Bäst i Test: Drönare med Kamera – Bästa Drönaren med Kamera 2025

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Drönare med kamera

Välkommen till min köpguide där jag listar de kameradrönarna!

Kameradrönare är helt klart mycket kraftfullare idag än vad de var för bara några år sedan, med en kontinuerlig utveckling av tekniken för drönare så väl som kamerorna själva och integrationen däremellan.

Nuförtiden används drönare med kamera av både hobbyfotografer såväl som professionella diton. Mycket tack vare drönarnas möjligheter att nå områden som annars är svårtillgängliga och att fotografera ur vinklar som annars vore omöjliga.

Med en bra kameradrönare kan man spela in filmer och ta foton som tidigare har krävt att man använder ett litet flygplan eller helikopter. En drönare med kamera möjliggör helt enkelt professionell fotografering och videoinspelning i ren hollywood-kvalitet för alla!

Att veta vilken drönare som är bäst är dock inte det enklaste, därför listar jag här de bästa drönarna med kamera!

Beroende på budget och behov, beroende på om du vill spela in högupplösta landskapsfilmer, ta natursköna bilder, eller detaljerade klipp och bilder i fartfyllda äventyrs och sportsammanhang, kommer rätt val av drönare göra stor skillnad.

Mavic 2 pro är den bästa mest prisvärda allround-drönaren, men är det t.ex. just fartfyllda videosegment du är ute efter är Mavic 2 Air en annan extremt prisvärd drönarkamera, både billigare och bättre för just detta ändamål. Är bilder lika viktiga i samma sammanhang, blir istället Mavic Phantom 4 Pro V2.0 det bästa valet.

Det finns mycket att ha i åtanke och det går aldrig att bli fullärd så snabbt som tekniken utvecklas och utbudet utökas, men om du läser igenom denna lista kommer du ha tillräckligt med kött på benen för att göra ett val du garanterat kommer att bli nöjd med!

Lista: Bästa drönarna med kamera

I denna lista tipsar jag om 7 riktigt bra drönare med kamera. Jag har försökt ta med drönare inom olika prisklasser, just så att du ska hitta drönaren som passar dig och din plånbok bäst! Drönare med kamera är dock inga billiga leksaker. Alla drönare på denna lista har riktigt vassa kameror och kan användas för att filma samt fota på ett riktigt snyggt sätt!

En riktigt bra allround-drönare med Hasselbladskamera!

Specifikationer

  • Vikt: 907g
  • Mått: 214x91x84 mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 4K HDR 30 fps
  • Kameraupplösning: 20 MP
  • Batteritid 31 min (3850mAh)
  • Räckvidd 8 km
  • Maxhastighet: 72 km/h

För- och nackdelar

  • Stor 1-tums 20MP sensor
  • Bra kamera för foto och film
  • Hög flygstabilitet
  • Bra medföljande mjukvara
  • – Saknar 60 fps i 4K

DJI Mavic 2 Pro kommer med en inbyggd hasselbladskamera på 20 MP och utrustad med en 1-tums sensor vilket ger en genomgående mycket högre bildkvalité än vad drönarna på denna lista med mindre sensorer kan prestera. Med manuella inställningar kan du gå hela vägen till 128,000 ISO och bländaröppningen kan ställas in mellan f/2.8-f/11.

Viden kan renderas i 10-bit i HDR. Är man inte fotograf så är kanske dessa ord lite svåra att förstå, men kort och gott betyder det att bildkvalitén är riktigt bra. Speciellt när video eller bilder tas i ljusfattiga miljöer är skillnaden i bildkvalitén mellan Mavic 2 Pro och övriga drönare särskilt tydlig. 

Mavic 2 Pro stödjer video i upplösningarna 4K i 24/25/30p, 2.7K i 24/25/30/48/50/60p och HD (1920×1080) i 24/25/30/48/50/60/120p. Drönaren kan filma i MP4 eller MOV, 10-bit D-Log M samt 10-bit HDR.

Vill man filma i HD-upplösning så kan man alltså göra det i 120 fps vilket gör det möjligt att skapa riktigt snygga slowmotionsekvenser. Även i 2.7K kan man filma i 60 fps, vilket är fullgott för slowmotion. Vill man däremot filma 4K i slowmotion så blir det svårt, tyvärr stödjer Mavic 2 Pro endast 30 fps i 4K upplösning. För de flesta gör detta säkert ingenting, men vill ni filma riktigt långsamma slowmotionsscener i 4K kanske Mavic 2 Air eller Phantom 4 Pro 2.0 är bättre val.

I övrigt är detta en mycket stabil drönare, med sina 907 gram påverkas den ej om det blåser lite ute. Med sin gedigna räckvidd kan man dessutom ta riktigt spektakulära bilder från höga höjer och ta sig till annars väldigt svårnådda områden. Den är dessutom väldigt enkel att packa ner, i en väska exempelvis, tack vare sin förmåga att fällas ihop.

Det faktum att drönaren är väldigt lätt att flyga även för nybörjaren, tar exceptionella bilder och videos samt kan köpas till ett slagkraftigt pris gör också att den hamnar överst på vår lista över drönare med kamera.

Letar ni efter en drönare med kamera som passar proffsfotografer såväl som hobbyfotografer? Ja då är DJI Mavic 2 Pro det bästa alternativet!

Extremt prisvärd drönare som kan filma i 4K!

Specifikationer

  • Vikt: 570g
  • Mått: 180x97x84 mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 4K HDR 60 fps
  • Kameraupplösning: 48 MP
  • Batteritid 34 min (3500mAh)
  • Räckvidd 18,5 km
  • Maxhastighet: 68 km/h

För- och nackdelar

  • Portabel
  • 4k i 60 fps
  • Bra batteritid
  • Sensorer som motverkar kollisioner 
  • Lätt att flyga – stabil i luften
  • – Ingen skärm på kontrollen
  • – Inga sensorer på sidorna och på ovansidan

Här har vi en annan riktigt bra drönare från DJI som framförallt sticker ut med en ruskigt bra kamera för videoinspelning till ett mycket lågt pris. DJI Mavic Air 2 är det perfekta valet för den som letar en drönare med kamera som kan spela in högupplösta videosekvenser utan att tömma plånboken.

Denna efterträdare till den omåttligt populära DJI Mavic Air från 2018 bygger på exakt samma koncept som föregångaren, nämligen en drönare som är lätt att flyga och fullproppad med funktioner som återfinns främst på hos betydligt dyrare drönare. Med den nya Mavic Air 2-modellen har nivån höjts ytterligare.

Kameran kan filma i 4K/60 fps, drönaren har en batteritid på över 30 minuter, den kan fällas ihop och väger endast 570 gram. Mavic Air 2 har också sensorer både fram och bak för att förhindra potentiella kollisioner, en mycket bra funktion i trånga utrymmen och generellt för de lite mer ovana piloterna!

När det gäller just kameran så kan man inte säga annat än att den är riktigt bra. I synnerhet om man tar drönarens pris i beaktande. DJI Mavic Air 2 är utrustad med en 12MP 0,5 tums Quad Bayer sensor vilket bidrar till otroligt bra bilder oavsett ISO nivå. Men faktum är att du kan ta bilder i 48MP med denna 12MP sensor med vad jag skulle säga är en algoritm som interpolerar bilderna. Så kanske ingen riktig 48MP bild, men resultatet är ändå överraskande bra och ger dig gott om data att jobba med om du är van vid att efterbehandla ditt material på datorn!

Som tidigare nämnt går det att filma i 4K i 60 FPS, och skulle dina objekt röra sig riktigt snabbt under någon tävling eller liknande, kan du filma i hela 240 FPS med vanlig Full-HD!

Detta är egentligen helt otroligt för en drönare som kostar under 10 000kr vilket du får betala för grundpaketet som innehåller ett batteri, kontrollen och alla nödvändiga kablar. Vill du få ut lite extra flygtid och andra användbara godsaker rekommenderar jag att du köper ett “fly more” combo paket. Då får du utöver standardinnehållet också med en smart väska att ha drönaren i, olika filter för kameran, en laddare och två extra batterier. Riktigt prisvärt!

Letar du efter en extremt bra allround-drönare med riktigt bra videoprestanda? Ja, då är DJI Mavic Air 2 den bästa drönaren med kamera för dig!

Jag har skrivit en riktigt utförlig recension av DJI Mavic Air 2 – klicka här för att läsa!

DJI Mavic 2 Zoom

Kamera med zoom? Självklart!

Bästa kameradrönare

Specifikationer

  • Vikt: 905g
  • Mått: 214x91x84mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 4K HDR 30 fps
  • Kameraupplösning: 12 MP
  • Batteritid 31 min (3850mAh)
  • Räckvidd 8 km
  • Maxhastighet: 72 km/h

För- och nackdelar

  • Portabel
  • Optisk zoom
  • Bra och lättanvänd mjukvara
  • – Saknar 60 fps i 4K

Listan fortsätter inom samma familj med DJI Mavic 2 Zoom, en drönare som förhåller sig på samma sätt till DJI Mavic 2 som Pro-modellen, d.v.s. ett high-end alternativ med lite extra krydda.

Även denna drönare är något dyrare än Mavic 2 Air som fortfarande är den mest  prisvärda sett till specifikationerna och Mavic 2 Pro har den klart bästa drönarkameran, den stora frågan är då kanske vad som särskiljer Mavic 2 Zoom? 

Det korta svaret är kameran, som denna gång är utrustad med 2x optisk zoom (24-48mm), vilket tillsammans med 2x digital zoom kan simulera 96mm teleoptik även under videoinspelning i 1080p. 

Beroende på vad du använder din drönare till, kan det finnas mer specifika användningsområden för drönare där det är för riskabelt att flyga nära nog för att kunna få tillräckligt högupplösta bilder av det som skall dokumenteras, varpå en optisk zoom såklart är ovärderlig. Men det som verkligen gör skillnad och får Mavic 2 Zoom att sticka ut, är allt vad den optiska zoomen innebär genom ett stort utbud av nya häftiga videofunktioner och effekter som helt enkelt inte vore möjliga utan, som t.ex. den ökända “dolly zoom”-effekten 

Hasselblad-kameran på Mavic 2 Pro är helt klart den bättre kameran, framförallt genom dess betydligt större sensor på 1” mot Zooms 0.53”. Så är du främst en professionell fotograf som finjusterar inställningar manuellt inför varje bild/tagning, så är Mavic 2 Pro det självklara valet i det här fallet.

Men i nästan alla andra fall och särskilt om du föredrar mindre pill och mest använder automatiska inställningar och effekter, så kommer du inte ens märka av någon skillnad i kvalitet mellan dessa kameror samtidigt som du får ett betydligt kreativare och mer underhållande spelrum, med möjligheter att ta bilder och spela in videos ingen av de andra Mavic 2 drönarna kan konkurrera med.

Dessutom landar priset mellan Mavic 2 Pro och Mavic 2 Air. Detta betyder helt enkelt att DJI Mavic 2 Zoom för många hobbyentusiaster kommer att erbjuda något nytt och sticka ut som det bästa valet, det är framförallt just proffsfotografen eller den aspirerande proffsfotografen som istället väljer DJI Mavic 2 Pro.

När du vill filma i 8K!

Specifikationer

  • Vikt: 1176g
  • Mått: 228x133x101 mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 8k/25fps 4k/60fps
  • Kameraupplösning: 48 MP
  • Batteritid 40 min (3850mAh)
  • Räckvidd 9 km
  • Maxhastighet: 72 km/h

För- och nackdelar

  • Stor 1-tums 20MP sensor
  • Utbytbar kamera 
  • Suverän kontroll/skärm 
  • 8k
  • Lång flygtid 
  • Spotlights
  • – Kablar medföljer ej

Autel EVO 2 sticker inte bara ut med en drönare i vad man skulle kunna kalla för retrodesign, den ger nästan lite steampunks-vibbar och har dessutom en alldeles fenomenal kamera som med sin 1/2.3” Sony IMX586 sensor med en upplösning på 8000×6000 som erbjuder videoinspelning i hela 8k!

Du kan även spela in 6k videos med 30 fps och nöjer du dig med 4k kan du välja 30 eller 60 fps. Stillbilderna tar du med 48MP. 

Denna drönare säljs i tre olika paket med olika kameror, oavsett vilken du köper så kan du även köpa kamerorna från de andra alternativen och själv växla mellan dessa efter smak och tycke.

Paketen med de andra kamerorna är dyrare och går under namnen Autel EVO 2 Pro samt EVO 2 Dual, där Pro-versionens kamera har en 1 tums-sensor och kan spela in 5.5k videos i 60 fps eller varför inte 4k i 120 fps, medan Dual versionen har samma kamera som 8k versionen tillsammans med en infraröd kamera som stödjer videoinspelning i 30 fps med 720p-kvalitet. 

Batteriets kapacitet ligger på 7100mAh och ger dig upp till 40 minuters flygtid med en topphastighet på strax över 70km/h och en räckvidd på hela 9 km. Gillar man designen finns det ingenting att klaga på mer än möjligtvis att  den uppgivna flygtiden på 40 minuter är något optimistiskt och att man snarare bör räkna med ca 35 minuter, vilket å andra sidan fortfarande är riktigt bra.

Handkontrollen med inbyggd 3.3” display fungerar bra och har plats för alla typer av smarttelefoner, samt även usb-kontakter som möjliggör att du t.ex. kan ladda mobilen genom kontrollen med hjälp av en powerbank samtidigt som kontrollen laddas. Det tar ca 2.5 timmar att få en fulladdad kontroll med batteritid på 3 timmar.

Drönaren väger 1176 gram, lyser upp sin omgivning i mörker med två ögonliknande spotlights längst fram och är enkelt ihopfällbar till ett kompakt portabelt format. Med ett kollisionsskydd som utgörs av 12 sensorer tillsammans med fläckfri stabilitet bjuder Autels EVO 2 på en både trygg och bekväm flygupplevelse på samma, eller åtminstone nästan samma nivå som Mavic 2 modellerna.

Den kanske bäst jämförs med Mavic 2 pro versionen som ligger runt samma pris, EVO 2 har då inte en lika bra kamera, men å andra sidan 8k video. Väljer man den något dyrare AUTEL ELO 2 Pro är det inte mycket som skiljer mellan kamerorna.

Sammanfattningsvis är det på alla sätt en riktigt bra kameradrönare oavsett variant, men den enda egentliga anledningen till att välja ELO 8k över en Mavic 2 Pro är i egenskap av en mer långsiktig investering där man tidigt vill framtidssäkra sitt material genom att redan nu göra sina inspelningar i 8k till ett bra pris.

En fullkomligt briljant drönare med kamera och den perfekta balansen av pris, storlek, funktioner och vikt!

DJI Mini 2 – läs min grundliga recension här!

Specifikationer

  • Vikt: 249g
  • Mått: 82x57x140 mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 2.7k 30fps 1080p/60fps
  • Kameraupplösning: 12 MP
  • Batteritid 30 min (2600mAh)
  • Räckvidd 4 km
  • Maxhastighet: 50 km/h

För- och nackdelar

  • Lättviktare
  • Fickformat
  • Prisvärt budgetalternativ
  • – Begränsat med manuella inställningar
  • – Kollisionsskydd

För den som vill ha en pålitlig och bra drönare med tillfredsställande kamera utan att behöva spendera en halv månadslön eller som bara är på jakt efter en riktigt bra första-drönare, så är det högst tveksamt om det finns något bättre och mer prisvärt alternativ än DJI Mini 2.

Med sin storlek som ihopfälld är ungefär som en större smartphone, och minimala vikt på 249 g, är den även ett ypperligt alternativ för alla som helt enkelt vill ha en ultra-kompakt och portabel drönare utan att kompromissa för mycket med prestanda eller kvalitet.

Att med denna vikt och till ett förhållandevis mycket lågt pris kunna erbjuda en drönare med 30 minuters flygtid som har en räckvidd på 4 km och kan flyga i hastigheter på 50 km/h är nästan fullt tillfredsställande ensamt. När man då räknar med en 12MP kamera med CMOS 1/2.4-tums lins som kan spela in video i 4k  med 30 fps eller Full-HD med 60 fps, är det rakt av en imponerande bedrift.

DJI Mini 2 håller sig stabil i vindförhållanden på upp till 8 ms och fungerar även alldeles utmärkt att använda inomhus. Är det din första drönare rekommenderar vi starkt att köpa fly more combo-paketet samt propellerskydd/rotorskydd för en mindre kostnad. 

Begränsningarna kommer främst i form av mjukvaran, vilket inte nödvändigtvis behöver ses som något negativt. Istället för att pilla med olika inställningar manuellt använder du dig främst utav automatiska program, s.k.“Quick shot-modes”, automatisk videodelning och mycket annat. Det är med andra ord en mycket nybörjarvänlig kameradrönare som även inkluderar en “Flight-tutorial” i DJI´s Fly-app som du med fördel använder tillsammans med den medföljande kontrollen.

Flyg omkring i first person view!

Specifikationer

  • Vikt: 320g
  • Mått: 168x83x49mm (ihopfälld)
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 4k/30fps 1080p/120 fps 
  • Kameraupplösning: 12 MP
  • Batteritid 25 min (2600mAh)
  • Räckvidd 4 km
  • Maxhastighet: 50 km/h

För- och nackdelar

  • 4k video
  • FPV
  • Kompakt lättviktare
  • – Stillbilder får ibland dålig kvalitet
  • – Inget Kollisionsskydd

Parrots Anafi FPV är ett annat mycket prisvärt budgetalternativ, något dyrare än Mavic Mini men med en prisskillnad som motiveras genom motsvarande skillnad i prestanda, framförallt när det gäller kameran.

Då ska vi heller inte glömma det som kanske mest utmärker denna modell, FPV aspekten som genom medföljande FPV-glasögon bjuder på en unik upplevelse där du tar kontrollen över drönaren genom ett första-persons perspektiv!

Utseendemässigt är den av ungefär samma storlek som Mavic Mini, ihopfälld är den alltså inte mycket större än en modern smartphone med lite större skärm. Även räckvidden och hastigheten är densamma, 4 km och 50 km/h, däremot har den något lägre flygtid med sina 25 minuter.

Kameran är också riktigt bra för denna prisklass, den har en 1/2.4-tums sensor med 21 megapixel och kan spela in i 4k Ultra HD kvalitet vilket du kan ha riktigt roligt med särskilt med tanke på att gimbalen sträcker sig vertikalt över 180 grader.

Parrot Anafi FPV kommer med ett stort utbud av förprogrammerade funktioner för automatiska inspelningslägen och effekter, t.ex. follow-me läge och “cameraman” – där kameran automatiskt låser sig på objektet medan du styr själva drönaren. Den också  funktioner som GeoFencing och erbjuder även 2.8x lossless zoom i 1080p och 1.4x i Ultra HD, vilket låter dig komma närmare dina objekt från tryggt avstånd utan att kompromissa upplösningen.

Just zoom-funktionen fungerar riktigt bra och är särskilt användbar med tanke på att denna drönare saknar sensorer för kollisionsskydd.

Allt som allt är Parrot Anafi FPV en kameradrönare i mini-format som ger dig mycket valuta för pengarna genom framförallt 4k inspelning men framförallt bjuder på mycket underhållning för nybörjaren såväl som den mer erfarna genom smarta AI-funktioner/program, 180 graders gimbal och inte minst FPV-upplevelsen!

DJI Phantom 4 Pro V2.0

Sist men absolut inte minst!

Specifikationer

  • Vikt: 1375 gg
  • Mått: 251x399x171 mm 
  • Kontroll: Ja
  • Videoupplösning: 4K/60 fps
  • Kameraupplösning: 20 MP
  • Batteritid 30 min (5870 mAh)
  • Räckvidd 7 km
  • Maxhastighet: 72 km/h

För- och nackdelar

  • 1-tums CMOS sensor
  • Mekanisk slutare
  • 4k/60fps video
  • Kollisionsskydd i fyra riktningar
  • – Ej ihopfällbar

DJI Phantom 4 Pro V2.0 är en drönare som måste nämnas även om den inte nödvändigtvis sticker ut särskilt mycket i en lista som också innehåller deras Mavic 2 Pro.

Att välja mellan dessa två drönare är inte helt lätt, då de varken skiljer sig särskilt mycket i pris eller specifikationer, med andra ord är det en suverän drönare med fenomenal kamera vi talar om. Med en 20 megapixels en-tums CMOS sensor spelar Phantom 4 Pro V 2.0 in 4k Ultra-HD videos i upp till 60 fps och full HD i 120 fps. Här sticker Phantom ut med just möjligheten att spela in Ultra HD i 60 fps där Mavic 2 Pro istället ligger på 30 fps.

Kameran har en mekanisk slutare som är ovärderlig vid tagning av stillbilder under hög hastighet, men kan även nyttja den elektroniska slutaren till bland annat burst-sekvenser som låter dig ta 14 bilder/sekund med maxad upplösning på 20 megapixel. Det är en kamera som tillfredställer även proffsfotografen med otroligt bra skärpa, 4x digital “lossless” zoom vid inspelning i Full-HD och en ISO som sträcker sig från 100-3200 med automatiska inställningar och hela vägen till ISO 12800 med manuella inställningar vid bildtagning respektive 6400 vid inspelning.

Storleken och vikten bidra till dess fantastiska bildstabilitet som verkar snäppet bättre än vad den gör i Mavic 2 Pro. Med ett LiPo 4S batteri på 15.2V och 5870 mAh får du ca 30 minuters flygtid med en topphastighet på 72km/h att utforska ett stort område genom en räckvidd på hela 7 km med mycket god stabilitet i vindhastigheter upp till 10 m/s.

Den mest uppenbara skillnaden gentemot Mavic 2 Pro är storleken, där Phantom 4 Pro V2.0 är både större och väger mer med sin vikt på 1375g.

DJI Phantom 4 Pro har avancerad och mycket användbar mjukvara, bland annat FlightAutonomy, en avancerad flygunderrättelse och automationsplattform som under flygning förser dig med en 3D karta över omgivningen tillsammans med viktig data som möjliggör mer komplexa inspelningar och fotografier även i tuffa miljöer, där drönaren tryggt kan orientera sig tack vare ett mycket välfungerande och praktiskt kollisionsskydd med sensorer i fem olika riktningar.

Att den sedan har fullt av förprogrammerade och smarta bild och videolägen för effekter och automatisk inspelning där drönaren följer ett förinställt mål med Active Track, reagerar på fysiska kommandon (Gesture mode), funktioner som return-to-home, GeoFencing och mycket annat, säger nästan sig självt.

Phantom 4 Pro V 2.0 är i stort sett lika prisvärd som Mavic 2 Pro och skiljer sig främst genom att vara något större tillsammans med möjligheten att spela in i 60 FPS med 4k-kvalitet och snäppet bättre bildtagning i högre hastigheter tack vare dess mekaniska slutare.

I övrigt är det detaljer som skiljer vad gäller kamerans prestation i specifika situationer, där proffsfotografen av olika anledningar kommer att luta mer åt en av dessa beroende på ändamål och preferenser.

Avslutande tankar

I vår lista hittar du ett väl genomtänkt utbud av drönare med kameror med olika kvaliteter i olika prisklasser, vi är säkra på att du i denna hittar drönaren som är rätt för just dina behov och din plånbok!

Är det din första drönare med kamera du letar efter i främst hobby-ändamål, kan det vara särskilt bra att börja med något av våra billigare alternativ DJI Mavic Mini eller Anafi Parrot FPV. Är videoinspelning och nöjesflygning i fokus, rekommenderar vi Parrot som kan spela in i 4k trots det låga priset och dessutom bjuder på en häftig flygupplevelse i förstapersonsvy med sina FPV Goggles.

Vill du däremot ha en så prisvärd allround-drönare som möjligt och är lika intresserad av stillbilder som du är av video, så är Mavic mini det självklara valet! Fast om du vill ha en prisvärd drönare som kan filma i 4K tycker jag du bör läsa min recension av DJI Mini 2!

Vill du istället göra en mer långsiktig investering och är beredd att spendera lite mer på din första-drönare, eller helt enkelt behöver en riktigt bra sådan som tar din hobby till en helt annan nivå och även kan användas i professionella sammanhang, så är det DJI Mavic 2 Pro som gäller i de flesta fall, det är enligt oss den bästa allround drönaren du får och dessutom till ett riktigt bra pris! Har du någon verksamhet, fritidsintresse, sport eller hobby du behöver drönaren till eller bara vill dokumentera, bör du anpassa ditt val av drönare utefter dessa omständigheter. Om det rör sig om fartfylld action är det särskilt viktigt med hög fps för videoinspelningar och en mekanisk slutare för bästa möjliga stillbilder.

För just fart och action är Mavic Air 2 ett extremt prisvärt val om det är videoinspelning som är i fokus.

Både Phantom 4 Pro v2.0 och Autel Evo 2 är strålande alternativ och inte på något vis sämre, de har helt enkelt egenskaper som gör att de är bättre lämpade i vissa situationer och inte lika bra i andra.

DJI´s Mavic 2 Zoom är sedan den kameradrönare som är bäst lämpad för youtubern eller filmskaparen som vill ha stort kreativt utrymme.

Oavsett vilken drönare med kamera du väljer hoppas vi att denna artikel hjälpt dig med ditt val! Har du några frågor eller funderingar så får du väldigt gärna lämna en kommentar här nedan!

Var artikeln hjälpsam?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 6

Inget betyg satt

2 svar på ”Bäst i Test: Drönare med Kamera – Bästa Drönaren med Kamera 2025”

    • Hej,

      Vilken av drönarna tänkte du?
      Vissa av dem har dessa funktioner medan andra ej har det.
      Om vi får reda på vilken drönare du funderar över så kan vi ge ett bättre svar.

      Vänliga hälsningar

      Nicke – Allradio

Kommentarer är stängda.