Radiostyrd bil för små barn – Köptips och guide!

Radiostyrd bil för små barn
Artikeln innehåller annonslänkar

Jag tror nog att de flesta barn någon gång har velat ha en radiostyrd bil. Inte är det bara väldigt kul för barnet, dessutom är radiostyrda leksaker ett mycket bra sätt att öva upp barnets kognitiva och motoriska förmåga. 

När man letar efter en radiostyrd bil för små barn finns det däremot några saker man måste fundera över. Som ni säkert förstått vid det här laget finns det tusentals olika RC-bilar. Vissa av dem drivs av batterier och går långsamt medan andra drivs av bensin och kan köra över 100km/h. Vissa bilar är uppbyggda av små delar som lätt går sönder medan andra är mer lämpade för den sortens hantering som barn ofta står för. Därför är det viktigt att man som förälder läser på lite om olika radiostyrda bilar så man kan köpa den som är bäst för sitt barn.

Här nedan listar jag de bästa radiostyrda bilarna för små barn! Dessutom har jag skrivit ihop en liten köpguide du som förälder kan använda dig av när du letar efter en RC-bil för ditt barn.

Radiostyrd bil för små barn - lista

Elbil - Bentley som barnet kan sitta i

Elbil för små barn att sitta i

Okej, kanske inte är denna sortens radiostyrda bil man tänker på först men detta är så coolt att den måste vara med på listan över radiostyrda bilar för små barn!

Detta är en elbil som barnet kan sitta i och köra själv men också en radiostyrd bil där man som förälder kan styra bilen på distans. Bilen kan köras i upp till 5km/h, dvs vanligt gångtempo, och batteriet räcker i ca 1,5 timme om man kör kontinuerligt. Perfekt för lite längre promenader eller utflykter!

Maxvikt på föraren är 30kg och själva bilen väger endast 14,5 kg. För att barnet ska sitta säkert är bilen också utrustad med trepunktsbälten, precis som en riktig bil! Andra roliga och smarta funktioner som bilen har är MP3-spelare, tuta, lysen fram och bak samt vaggvise-funktion.

Letar ni efter en radiostyrd bil som barn kan sitta i, och ni som föräldrar fortfarande kan vara i kontroll över, är denna radiostyrda elbil ett mycket vettigt alternativ!

Taiyo Metal Racer

Det kanske viktigaste men en radiostyrd bil för små barn är att den håller att krockas med. För om vi ska vara ärliga är små barn sällan särskilt duktiga på att köra radiostyrda leksaker. Ofta krockas det med möbler, andra leksaker, husdjur och dina fötter… Att då behöva laga bilen eller köpa en ny RC-bil är riktigt trist.

Därför har jag tagit med denna radiostyrda bil från Taiyo på listan över bästa RC-bilarna för små barn.

Bilen kan köra i upp till 12km/h vilket kan liknas vid joggintempo. Den relativt låga toppfarten i kombination med ett chassi av metall gör att denna radiostyrda bil tål det mesta ett litet barn kan utsätta den för.

Räckvidden ligger kring 25 meter och bilen styrs via 2,4 Ghz frekvens vilket gör det möjligt att köra flera bilar samtidigt på samma yta utan att de stör ut varandra. Mycket bra om även syskonet vill ha en RC-bil!

Inuti bilen sitten ett uppladdningsbart lithiumbatteri som laddas via USB, ingen särskild laddare behövs det vill säga. Supersmidigt och bra!

Rude off-road 1:12

Radiostyrd bil för små barn

Här har vi en något större radiostyrd bil med lite mer att köra med. Denna bil kan köra hela 20km/h och är utrustad med stora off-road däck för att klara av körning på alla sorters underlag. Här är hela karossen gjord av metall, just för att klara lite tuffare tag och högre hastigheter.

Även denna bil styrs via 2,4 Ghz, så flera kan köra samtidigt. Bilen levereras med ett uppladdningsbart batteri och USB-laddare. Du behöver endast köpa till 3 stycken AA-batterier för fjärrkontrollen.

Rekommenderad ålder för denna bil är 8 år, men min personliga åsikt är att den passar betydligt yngre förare. I synnerhet om de redan har lite vana av radiostyrda bilar.

Radiostyrd Lamborghini Aventador LP700

Drömbilen för många unga barn, nu kan man ratta en Lamborghini utan att betalar flera miljoner kronor! Denna supercoola radiostyrda bil i skala 1:24 kan köra i 7km/h. Bilen körs på 27 Mhz frekvens, så bilar på samma frekvens kommer störa varandra om man vill köra samtidigt.

Letar ni efter en billig, lätthanterad och bra bil för små barn behöver ni inte leta längre. Den har ni här! Bilen behöver kompletteras med batterier, köp med fördel uppladdningsbara batterier då det blir billigare i längden och är bättre för miljön!

Radiostyrd Polisbil för barn

Vill man istället köra polisbil finns också det alternativet! Denna radiostyrda polisbil i skala 1:20 kommer i svenskt utförande. Topphastighet ca 5km/h vilket gör den lätt kontrollerad för små barn som vill köra radiostyrt. Även denna bil styrs på 27 Mhz frekvensen, det går alltså inte att köra flera bilar om inte den andra bilen styrs via 2,4 Ghz.

Bilen behöver kompletteras med 3 stycken AA batterier för bilen samt 2 stycken AA batterier för fjärrkontrollen.

Vill barnet ha en häftig radiostyrd polisbil så är detta helt klart rätt val!

Köpguide - hitta bästa radiostyrda bilen för småbarn

Vilken är den bästa radiostyrda bilen för små barn?

Som de flesta vet så är alla barn olika. Man kan inte säga att en viss radiostyrd bil är bäst för barn då det kan variera något enormt. Vissa barn kanske älskar att köra snabba bilar medan andra barn gillar att låtsas vara en polis och därför kör en radiostyrd polisbil som går långsammare. I listan över bästa radiostyrda bilen för små barn så har vi tagit detta i beaktning och föreslagit 5 väldigt bra, men olika, radiostyrda bilar i olika prisklasser. På så vis är jag övertygad om att ni lär hitta något passande!

Billig radiostyrd bil för barn?

När barnen är små är det oftast onödigt att köpa allt för dyra leksaker till barn. Ofta så växer de ifrån leksaken eller råkar ha sönder den. En radiostyrd bil utsätts ofta för mycket stryk och då kan det vara bra att antingen köpa en bil som håller bra eller köpa en billig radiostyrd bil för barn. 

I listan ovanför har vi tagit med barns förmåga att ta sönder sina leksaker i beaktning. De lite dyrare radiostyrda bilarna är nog hållbara för att tåla små barns ovarsamma behandling. De billigare bilarna kör antingen långsammare och är lättare att hantera eller så är de nog billiga för att det inte ska göra allt för ont i plånboken att köpa en ny radiostyrd bil.

Materialval

Ska man köpa en radiostyrd bil av metall eller plast? En i metall kommer vara dyrare i inköp men troligtvis hålla bättre än en rc-bil i plast. Däremot är en rc-bil i plast ofta billigare och om barnet kanske växer ifrån leksaken är det inte lite trist för plånboken.

Läs även

Glöm inte att läsa vår artikel om radiostyrda grävmaskiner! Du hittar den här.

Vi har listat 5 radiostyrda grävmaskiner i olika prisklasser och skrivit en köpguide. Just för att du ska hitta den bästa radiostyrda grävmaskinen!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.