner i olika prisklasser och skrivit en köpguide. Just för att du ska hitta den bästa radiostyrda grävmaskinen!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.